Marthi
Fanka BB :)
@Oczekujaca123 - Standardowo, w zdrowej ciąży krzywą glukozową (bez insuliny) lekarze zalecają dopiero w 24-25 tc. Nie masz więc co ich winić o to, że nie zalecili. Mi akurat w I ciąży lekarz to badanie zlecił już w 8 tc z uwagi na obciążenie cukrzycą w rodzinie, ale moje koleżanki w bezproblemowych ciążach robiły te badania dopiero koło 25 tc. Ja mam Hiperinsulinemie, lubię jeść, jem dużo i muszę się pilnować by wytrzymać 3-4h bez jedzenia, ale nie tyję - mam z tym duży problem bo ważę 47 kg tylko. Poza tym jak nie zjem przez 4h mam ostatnio tak, że trzęsą mi się chwilami ręce i mam wrażenie jakbym miała zemdleć (gorąco/zimno). Ja robiłam łącznie 3-4 krzywe i zawsze wychodziło w normie, dopiero teraz mi wyszło (nie wiem czemu) ponad norme :/ Od wtorku biorę Gluckophage XR750 i staram się pilnować to, co jem.
A co do zachodzenia - w 1 i 2 ciążę zaszłam od razu, potem dowiedziałam się, że mam hashi. W kwietniu robiłam krzywą było wszystko ok (bez insuliny bo lab zgubił probówki), zaszłam w maju, ale była to ciąża biochemiczna. W tę 3 ciążę zaszłam w 5 lub 6 cyklu staraniowym.
@marzycielka81 - jeszcze planu w głowie sobie nie ułożyłam, bo nie ustaliłyśmy z dziewczynami szczegółów typu która godzina itd., ale możemy się dogadać Ja raczej myślę, by wyjechać rano i wrócić wieczorem do domu - bez noclegu Możemy jechać autem i złożyć się na paliwko, albo pociągiem i wtedy może coś sobie % z dziewczynami
@Porzeczka1234 - 21 lipca! Wpadaj <3 !!!
A co do zachodzenia - w 1 i 2 ciążę zaszłam od razu, potem dowiedziałam się, że mam hashi. W kwietniu robiłam krzywą było wszystko ok (bez insuliny bo lab zgubił probówki), zaszłam w maju, ale była to ciąża biochemiczna. W tę 3 ciążę zaszłam w 5 lub 6 cyklu staraniowym.
@marzycielka81 - jeszcze planu w głowie sobie nie ułożyłam, bo nie ustaliłyśmy z dziewczynami szczegółów typu która godzina itd., ale możemy się dogadać Ja raczej myślę, by wyjechać rano i wrócić wieczorem do domu - bez noclegu Możemy jechać autem i złożyć się na paliwko, albo pociągiem i wtedy może coś sobie % z dziewczynami
@Porzeczka1234 - 21 lipca! Wpadaj <3 !!!