reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@dżoasia to masz taka jak ja i wit b 12 tez miałam właśnie taka wysoka, możliwe ze przez mniejszy ruch ale żeby aż tak? A jak z dieta? Homocysteina to taki trochę wyznacznik cholesterolu, może sprobuj znodyfikowac dietę. Moze za dużo glutenu, masła ? Ja się na razie nie będę faszerować niczym, tylko pyłek kwiatowy od pszczelarza.

Ja masło to tylko od święta, nie smażę na oleju tylko na pamie lub oleju kokosowym, z tłuszczy to jem awokado, masło orzechowe, oliwa z oliwek,
Jem dużo ryżu, kaszy, chleb dla diabetyków lub pieczywo kukurydziane typu waza. ogórków kiszonych, buraki -one podobno zbijają homocysteina a jeszcze sobie przypomniałam o jakimś TMG (?) to chyba tak brzmiało dziewczyny tam na grupie tym zbijają homocysteine.

@Ilis91 trzymam kciuki,oby to się okazało nic poważnego!! ;* Sama kiedyś mnie na duchu podnosilas,ze krwawienie nie zawsze oznacza coś złego!! Wierze w Was!!

Ja się czuje jak ciągnik po kopankach,usnęłam aż na 15 minut, czy was po zabiegu tez tak strasznie bolały nogi? Czuje się jak po ciężkiej robocie.... :baffled::o
Ja po zabiegu mogłam od razu wstać i wypierdzielać ze szpitala ale kazali poleżeć godzinę. Czułam się git, na drugi dzień popitalałam ponad 10 godz samochodem do Paśnika do Łodzi w te i wewte... Tzn jako pasażer, bo kierował mąż ale sam fakt, że samochodem, na siedząco itp. Ale jak Ty miałaś dziś te tabsy zaaplikowane to może dlatego jeszcze cię boli?

Witajcie dziewczyy sorry , że tak z doskoku , ale u mnie teraz gorący okres przed świąteczy...

@Ilis91 kochana spokojnie moze to być faktycznie po badaniu , tak jak dziewczyny sugerują , ja bym pojechała na ostry dyżur... Będzie dobrze ,głowa do góry

@burczuś skarbie gratuluje i trzymam kciuki za jutrejszą betę....

Jejku mamy taki sajgon w salonie, że poki co moge was tylko podczytywac....

Ja w poniedziałek mam wizyte u dr rajtar ciosek ciekawe co powie

kochane ile przed planowaniem ciąży musiałyście brać te wszystkie witaminki ? bo się zastanawiam kiedy się bedziemy mogli starac?

@dżoasia to masz taka jak ja i wit b 12 tez miałam właśnie taka wysoka, możliwe ze przez mniejszy ruch ale żeby aż tak? A jak z dieta? Homocysteina to taki trochę wyznacznik cholesterolu, może sprobuj znodyfikowac dietę. Moze za dużo glutenu, masła ? Ja się na razie nie będę faszerować niczym, tylko pyłek kwiatowy od pszczelarza.
Ja jestem trochę szewc w dziurawych butach, bo pracuję w cateringu dietetycznym, więc praktycznie cały dzien jestem "na diecie", tylko wieczorami dożeram. Ale nie jest to jakies straszne wpierdzielanie, nie jem fast foodów, chipsów itp. Jedyne grzechy to słodycze i wino (ale tylko wytrawne, regeneruję endo po łyżeczkowaniu:p)

@Ilis91 jezeli mocno krwawisz i jest to czysta krew to sie nie zastanawiaj i jedz do lekarza ale to moze byc po usg bo dzisiaj mialas, to sie bardzo czesto zdarza. Trzymaj sie kochana, wszystkie jestesmy z Toba

@dżoasia jak tylko skończę antybiotyk to też winem się upoje :D może właśnie po tych tabsach i tym usypianiu... masz racje z tym szewcem hehe :)

@smerfik88 wg mnie najważniejsze zapasy to te jeszcze przed ciąża, bo dziecko zjada to co matka ma w komórkach a nie co krąży we krwi, wiec chyba już :) chyba ze nie potrzebujesz, najpierw to sobie skontroluj badaniami :) bo może masz dietę bogata itp, chemia to chemia... a my i tak już chyba musimy się wystarczająco szprycowac;/

Nie chce się wymądrzać i nie odbierać tego tak tez proszę, bo sama jeszcze wiedze nikła mam... ale siedzę, analizuje, móżdżę... i jakieś już swoje wnioski mam. A i jedno jest pewne, żadnego femibionu, prenatalu i innych wit dla kobiet w ciąży nie zjem bo tam jest syntetyk...on wszystko psuje...

@olaa90 mam mutacje mhtfr i nie bardzo moglam brac formy metylowe. Natomiast feminion ze spokojem caly czas bralam i zaczelam przed ciaza. To nie do konca tak, ze skoro wiekszosc truje, to ciebie tez. To poprostu trzeba sprawdzic, bo kazde cialo inne. A do zbijania homocysteiny wit b12 i kwas foliowy to za malo. Brakuje jeszcze wit b6. To tymi trzema witaminami zbija sie homocysteine. Nie czytalam forum o mhtfr a jakies opracowanie medyczne, ktore mowilo, ze potrzeba odpowiedniej dawki kazdej z tych witamin by obnizyc homocysteine. Dziewczyny braly wszystkie trzy i ladnie im zbijalo.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dżoasia jak tylko skończę antybiotyk to też winem się upoje :D może właśnie po tych tabsach i tym usypianiu... masz racje z tym szewcem hehe :)

@smerfik88 wg mnie najważniejsze zapasy to te jeszcze przed ciąża, bo dziecko zjada to co matka ma w komórkach a nie co krąży we krwi, wiec chyba już :) chyba ze nie potrzebujesz, najpierw to sobie skontroluj badaniami :) bo może masz dietę bogata itp, chemia to chemia... a my i tak już chyba musimy się wystarczająco szprycowac;/

Nie chce się wymądrzać i nie odbierać tego tak tez proszę, bo sama jeszcze wiedze nikła mam... ale siedzę, analizuje, móżdżę... i jakieś już swoje wnioski mam. A i jedno jest pewne, żadnego femibionu, prenatalu i innych wit dla kobiet w ciąży nie zjem bo tam jest syntetyk...on wszystko psuje...
@olaa90 a ja się właśnie zastanawiam apropos tych metyli... Dopóki ich nie brałam wszystko było ok (no, może poza wysokim kwasem foliowym, ale jak zmniejszyłam dawke to wyglądało to ok), a teraz metyle i co? doopa... :( Kurde, żeby w 3 miesiące aż tak wyświrowało :(

Do góry