reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja czekam na badanie choć skusilam się na poranny test i znowu kreska jaśniejsza... ale badanie powtórzyć trzeba..

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@martin kochana ja badałam tylko kwas po podobno wysoki wynik może powodować autyzm u dzieci czytaj wysoki stan w ciąży ale mimo brania z Solgar 800 dawkę i femibion kwas miałam 17 a norma w laboratorium 16 także źle nie było i lekarka i malina kazali brać dalej bo homocysteine w ciąży miałam 3,2 A najwyższą 3,8 także na prawdę niską b12 brałam 1000 smak tropikalny a b6 50.

@martaha123 trzymam kciuki

@kwiatuszek23 oby mała była pulchniutka szyjka długa

I wszystko jasne... wyniku jeszcze nie ma ale krwawienie jest... muszę chyba przycisnąć gin o ten accofil wcześniej...

@Porzeczka1234 - mi stale kwas wychodzi ponad normę, ale nie mam podane ile.. Lekarze jednak odradzają mi badać ten stan, bo ponoć mthfr może wpływać na te wyniki i tak naprawdę nie wiadomo ile metyli się wchłania.
A kwas miałam stale ponad normę - czy brałam zwyły kwas, czy metyle, czy nie brałam nic (przed ciążą) i bądź tu mądra...
Ja biorę kwasu 800, b12 1000 i b6 25 mg... B12 mam nieco ponad normę, ale nie jakoś super mocno. Nie wiem czy mam się tym martwić czy nie...

@martaha123 - daj znać co odpowie wynik... odpoczywaj ile wlezie.

Cześć dziewczyny jakiś czas temu się tu odzywałam.
Chciałam powiedzieć że w tym miesiącu miałam kolejna ciążę biochemiczna.
W skrócie opowiem swoją historię dla tych którzy nie pamiętają. W lipcu 2016 roku poronilam w 6 tyg Bardzo długo się nie udawało biorę bromergon na wysoką prolaktyne w listopadzie po cyklu stymulowanym się udało beta rosła ale później spadła ciąża biochemiczna teraz w lutym cykl stymulowany znowu test pozytywny beta nie duża ale podwyższona i za kilka dni spadła.. kolejna ciąża biochemiczna.
Zastanawiam się o jakie badania poprosić lekarza i jak dalej zacząć się leczyć co zrobić żeby dowiedzieć się czemu tak się dzieje.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Wynik hcg 58 czyli powtórka biochemiczna. Czekam na info od lekarki kiedy mogę podjechać żeby ustalić plan. Poza tym zapisałam się też do dr P. Ale to dopiero koniec kwietnia. Jestem już tym wszystkim zmęczona, to moja 10 ciąża... tylko 3 była szczęśliwie zakończona. Dwa wdechy i ruszam dalej tylko jeszcze nie wiem gdzie...
Ewela przykro mi że u Ciebie też tak się dzieje...

Wynik hcg 58 czyli powtórka biochemiczna. Czekam na info od lekarki kiedy mogę podjechać żeby ustalić plan. Poza tym zapisałam się też do dr P. Ale to dopiero koniec kwietnia. Jestem już tym wszystkim zmęczona, to moja 10 ciąża... tylko 3 była szczęśliwie zakończona. Dwa wdechy i ruszam dalej tylko jeszcze nie wiem gdzie...
Ewela przykro mi że u Ciebie też tak się dzieje...

Bardzo mi przykro :(

@Marthi ja wiecznie miałam zaa wysokie zelazo i wszystkich lekarzy pytalam czemu- nikt się nie przejal

@martaha123 przykro mi :(

@bertha zabawne jest to, że docent powiedział mi dziś identiko wszystko to samo co Ty wczoraj napisałaś o tych wynikach [emoji23]

Odebrałam dziś wynik estradiolu z 3dc i cała się trzesę, bo mieszczę się jedynie w "widełki" menopauzy [emoji45]
PRL wysoka, bo miałam stresujący weekend ;)

IMG_20180219_175653.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• IMG_20180219_175653.jpg
    IMG_20180219_175653.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 624
@martaha123 przykro mi :(

@bertha zabawne jest to, że docent powiedział mi dziś identiko wszystko to samo co Ty wczoraj napisałaś o tych wynikach [emoji23]

Odebrałam dziś wynik estradiolu z 3dc i cała się trzesę, bo mieszczę się jedynie w "widełki" menopauzy [emoji45]
PRL wysoka, bo miałam stresujący weekend ;)

Zobacz załącznik 839677
Haha, to jakby potrzebował, moge go zastępować [emoji1]
Z estradiolem to nie wiem co to znaczy :/

Martaha123, przykro mi :( jaka beta była poprzednio?

reklama
@czarna_mala trzymam kciuki za udany transfer, wyniki masz idealne, musi się udać[emoji110] [emoji110] [emoji110]
@bertha za ciebie też aby tym razem były dwie grube krechy[emoji4]
@martaha123 przykro mi:(

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry