reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej, dziewczęta!
Trochę mnie nie było znów, od czwartku więc nadrabiam zaległości ;)

@Destino - wow, co za wiadomość. Gratuluje ;-) Oby wszystko dobrze się ułożyło i po Twojej myśli!

@bobasek1990 - aż mi łezki w oczach stanęły... Gratuluję!!! ;* Cieszcie się sobą. To jest Wasz czas <3 !

@matylda23 - Ty już niedługo! Trzymam kciuki, kochana;)

@basiawol - super :) to do dzieła! a przypomnij, na jakim etapie Ty traciłaś ciąże, w sensie czy dzieci się rozwijały do tego 12 i 15 tc czy wg usg byly mniejsze? Kiedy masz wizytę u Przybycienia? Od kiedy masz brać steryd? Od owu? Od testu? Podobnie z clexane?

@dżoasia - kciuki za staranki :)))
Dzięki za info też, że CBA i ALLO MLR to dla Paśnika zamienne badania, bo się zastanawiałam gdzie zrobić jeszcze to ALLO ;)

@Zzzzzz - trzymam kciuki! ;*

@marshia - jak Ci szaleje ta instulina? Ja mam z ostatniego pobrania homa-ir chyba 1,03, a quicki 0,36 - te wskaźniki niby w normie, a widzisz glukoza i insulina po 1h i 2h ponad norme :/ Tylko na czczo wyniki bdb miałam teraz.

@roxie123 - b6 p-5-p, jaką masz dawkę i po ile z wysyłką? :)

@basiawol - buraki to cukier, nie zapomnij ;)

@Marthi warto zbadać allo ponieważ tu na forum bardzo wielu dziewczynom po terapii doktora ciąża się nie udała wiec dla własnego spokoju bym to zrobiła. I Malina i w Krakowie dr Sacha allo to podstawowe badania a oni maja naprawdę dużo sukcesów .

Niestety nie mierze temperatury tylko bawię się paskami owu które czasami wychodziły modelowo jutro dzwonię i zapisuje się do gin na usg. Może na środę.. I zobaczymy. Kurde dalej pobolewaja jajniki . Tak czytałam o tym progesteron ie i rzeczywiście czasami też jest mylne to badanie.
No zobaczymy ☺️ na razie to jestem zła na siebie bo jestem taka niecierpliwa.. Chciałabym już ..
Wiesz, prawdą jest, ze jedynym pewnym potwierdzeniem że owu była jest ciąża :)
Nawet to ze bedzie pekniety pecheryzk na usg nie daje 100% ze byla to wartosciowa owu, bo np mogl byc pusty pecherzyk, albo pekl, ale jajo sie wydostalo sie...
jak mowil moj gin - Natura ksiązek nie czyta :)

@matylda23 kciuki!!!

Wiesz, prawdą jest, ze jedynym pewnym potwierdzeniem że owu była jest ciąża :)
Nawet to ze bedzie pekniety pecheryzk na usg nie daje 100% ze byla to wartosciowa owu, bo np mogl byc pusty pecherzyk, albo pekl, ale jajo sie wydostalo sie...
jak mowil moj gin - Natura ksiązek nie czyta :)

@matylda23 kciuki!!!
Ładnie powiedziane zgadzam się w 100% tylko jak podaje sobie accofil to chce uspokoić sumienie po prostu myślę wtedy ze zrobiłam wszystko żeby się udało ... A jeśli owulacji nie było to nawet nie ma się co kłuć. W środę wizyta ☺️ mam nadzieję że lekarka będzie spoko ma świetne opinie.

@Marthi u mnie tak (nieładnie):

3E71E8FF-7451-443B-94DA-28BC3B28CA8E.jpeg

7B017C04-7D5C-4A39-883A-7A99857E892A.jpeg

Na czczo niby w normach, ale homa-ir aż ponad 2. To wyniki z lutego 2017. Wiem, ze powinnam powtorzyc, będąc od tamtego czasu na mecie.

Załączniki

• 3E71E8FF-7451-443B-94DA-28BC3B28CA8E.jpeg
    3E71E8FF-7451-443B-94DA-28BC3B28CA8E.jpeg
    738,9 KB · Wyświetleń: 97
  • 7B017C04-7D5C-4A39-883A-7A99857E892A.jpeg
    7B017C04-7D5C-4A39-883A-7A99857E892A.jpeg
    740 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Dziewczyny, czy Wy też tak sądzicie, że mimo testu CBA warto zrobić ALLO-MRL jak twierdzi @iveo?
Jak szukałam to w Poznaniu chyba nigdzie nie robią tego badania :/

@marshia - no ja bym powtórzyła, ale nie martw się moja krzywa jest jeszcze lepsza :D

Do góry