reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Progesteron może zmylić. Ja miałam 0,1, to wiadomo,że owulki nie było, ale miesiąc później było 11 i owulacji również nie było. Pamiętam swoje rozczarowanie na wizycie u dr P. Z kolei moja ginka mówiła,że miała przypadki owulacji przy progesteronie 4 7dpo. Także niestety nie jest to reguła.

reklama
@Beciiia-87 polecam pomiar temperatury i apke ovuview
@anna_kat ja biorę regulator homocysteiny z solgara 2 tab dziennie plus
@basiawol przez przez 4 lata jestem na diecie paleo jak zachodziłam w ciążę to za porada najbliższych rezygnowałam z diety i nienajlepiej na tym wyszłam. Teraz nie mam zamiaru rezygnować z diety. Ostre paleo :)

@Beciiia-87 polecam pomiar temperatury i apke ovuview
@anna_kat ja biorę regulator homocysteiny z solgara 2 tab dziennie plus
@basiawol przez przez 4 lata jestem na diecie paleo jak zachodziłam w ciążę to za porada najbliższych rezygnowałam z diety i nienajlepiej na tym wyszłam. Teraz nie mam zamiaru rezygnować z diety. Ostre paleo :)
Zastanawiam sie wlasnie nad tym regulatorem, ale tam dawka b6 wydaje mi się ogromna... A Ty jesteś teraz w ciazy, chcesz brac regulator cały czas?

@basiawol ja nie mam mutacji MTHR ani problemów z tarczyca czyli antyTPo i antyTg lub hashimoto gdzie zalecana taka dieta bezglutenowa.
Nie jem laktozy ale to już z 2 lata bo miałam po mleku i twarogu sraczke wzdęcia i gazy.
Cukru mało bo nie lubię słodkiego slodze tylko kawę ale ksylitolem.
Ale nie stosowałam żadnej specjalnej diety

Byłam u ginekolog i powiedziała ze mam brać :O
A to widzisz, a ja się zastanawiam nad tymi dawkami[emoji1]

trafilam jeszcze na preparaty z b6 w formie p5p, tej koenzymatycznej formie, ale wlasnie najmniejsza dawka jaka znalazlam to 15mg (w niektorych preparatach dla ciezarnych jest tak ok 2-3mg). Widzialam, ze niektore z dziewczyn braly witaminy raz na pare dni albo raz w tygodniu. Nie wiem za bardzo czy w ten sposób one dzialaja normalnie? Organizm sobie sam wszystko kompletuje przez te parę dni? mial ktoś podobne dylematy?

reklama
Do góry