reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziekuje. Zastanawialam sie nad tym, ale tam wszedzie pisza o tych poronieniach, obumarciach. A Franek zyl. Zmarl w trakcie porodu. I nie wiem czy to ma sens.
Mowili mi w szpitali ze nie na sensu ale ja juz sama nie wiem. Czy to tylko niewydolnosc szyjki sama w sobie czy cos ja spowodowalo.
Te badanie co tam jest za 330zl to wystarczy czy jakies inne pakiety? Bo kiedys widzialam ze byly jakies dwa do wyboru

reklama
@Oczekujaca123 przede wszystkim nie obwiniaj siebie. Cokolwiek sie stało to Ty nie byłaś tego świadoma. Owszem...to nasz organizm niedomaga,coś mu jest...ale to nie Ty czy ja jesteśmy winne. Chciałabym byś wbiła to sobie do głowy.
@marshia fajnie że odp po angielsku...bo ja np. mam blokade;)

Ale naprodukowalyscie postow Dziewczyny!

@matylda23 Gratulacje! Duzo zdrowia dla Ciebie i maluszka :)
@Marthi Temat książki bardzo ciekawy, poproszę chyba kogoś by mi przywiózł tę książkę. Kiedyś czytałam wywiad z jakimś psychologiem (chyba) zajmującym się rodzinami adopcyjnymi itp. I tam padło takie stwierdzenie, że adopcja to musi być wybór a nie ostatnia deska ratunku, bo ludzie często nie zdają sobie sprawy z tego na co się piszą. I ja mam dokładnie to samo stanowisko. Oczywiście każdy robi jak uważa i podejmuje decyzje na podstawie własnych doświadczeń, ale mam trochę znajomych, którzy chcą adoptować właśnie z powodu swojej bezpłodności i oni średnio myślą o dziecku jako takim, bardziej o zaspokojeniu własnej potrzeby rodzicielstwa (co też rozumiem). Nie zdają sobie sprawy z tego, że po pierwsze na małe dzieci długo się czeka, a po drugie dużo z tych dzieci ma lub będzie mieć pewnego rodzaju problemy, które wyjdą później. A do tego chyba trzeba być przygotowanym. W każdym razie ja wiem, że psychicznie nie nadawałabym się do adopcji. Ale temat jest ważny i bardzo ciekawy :)

@burczuś Chętnie bym wpadła, zwłaszcza, że spotykacie się we Wrocławiu-moja miłość <3 Fajnie byłoby poznać parę z Was. No, ale, odległość...

@marzycielka81 Gratki! Ile masz prób refundowanych?

@mała79 ja bym powiedziała, że wyniki męża wyglądają dość dobrze, ale to są dla mnie trochę ogólne wyniki. Ruch postępowy to plemniki A i B i nie wiadomo ile jest których,a najlepiej jednak jak tych A jest więcej. Mój mąż ma np 0 plemników A, B ma ok 30%, a morfologię ma dobrą w 9%. I kwalifikujemy się już nawet nie do IVF a do ICSI... Ale Ty zachodzisz w ciąże, więc myślę, że to chyba nie jest problem. A ja z mężem przez cały okres znajomości zabezpieczałam się raptem 3 miesiące i naturalnie w ciążę nie zaszłam ani razu :) Jak chcesz coś w tym kierunku zrobić to suplementacja, 0 papierosów i sport umiarkowanie. Czytałam kiedyś wyniki badań nad wpływem sportu na plemniki i mężczyźni uprawiający sport mają dużo lepszą spermę. I taka ciekawostka. Mój ma nietolerancje fruktozy, z tym się żyje, chociaż nie zawsze komfortowo, generalnie nie ma to wpływu na nic oprócz wspomnianego komfortu. I nikt nam nigdy nic nie powiedział na ten temat. Ostatnio jednak przeczytałam gdzieś, że przy tym jest zaburzone wchłanianie cynku, który ma znaczenie przy produkcji żołnierzyków. Nie wiem czy to odgrywa aż taką wielką rolę, ale no, może coś jednak jest na rzeczy.

@marshia Masz podobną homocysteine do mojej, po jakich metylach tak ładnie Ci zeszła?

Dziewczyny, jak to jest z tą heparyną. Widzę, że część bierze 0,4, część poleca 0,6. To zależy od wagi czy generalnie przy naszych problemach lepsze jest 0,6? Moja ginka przepisze mi bez problemu 0,4. O wyższej powiedziała, że po pierwsze nie może (nie wiem jak to jest, znowu niemcy mają swoje przepisy, ale rzeczywiście dziewuszki na forach piszą o 0,4, a 0,6 to już przy poważnej trombofilii dostają), a po drugie, że przy 0,6 jest ryzyko krwawienia... Zgłupialam. Nie wiem co myśleć, bo plamie już po acardzie, to co to będzie po heparynie... Ktoś krwawił lub plamił po niej? Co się wtedy robi, odstawić? Chyba nie bardzo?

@Oczekujaca123 przede wszystkim nie obwiniaj siebie. Cokolwiek sie stało to Ty nie byłaś tego świadoma. Owszem...to nasz organizm niedomaga,coś mu jest...ale to nie Ty czy ja jesteśmy winne. Chciałabym byś wbiła to sobie do głowy.
@marshia fajnie że odp po angielsku...bo ja np. mam blokade;)
Staram sie to rozumiec... wbijam to do glowy, ale latwiej by bylo gdyby ktos z lekarzy ogarnial i powiedzial "zrob to i to " i pogadamy. A nie ja sama szukam wydaje pieniedze , to nie o to chodzi bo mamy na to przeznaczone ale o to ze ja sama bladze i nie wiem co jest potrzebne a co nie.... i tak sobie testuje...

@loveu5555 what else did you test? Only nk cells? You should find a specalist of immunology As far I know there are two main: form Łódż- Pasnik and from Krakow- I dont remember name Sacha I suppose. In my opinion you should check every possibility do every test to prepare the best for your next pregnancy. are you Rh-???

What else of course It would be better if you knew Polish, here you can find so many pieces of advice really useful, there is a list of tests, here's the link Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

I hope that with help of online translator you will solve the names of tests. Also find good gynecologist - I think Malinowski is the best here and from your nearest region. I hope it would be useful..
@dżoasia czyli jak widzi potrzebę to zleca ja mialam niby duzo badan ale jeszcze nie tak wyczerpjaco wszystko. Myślisz ze mówił by cos jeszcze np o interlukinie?

@loveu5555 and @basiawol Malinowski and Paśnik don’t use immunoglobulins. Pasbik doesn’t belive that they are really useful, so there is no sense to go to him.
Malinowski doesn’t try with immunoglobulins either. So @loveu5555 if you would try this way you should go to Kraków.

reklama
Do góry