reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha aż takiej wiedzy nie mam po prostu poza normami ja tak to rozumiem. Malina uważa też ze szczepienia pomagają na różne dziwne przeciwciała np ja mam p/lozyskowe i p/plemnikowe chyba ale w jaki sposób to sam nie chciał wytłumaczyć
@Porzeczka1234 o tym TNF czynniku to Ty coś pisałaś chyba ?

reklama
@bertha aż takiej wiedzy nie mam po prostu poza normami ja tak to rozumiem. Malina uważa też ze szczepienia pomagają na różne dziwne przeciwciała np ja mam p/lozyskowe i p/plemnikowe chyba ale w jaki sposób to sam nie chciał wytłumaczyć
@iveo mnie Malina tłumaczył, że u mnie ten czynnik za szybko rósł właśnie do chyba 20 tygodnia był ok 1400 czyli w normach ale jak powtarzałem badanie w 28 tygodniu to już 2500 tyś zostałam skierowana do szpitala Matki Polki podejrzenie hipotrofi , fraxi zwiększone do 0,8 Malina mi tłumaczył że jeśli czynnik będzie rósł i osiagnie 5000 tyś to rozwiązujemy ciążę bo może mi się powtórzyć zatrzymanie akcji serca w wysokiej ciąży jedyne leczenie w ciąży to podwyższenie dawki fraxiparyny na szczęście czynnik po 3 tygodniach spadł do 1700 i szczęśliwie urodziłam Zosię w 38 tygodniu ciąży

Tu na forum dziewczyny piszą, że Paśnik mówi że to nie ma znaczenia Malina mówi ,że ma trudno powiedzieć ja ufam Malinie i bałam się drugiej wysokiej straty jakby powiedział, że mam jeść mydło pewnie też bym jadła

Kochana jak się czujesz? Kiedy wizyta? Jakie decyzje w sprawie Maliny? Pisz na priv jeśli chcesz

Ostatnia edycja:
@matylda23 Śliczna Marcelinka Gratulacje Matylda łezka w oku . Twoja ciąż będzie dla mnie zawsze szczególna.
Tak się cieszę ,że kolejnej z nas się udało w tej trudnej i nierównej walce wygrać.
Sama jestem pełna strachu i obaw i odliczam każdy tydzień dziękując Bogu.

Ostatnia edycja:
@matylda23 gratuuuulacjeeee :)
@Totois30 mnie tez to smierdzi na tocznia ale antykogulant mam ok
Generalnie w końcu spotkalam lekarza, ktory powiedział , tak należą sie pani sterydy'. Zespół antyfosfolipidowy zdiagnozowany no i te ana.
Kupiłam w aptece syrop na uspokojenie i mam zamiar doić.
Co mnie zaboli brzuch to wpadam w panike a boli czesto.
No nic cisniemy z fasolą do przodu i żaden toczeń nam nie straszny.

@Zzzzzz spokojnie, przeciwciała nie świadczą od razu o chorobie ;) moja kuzynka ma tocznia - jest wiec specjalistką w tej dziedzinie. Jest tez szczęśliwa mama :) moja koleżanka ma zaś RZS - bardzo agresywna postać - jest w 7 ms ciąży :) Żeby Cię lekarz zdiagnozował musisz spełnić min. 3 kryteria. Przede wszystkim leczy się objawy :) dr Sacha twierdzi, ze tocznia nie da się przeoczyć a przeciwciała ma 40% zdrowych ludzi :) na przeciwciała sterydy na pewno zadziałają, ale nie dobieraj sobie od raZu do głowy najczarniejszego scenariusza ;*

reklama
Matylda, gratulacje!! Słodkości urodziłaś!!!!!

Dzięki Iveo. Kurde, tylko problem w tym ze w APC co chwile inne normy podają.. ja tego nie rozumiem... TNF teraz podane normy mam od 1200-4100... No jakim cudem jak Porzeczka pisze ze Malina mówi ze 5 tys to już masakra... :(
Ja mam 18 tysięcy bez ciąży.

@iveo mnie Malina tłumaczył, że u mnie ten czynnik za szybko rósł właśnie do chyba 20 tygodnia był ok 1400 czyli w normach ale jak powtarzałem badanie w 28 tygodniu to już 2500 tyś zostałam skierowana do szpitala Matki Polki podejrzenie hipotrofi , fraxi zwiększone do 0,8 Malina mi tłumaczył że jeśli czynnik będzie rósł i osiagnie 5000 tyś to rozwiązujemy ciążę bo może mi się powtórzyć zatrzymanie akcji serca w wysokiej ciąży jedyne leczenie w ciąży to podwyższenie dawki fraxiparyny na szczęście czynnik po 3 tygodniach spadł do 1700 i szczęśliwie urodziłam Zosię w 38 tygodniu ciąży

Tu na forum dziewczyny piszą, że Paśnik mówi że to nie ma znaczenia Malina mówi ,że ma trudno powiedzieć ja ufam Malinie i bałam się drugiej wysokiej straty jakby powiedział, że mam jeść mydło pewnie też bym jadła

Kochana jak się czujesz? Kiedy wizyta? Jakie decyzje w sprawie Maliny? Pisz na priv jeśli chcesz

Dziękuje Porzeczka. Ciekawe co w takim razie znaczy 18tys bez ciąży... masakra jakaś. Napisze do Pasnika pytając o to i tez napisze ze Malina rozwiązuje ciąże jeśli tnf osiąga 5tys..
Przecież ja nie jestem na nic chora... cholera wie o co chodzi...
Wszystkie wyniki się pogorszyły.. :( jeszcze czekam na aktywność nk.

IMG_3480.JPG

IMG_3467.JPG

Załączniki

• IMG_3480.JPG
    IMG_3480.JPG
    1,4 MB · Wyświetleń: 709
  • IMG_3467.JPG
    IMG_3467.JPG
    389,8 KB · Wyświetleń: 547
Do góry