reklama
Beciiia-87
Fanka BB :)
Spokojnie. (wiem łatwo się mówi) ale nie masz na nic wpływu. Zaczekaj na opinie lekarza to już są naprawdę dobrzy specjaliści. Trzymamy kciuki. Będzie dobrze !Ja sie tego ana boje jak diabli.
Do Krk to i ja bym się chetnie wybrala
burczuś
Dziewczyny donoszę.. @matylda23 3 urodziła Marcelinka.3400.57cm.
Ostatnia edycja:
Totois30
@Zzzzzz nie dam sobie reki uciac bo ja mam tylko przeciwciała ro 52 ktore sa mocno nieswoiste, ale dsdna to kierunek moze byc toczen. Jak znajdziejsz dobrego reumatologa to typ świecenia i Twoja podstawowa morfologia moze juz duzo powiedziec na temat tocznia. To choroba tkanki lacznej wiec warto zrobic biopsje. U mnie koszt 150 lub 250 zl wycinaja troszku tkanki z nadgarstka, po jakims czasie sladu nima, a pokazuje czy jest choroba tkanki lacznej lub inne. Warto. Metoda malo juz praktykowana a bardzo duzo mowi, tak mi dermatolog powiedzial i on mi zrobil biopsje. Kapilaroskopia tez duzo powie. Przez 2 tyg nie obcina sie skorek przy pazbokciach i oni szukaja na nich jakichs zmian. Najczesciej to badanie robia w szpitalu gdzie dobry reumatologiczny oddział jest ale potrzebne skierowanie mimo to sie placi chyba ze masz objawy to Cie poloza do szpitala i wszystko zrobia za free. Fajna sprawa ale ktos musi skierowac na szpital
iveo
@matylda23 witamy młodą mamusię i jej cudowną córeczkę[emoji5]
bertha
@Lewan jedyne co rozumiem z Twojego wyniku to podwyższony poziom komórek NK. Jest to jakieś wskazanie do szczepień ale nasi lekarze nie podejmują decyzji o szczepieniach na podstawie tego 1 wyniku.
Szczepimy się głównie z powodu niskiego allo mlr , niska interleukina 10 co odpowiada za ochronę zarodka, wysoka aktywność nk (ty masz tylko poziom nie aktywność ) wysoki czynnik TNF.
Iveo, a co uznajemy za wysoki tnf, a jak niski il10 jest już za niski i aktywność nk?
Jeśli w normach to jest ok czy jak z tsh, normy dla staraczek cyz ciężarówek są inne?
reklama
Podziel się: