reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81
Dzięki, jeśli chodzi o dobrego endokrynologa w Poznaniu polecam dr Oweckiego. Przyjmuje na Jezycach. Ja zaczelam do niego chodzic i jestem bardzo zadowolona.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Marthi a czy ja przy wyniku tsh 2,5 powinnam wybrać się do endokrynologa? Bo widzę,ze jesteś zorientowana w temacie :) CZy gina o to jakoś pytać ?

@pixi.nova Kurcze do Poznania mi nie po drodze :D muszę kogoś bliżej wyszukać. Nie masz czasem na sprzedaż 1 opakowania?:D

Pacjentki dr Przybycienia? Czy doktorek zna się na tarczycy? Może on mi to przepisze na nast wizycie........

@olaa90 - Tak, koniecznie, powinnaś pójść na konsultację. Ja patrząc na moje doświadczenia, nie będę już nigdy łączyć spraw endokrynologicznych i ginekologicznych u jednego lekarza. Chciałam w 1 ciąży zaoszczędzić i czas (i chyba pieniądze) i chodziłam do enokrynologa i ginekologa w jednym, a przynajmniej tak się afirmował. Koniec końców - nie doprowadziłam u niego żadnej ciąży do końca, moje hormony tarczycowe skakały i spadały non stop - nie umiał mi w ogóle tego lekami wyregulować, a do tego wszystkiego - prowadząc mnie, ten lekarz nie potrafił skupić się w 100% ani na ginekologii, ani na endokrynologii w moim przypadku, mimo iż miał bdb. opinie. Mało tego - u mnie nie zdiagnozował hashimoto, ani nigdy nie zrobił mi usg tarczycy. Dr Owecki rozpoznał od razu Hashimoto i co wizyta robi mi usg. Jestem zadowolona, że do niego chodzę mimo, że srogo kasuje. O dr Ruchała też słyszałam dobre opinie, ale też że bardzo ciężko jest się dostać.

W każdym razie, uważam, że powinnaś iść do endokrynologa z krwi i kości i nie opierać się na doświadczeniu ginekologa w tym zakresie, który może mieć niewystarczającą wiedzę. Wiem, że ginki często ingerują w te kwestie, mi też próbowali, ale ja trzymam się dr Oweckiego i jego zaleceń.

Koniecznie przed wizytą zbadaj następujące czynniki i idż najlepiej z tym kompletem badań, to się wszystkiego dowiesz:

TSH, FT3, FT4, ANTY TPO, ANTY TG.

@bea25ta wlasnie kupilismy takie w buteleczkach a ja czekam na rzeke mleczka poki co walczymy[emoji4]
Choc nie powiem bo jest postep

@roxie123 nie no ryczalt bez dwoch zdan musi byc:/

@Marthi moj M juz do pracy poszedl wiec nic innego zrobic nie moge jak sie ogarnac .

Dziewczyny w szpitalu byla ze mna dziewczyna po dwoch poronieniach.
Mutacja mthfr bierze clexane i acard 150 .
34 tydzien [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Marthi dziękuje za info ;* ten wynik miałam właśnie 2 tyg przed pozytywnym testem, prócz tego wtedy tez miałam pozostałe wyniki takie: Ft3 3,43 (norma 1,8 - 4,2) , ft 4 0,99 (0,89 - 1,76) , fsh 5,41 (2,8 - 14,5) , lh 4,15 (1,1 - 11,6) antytpo i antytg ujemne wyszło. Myślisz,ze to mogło tez się przyczynić :( ? Bozeee... szukam endo.... Dr p robił mi usg tarczycy @Liluli czy ty kochanie czasem nie masz namiarów na endo w naszej okolicy?? @roxie123 w pro famili nie ma endo prawda?

reklama
@olaa90 Wg. z takim wynikiem i obciazonym wywiadem polozniczym kazdy internista- rodzinny wypisze Ci euthyrox. Jezeli nie znajdziesz moge jakos poratowac ale akualnie sama wybieram sie po recepte. Wydaje mi sie, ze lepiej jednak skonsultowac to z lekarzem. Moje tsh po tej dawce spadlo do 1,2-1,5. Jednak tak jak @Marthi pisze czasami lepiej skonsultowac sie z endokrynologiem.

Jezeli mialas 2,5 tsh to nie przyczynilo sie do straty, mi tak powiedzial endo ale lepiej miec nizszy wynik

Do góry