reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Progesteron może zmylić. Ja miałam 0,1, to wiadomo,że owulki nie było, ale miesiąc później było 11 i owulacji również nie było. Pamiętam swoje rozczarowanie na wizycie u dr P. Z kolei moja ginka mówiła,że miała przypadki owulacji przy progesteronie 4 7dpo. Także niestety nie jest to reguła.

reklama
@Beciiia-87 polecam pomiar temperatury i apke ovuview
@anna_kat ja biorę regulator homocysteiny z solgara 2 tab dziennie plus
@basiawol przez przez 4 lata jestem na diecie paleo jak zachodziłam w ciążę to za porada najbliższych rezygnowałam z diety i nienajlepiej na tym wyszłam. Teraz nie mam zamiaru rezygnować z diety. Ostre paleo :)

@Beciiia-87 polecam pomiar temperatury i apke ovuview
@anna_kat ja biorę regulator homocysteiny z solgara 2 tab dziennie plus
@basiawol przez przez 4 lata jestem na diecie paleo jak zachodziłam w ciążę to za porada najbliższych rezygnowałam z diety i nienajlepiej na tym wyszłam. Teraz nie mam zamiaru rezygnować z diety. Ostre paleo :)
Zastanawiam sie wlasnie nad tym regulatorem, ale tam dawka b6 wydaje mi się ogromna... A Ty jesteś teraz w ciazy, chcesz brac regulator cały czas?

@basiawol ja nie mam mutacji MTHR ani problemów z tarczyca czyli antyTPo i antyTg lub hashimoto gdzie zalecana taka dieta bezglutenowa.
Nie jem laktozy ale to już z 2 lata bo miałam po mleku i twarogu sraczke wzdęcia i gazy.
Cukru mało bo nie lubię słodkiego slodze tylko kawę ale ksylitolem.
Ale nie stosowałam żadnej specjalnej diety

Byłam u ginekolog i powiedziała ze mam brać :O
A to widzisz, a ja się zastanawiam nad tymi dawkami[emoji1]

trafilam jeszcze na preparaty z b6 w formie p5p, tej koenzymatycznej formie, ale wlasnie najmniejsza dawka jaka znalazlam to 15mg (w niektorych preparatach dla ciezarnych jest tak ok 2-3mg). Widzialam, ze niektore z dziewczyn braly witaminy raz na pare dni albo raz w tygodniu. Nie wiem za bardzo czy w ten sposób one dzialaja normalnie? Organizm sobie sam wszystko kompletuje przez te parę dni? mial ktoś podobne dylematy?

reklama
Do góry