reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo ja miałam mdłości do ok 8 tygodnia z przerwami 2 dni i 3 bez i tak w koło i smak na śledzie po kaszubsku zjadłam ich do 12 tygodnia może 5 kilo pozatym nic. Jak nie miałaś wpisane usg to go mieć nie będziesz chyba, że powiesz Maline że chcesz bo wariujesz w wyższej ciąży Malina ma dedektor to serduszko będzie sprawdzał i na każdej wizycie będzie teraz oglądał szyjkę i w ogóle tam w środku :):D co mnie nie wiedząc czemu zawsze to krępowało

@Marthi musiałabym na łeb upaść

reklama
@Lili81 slyszalam, ze Kurpisz ma zle opinie. Ponoc sredni z niego immunolog choc lekarz pracujacy w Invimed go polecal. To ta sama klinika. Poznan ogolnie kiepski pod wzgledem immunologii. W warszawie widzialam, ze robili wlewy. A co do intralipidu co to jest? Dr Kubiaczyk swego czasu powiedziala, ze oni w immunologie nie wierza bo ja o to pytalam. Odnosnie Breborowicza to poczytaj o nim. Ja Ci moge tylko o nim powiedziec, ze jak mialam histeroskopie w szpitalu to dr sam z siebie mi przed wjazdem wszystko wytlumaczyl. Bylam u niego ale nie ma wizycie tulko na posiewach i jak slyszal, ze przygotowujemy sie do invitro t9 dal mi informator i badania. Trudno mi powiedziec jak on jesli chodzi o in vitro na pewno w Poznaniu jest specjalista od laparoskopii i operacji. Swego czasu pracowal na polnej ale nie wiem jak to teraz wyglada.

@Marthi nie wiem jak pogodzoc dzis Lewego i rozmowe w przedszkolu. Konsultacje sa od 15.40 a do 16 musze byc na dywaniku bo Adrian wczoraj 3 razy na krzeselku siedzial a na telefonie zawsze wisze do 16.05.

Wiem ze temat byl juz walkowany ale czy mozecoe jeszcze raz co jest dobrego na jakos jajeczek?
@marzycielka81 wlewy z intralipidu obniżaja nk, a ja mam 32 %więc się tym interesuje, ale nie mogę znaleźć nikogo w kuj -pom kto mi to zrobi oprócz invicty ale oni mają czadowe stawki. T
@burczuś popieram podejrzenia Twoje co do zasadności wpisywania wyniku. W Krk koleżanki mówiły,ze 3 x były pytane czy aby na pewno po szczepieniach... i zawsze to jest tylko 40z niewielkim hakiem , a jedna z nich miała 2 serie - 1 z mezem , 2 z dawca . Mlr wzrosło po dawcy , w ciąże nie zaszła gdzie wcześniej na życzenie . Minęło 7ms zbadała mlr i twierdzi , ze teraz z mezem ma 40,5 a z dawca 0 .....
no właśnie też myślałam żeby zrobić badania w innym laboratorium dzwoniłam do synewo i diagnostyki wiem że nie wszytskie ale idzie zrobić, więc na pewno się nad tym zastanowię. Wiadomo jak jest rynek medyczny nakręcany.

@Porzeczka1234 hmm nie czytam regularnie dlatego przepraszam jak coś pomylę, ale zaszłaś dopiero po 6 szczepieniu?? o ja juz mam takie parcie na dziecko że chyba oszaleje a tu lekarza kompetntnego brak!!! chyba pojadę do Paśnika i na jego zleceniach będę sie starać bo tak to zwariuję

zastanawiam się jeszcze gdzie badałyście kariotyp? czy to prawda że trzeba w jakiś specjalnych szpitalach gdzie się w tym specjalizują? chciałam robić w synewo lub diagnostyce ale lekarz mówił, że mam zrobić u genetyka a oczywiście tam ceny za kariotyk 900 od pary

@Lili81 ja dostałam zielone światło po 11 szczepieniach bo dopiero po tylu wzrósł mi mrl i jeszcze miałam 2 szczepienia w ciąży leczenie u prof zaczęłam w lipcu a zielone światło dostałam w styczniu 31, 8 lutego miesiączka i w pierwszym cyklu zaszłam i donosiłam ciążę mamy córeczkę

@dżoł dobre :p

Ostatnia edycja:
:baffled:@dżoł ja mam jak Ty :D Jak wysyłam, to liczę, ze od razu wieczorem odpisze i sprawdzam co 5 minut @ w telefonie.... i zazwyczaj tak jest, ale czasem 2-3 dni trzeba odczekać. Jak nie odpisze do czwartku, to pisz.
@Porzeczka1234 Ty to poszłaś na rekord w tych szczepieniach ;) @Lili81 poszukaj piguły, która bedzue Ci w domu podawać intralipid. Tylko musisz mieć recepty, zapotrzebowania i najlepiej zalecenie, żeby to podać.

Hej dziewczyny,
Czekam na 5 poronienie :(. poczatek 6 tygodnia ciazy .
Pierwszy raz mialam na poczatku ciazy wysoka bete - 5780 i mocne objawy ciazy i myslalam, ze dobrze sie skonczy.
Bralam Clexane i Acard oraz steryd - co drugi dzien 5 mg. (w poprzednich ciazach go nie bralam)
I teraz sobie pluje w brode, bo obiecalam sobie, ze tym razem wezme Encorton 10 mg, ale jakos bardzo zaufalam endokrynologowi, ktory zlecil tylko taka dawke po prostu nie pomyslalam. Byc moze ciaza na wiekszej dawce by sie utrzymala? Mam przeciwciala ANA 1:640. Co o tym myslicie?
Czy jest sens robic wiecej badań? I tak w zasadzie nic innego nie przepisuja.
Czy mam szukac lekarza? Polecacie jakiegos we Wroclawiu lub okolic?
Powoli trace nadzieje, ze sie kiedys uda.

dziekuje

reklama
@dżoana1235 witaj. Wspolczuje tylu strat. Jesli czujesz sie na silach probuj bez badan. Jesli masz juz dosc poszukaj dobrego lekarza, zrob pelna diagnostyke i nade wszystko sie nie poddawaj.

Do góry