reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha aż takiej wiedzy nie mam po prostu poza normami ja tak to rozumiem. Malina uważa też ze szczepienia pomagają na różne dziwne przeciwciała np ja mam p/lozyskowe i p/plemnikowe chyba ale w jaki sposób to sam nie chciał wytłumaczyć
@Porzeczka1234 o tym TNF czynniku to Ty coś pisałaś chyba ?

reklama
@bertha aż takiej wiedzy nie mam po prostu poza normami ja tak to rozumiem. Malina uważa też ze szczepienia pomagają na różne dziwne przeciwciała np ja mam p/lozyskowe i p/plemnikowe chyba ale w jaki sposób to sam nie chciał wytłumaczyć
@iveo mnie Malina tłumaczył, że u mnie ten czynnik za szybko rósł właśnie do chyba 20 tygodnia był ok 1400 czyli w normach ale jak powtarzałem badanie w 28 tygodniu to już 2500 tyś zostałam skierowana do szpitala Matki Polki podejrzenie hipotrofi , fraxi zwiększone do 0,8 Malina mi tłumaczył że jeśli czynnik będzie rósł i osiagnie 5000 tyś to rozwiązujemy ciążę bo może mi się powtórzyć zatrzymanie akcji serca w wysokiej ciąży jedyne leczenie w ciąży to podwyższenie dawki fraxiparyny na szczęście czynnik po 3 tygodniach spadł do 1700 i szczęśliwie urodziłam Zosię w 38 tygodniu ciąży

Tu na forum dziewczyny piszą, że Paśnik mówi że to nie ma znaczenia Malina mówi ,że ma trudno powiedzieć ja ufam Malinie i bałam się drugiej wysokiej straty jakby powiedział, że mam jeść mydło pewnie też bym jadła

Kochana jak się czujesz? Kiedy wizyta? Jakie decyzje w sprawie Maliny? Pisz na priv jeśli chcesz

Ostatnia edycja:
@matylda23 Śliczna Marcelinka Gratulacje Matylda łezka w oku . Twoja ciąż będzie dla mnie zawsze szczególna.
Tak się cieszę ,że kolejnej z nas się udało w tej trudnej i nierównej walce wygrać.
Sama jestem pełna strachu i obaw i odliczam każdy tydzień dziękując Bogu.

Ostatnia edycja:
@matylda23 gratuuuulacjeeee :)
@Totois30 mnie tez to smierdzi na tocznia ale antykogulant mam ok
Generalnie w końcu spotkalam lekarza, ktory powiedział , tak należą sie pani sterydy'. Zespół antyfosfolipidowy zdiagnozowany no i te ana.
Kupiłam w aptece syrop na uspokojenie i mam zamiar doić.
Co mnie zaboli brzuch to wpadam w panike a boli czesto.
No nic cisniemy z fasolą do przodu i żaden toczeń nam nie straszny.

@Zzzzzz spokojnie, przeciwciała nie świadczą od razu o chorobie ;) moja kuzynka ma tocznia - jest wiec specjalistką w tej dziedzinie. Jest tez szczęśliwa mama :) moja koleżanka ma zaś RZS - bardzo agresywna postać - jest w 7 ms ciąży :) Żeby Cię lekarz zdiagnozował musisz spełnić min. 3 kryteria. Przede wszystkim leczy się objawy :) dr Sacha twierdzi, ze tocznia nie da się przeoczyć a przeciwciała ma 40% zdrowych ludzi :) na przeciwciała sterydy na pewno zadziałają, ale nie dobieraj sobie od raZu do głowy najczarniejszego scenariusza ;*

reklama
Matylda, gratulacje!! Słodkości urodziłaś!!!!!

Dzięki Iveo. Kurde, tylko problem w tym ze w APC co chwile inne normy podają.. ja tego nie rozumiem... TNF teraz podane normy mam od 1200-4100... No jakim cudem jak Porzeczka pisze ze Malina mówi ze 5 tys to już masakra... :(
Ja mam 18 tysięcy bez ciąży.

@iveo mnie Malina tłumaczył, że u mnie ten czynnik za szybko rósł właśnie do chyba 20 tygodnia był ok 1400 czyli w normach ale jak powtarzałem badanie w 28 tygodniu to już 2500 tyś zostałam skierowana do szpitala Matki Polki podejrzenie hipotrofi , fraxi zwiększone do 0,8 Malina mi tłumaczył że jeśli czynnik będzie rósł i osiagnie 5000 tyś to rozwiązujemy ciążę bo może mi się powtórzyć zatrzymanie akcji serca w wysokiej ciąży jedyne leczenie w ciąży to podwyższenie dawki fraxiparyny na szczęście czynnik po 3 tygodniach spadł do 1700 i szczęśliwie urodziłam Zosię w 38 tygodniu ciąży

Tu na forum dziewczyny piszą, że Paśnik mówi że to nie ma znaczenia Malina mówi ,że ma trudno powiedzieć ja ufam Malinie i bałam się drugiej wysokiej straty jakby powiedział, że mam jeść mydło pewnie też bym jadła

Kochana jak się czujesz? Kiedy wizyta? Jakie decyzje w sprawie Maliny? Pisz na priv jeśli chcesz

Dziękuje Porzeczka. Ciekawe co w takim razie znaczy 18tys bez ciąży... masakra jakaś. Napisze do Pasnika pytając o to i tez napisze ze Malina rozwiązuje ciąże jeśli tnf osiąga 5tys..
Przecież ja nie jestem na nic chora... cholera wie o co chodzi...
Wszystkie wyniki się pogorszyły.. :( jeszcze czekam na aktywność nk.

IMG_3480.JPG

IMG_3467.JPG

Załączniki

• IMG_3480.JPG
    IMG_3480.JPG
    1,4 MB · Wyświetleń: 725
  • IMG_3467.JPG
    IMG_3467.JPG
    389,8 KB · Wyświetleń: 555
Do góry