reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81
Dzięki, jeśli chodzi o dobrego endokrynologa w Poznaniu polecam dr Oweckiego. Przyjmuje na Jezycach. Ja zaczelam do niego chodzic i jestem bardzo zadowolona.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Marthi a czy ja przy wyniku tsh 2,5 powinnam wybrać się do endokrynologa? Bo widzę,ze jesteś zorientowana w temacie :) CZy gina o to jakoś pytać ?

@pixi.nova Kurcze do Poznania mi nie po drodze :D muszę kogoś bliżej wyszukać. Nie masz czasem na sprzedaż 1 opakowania?:D

Pacjentki dr Przybycienia? Czy doktorek zna się na tarczycy? Może on mi to przepisze na nast wizycie........

@olaa90 - Tak, koniecznie, powinnaś pójść na konsultację. Ja patrząc na moje doświadczenia, nie będę już nigdy łączyć spraw endokrynologicznych i ginekologicznych u jednego lekarza. Chciałam w 1 ciąży zaoszczędzić i czas (i chyba pieniądze) i chodziłam do enokrynologa i ginekologa w jednym, a przynajmniej tak się afirmował. Koniec końców - nie doprowadziłam u niego żadnej ciąży do końca, moje hormony tarczycowe skakały i spadały non stop - nie umiał mi w ogóle tego lekami wyregulować, a do tego wszystkiego - prowadząc mnie, ten lekarz nie potrafił skupić się w 100% ani na ginekologii, ani na endokrynologii w moim przypadku, mimo iż miał bdb. opinie. Mało tego - u mnie nie zdiagnozował hashimoto, ani nigdy nie zrobił mi usg tarczycy. Dr Owecki rozpoznał od razu Hashimoto i co wizyta robi mi usg. Jestem zadowolona, że do niego chodzę mimo, że srogo kasuje. O dr Ruchała też słyszałam dobre opinie, ale też że bardzo ciężko jest się dostać.

W każdym razie, uważam, że powinnaś iść do endokrynologa z krwi i kości i nie opierać się na doświadczeniu ginekologa w tym zakresie, który może mieć niewystarczającą wiedzę. Wiem, że ginki często ingerują w te kwestie, mi też próbowali, ale ja trzymam się dr Oweckiego i jego zaleceń.

Koniecznie przed wizytą zbadaj następujące czynniki i idż najlepiej z tym kompletem badań, to się wszystkiego dowiesz:

TSH, FT3, FT4, ANTY TPO, ANTY TG.

@bea25ta wlasnie kupilismy takie w buteleczkach a ja czekam na rzeke mleczka poki co walczymy[emoji4]
Choc nie powiem bo jest postep

@roxie123 nie no ryczalt bez dwoch zdan musi byc:/

@Marthi moj M juz do pracy poszedl wiec nic innego zrobic nie moge jak sie ogarnac .

Dziewczyny w szpitalu byla ze mna dziewczyna po dwoch poronieniach.
Mutacja mthfr bierze clexane i acard 150 .
34 tydzien [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Marthi dziękuje za info ;* ten wynik miałam właśnie 2 tyg przed pozytywnym testem, prócz tego wtedy tez miałam pozostałe wyniki takie: Ft3 3,43 (norma 1,8 - 4,2) , ft 4 0,99 (0,89 - 1,76) , fsh 5,41 (2,8 - 14,5) , lh 4,15 (1,1 - 11,6) antytpo i antytg ujemne wyszło. Myślisz,ze to mogło tez się przyczynić :( ? Bozeee... szukam endo.... Dr p robił mi usg tarczycy @Liluli czy ty kochanie czasem nie masz namiarów na endo w naszej okolicy?? @roxie123 w pro famili nie ma endo prawda?

reklama
@olaa90 Wg. z takim wynikiem i obciazonym wywiadem polozniczym kazdy internista- rodzinny wypisze Ci euthyrox. Jezeli nie znajdziesz moge jakos poratowac ale akualnie sama wybieram sie po recepte. Wydaje mi sie, ze lepiej jednak skonsultowac to z lekarzem. Moje tsh po tej dawce spadlo do 1,2-1,5. Jednak tak jak @Marthi pisze czasami lepiej skonsultowac sie z endokrynologiem.

Jezeli mialas 2,5 tsh to nie przyczynilo sie do straty, mi tak powiedzial endo ale lepiej miec nizszy wynik

Do góry