reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 - Standardowo, w zdrowej ciąży krzywą glukozową (bez insuliny) lekarze zalecają dopiero w 24-25 tc. Nie masz więc co ich winić o to, że nie zalecili. Mi akurat w I ciąży lekarz to badanie zlecił już w 8 tc z uwagi na obciążenie cukrzycą w rodzinie, ale moje koleżanki w bezproblemowych ciążach robiły te badania dopiero koło 25 tc. Ja mam Hiperinsulinemie, lubię jeść, jem dużo i muszę się pilnować by wytrzymać 3-4h bez jedzenia, ale nie tyję - mam z tym duży problem bo ważę 47 kg tylko. Poza tym jak nie zjem przez 4h mam ostatnio tak, że trzęsą mi się chwilami ręce i mam wrażenie jakbym miała zemdleć (gorąco/zimno). Ja robiłam łącznie 3-4 krzywe i zawsze wychodziło w normie, dopiero teraz mi wyszło (nie wiem czemu) ponad norme :/ Od wtorku biorę Gluckophage XR750 i staram się pilnować to, co jem.
A co do zachodzenia - w 1 i 2 ciążę zaszłam od razu, potem dowiedziałam się, że mam hashi. W kwietniu robiłam krzywą było wszystko ok (bez insuliny bo lab zgubił probówki), zaszłam w maju, ale była to ciąża biochemiczna. W tę 3 ciążę zaszłam w 5 lub 6 cyklu staraniowym.

@marzycielka81 - jeszcze planu w głowie sobie nie ułożyłam, bo nie ustaliłyśmy z dziewczynami szczegółów typu która godzina itd., ale możemy się dogadać :) Ja raczej myślę, by wyjechać rano i wrócić wieczorem do domu - bez noclegu :) Możemy jechać autem i złożyć się na paliwko, albo pociągiem i wtedy może coś sobie % z dziewczynami :D :)

@Porzeczka1234 - 21 lipca! Wpadaj <3 !!!

reklama
@Oczekujaca123 wyniki bardzo wysokie. Dostajesz leki na obniżenie. Umów się do dietetyka to rozpisze Ci jadłospis, chyba że tu dziewczyny już mają sprawdzone przepisy. Generalnie dieta o niskim indeksie glikemicznym. Łatwo można wygrać z taką insuliną, ale trzeba trochę czasu poświecić.

@edloteh bez metyli Homocysteina niecałe 9, wiec bez tragedii tez. Na metylach po miesiącu od razu spadła do 6. Także w normach. Poczytam o tym specyfiku i napiszę do wujka Jarka, jsk to ładnie @dżoasia nspisala :).

@Porzeczka1234 odnośnie magnezu, to możesz spróbować też oliwy magnezowej. Smarowanie ciała po kąpieli może być przyjemne i pożyteczne [emoji5] tylko to opcja nie dla leniwych [emoji6]
@marshia 6 to bardzo ładny wynik [emoji41]
A imię Jarek kojarzy mi się tylko jedną osobą [emoji23] i nie jest to nasz wujek [emoji6]

@Oczekujaca123 wyniki bardzo wysokie. Dostajesz leki na obniżenie. Umów się do dietetyka to rozpisze Ci jadłospis, chyba że tu dziewczyny już mają sprawdzone przepisy. Generalnie dieta o niskim indeksie glikemicznym. Łatwo można wygrać z taką insuliną, ale trzeba trochę czasu poświecić.
Dietetyk czy diabetolog ? Od czego zaczac... gubie sie ;(

reklama
@oczekujaca123 Diabetolog to lekarz, i do niego idź w pierwszej kolejności. Potem dietetyk jak chcesz szybciej ogarnąć problem. Dasz radę kochana. Leki przy tych wynikach to podstawa. Mocno trzymam kciuki [emoji110]️[emoji110]️

Do góry