reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 spelnienia marzen [emoji8][emoji8]
Super ze jutro wizyta u dr.P,swietny prezent na imieniny [emoji5]

@bobasek1990 wszystkiego najlepszego [emoji8]

@Destino [emoji7][emoji7][emoji7] juz nie moge sie doczekac pieknego Natanielka [emoji7] ale poki co niech sobie spokojnie siedzi u mamusi ja cierpliwie poczekam [emoji3]

@bea25ta juz niedlugo,coraz blizej..spotkanie z Milenka [emoji5]
Stresujesz sie Kochanie ?

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dżoasia nie sugeruj sie tym tak naprawde wezmiesz zwykly ibuprom to tez masz skutki uboczne podpisujesz zgode na zabieg kruczkiem sa rozpisane slutki uboczne nawet abrazja ma skutki uboczne zrosty m.in. ale oczywiscie to jest Twoj wybor i jesli sie tego obawiasz to nie musisz tego brac podejrzewam ze accofil tez ma tam liste co moze wystapic przy heparynie mozesz miec pokrzywke swedzenie.

@dżoasia tu na forum prawie każda leci, leciała lub będzie lecieć na sterydzie. Ja brałam 10 mg przez 2,5 miesiąca. Skutki uboczne...... schudnięcie 2 kg w ciągu pierwszego miesiąca :) :) :) Chciało mi się mniej jeść po prostu. Poza tym skutków zero. Null. Nic.
Nie zawsze trzeba czytać ulotki. Jak wchodzisz na forum "leczenie immunologiczne" nie możesz liczyc, ze to będą zdrowe kiełki i jabłka....

@kas90 moja ostatnia ciąża była prowadzona na duphastonie acardzie encortonie i euthyroxie u gdyby nie brak wod płodowych i wada genetyczna synka udało by się ciąże donosic.... To może u mnie ten żelazny wystarczy... Oby

@Destino słodki ten twój mały mężczyzna... Prze kochany jest... A ile on ma tu ciotek... Hehe już tylko 3 tyg i będziemy się zachwycac

@roxie123 kciuki za wizytę jutro...
A wiadomo było skąd ten brak wód?

Niezbyt często: pęknięcie śledziony, reakcja anafilaktyczna, hiperurykemia, zespół nieszczelności naczyń włosowatych, krwotok płucny, krwioplucie, nacieki w płucach, hipoksja, zwiększenie aktywności AspAT, nasilenie reumatoidalnego zapalenia stawów. Pacjenci z SCN. Bardzo często: powiększenie śledziony, niedokrwistość, hiperurykemia, zmniejszenie stężenia glukozy we krwi, zwiększenie aktywności dehydrogenazy mleczanowej we krwi, ból głowy, krwawienie z nosa, biegunka, powiększenie wątroby, zwiększenie aktywności fosfatazy zasadowej we krwi, wysypka, ból mięśniowo-szkieletowy, ból stawów. Często: małopłytkowość, zapalenie naczyń krwionośnych skóry, łysienie, osteoporoza, krwiomocz, reakcja w miejscu wstrzyknięcia
To czesc skutkow ubocznych accofilu wszystkich nie wleilam bo kest cala strona:D

O heparynie tez wspaniale rzeczy czytalam;) takze widzisz oni sie zabezpieczaja zeby po prostu jak cos wystapi z tych objawow z nimi sie nie sadzic zeby nie przegrac lekarze tez stosuja pewne triki.

Dziewczyny a ja Wam powiem tak - ja jeszcze 2 lata temu wierzylam, ze wystarczy uprawiac sport, unikac stresu i zdrowo jesc by sie udalo. Z tego tez wzgledu przeprowadzilam diete dr Dabrowskiej 6 tyg. wylacznie na warzywach i owocach zero tluszczu. Potem do tego dieta bezglutenowa bezmleczna duzo zielonego. No slowem bylam uwazana juz za "dziwaka dietetycznego" :p Lekarz proponowal encorton z zestawem acardu+heparyny ale mnie to przerazalo steryd i zdrowe dziecko nie nie zdecydowanie nie tak wtedy myslalam. A zycie czasem uczy pokory ...efekt niestety byl taki, ze kolejna ciaza sie nie udala.
W tej ciazy z racji wieku po czesci zapewne i doswiadczonej straty musialam przyznac przed soba, ze chyba w moim przypadku bez lekow sie nie da bo to juz na sobie wyprobowalam i choc bardzo w nia wierzylam to jednak sie nie udalo.
I po tych doswiadczeniach decyzji brania sterydu (w tej ciazy jestem na zelaznym zestawie) nie zaluje bo jeszcze nigdy tak daleko nie zaszlam z zadna z ciaz jak teraz tj do 12 tc z ❤. Takze Dziewczeta moje nie chce Was tu naklaniac do brania sterydu tylko tak sobie mysle, ze wszystkie te decyzje musza zapasc gdzies gleboko w sercu uwazam, ze trzeba miec przekonanie, ze to co robicie jest dla Was dobre, wierzycie ze moze pomoc wtedy łatwiej przyjac ew. konsekwencje (np. skutki uboczne lekow).

@Destino bardzo racja z tym blokowaniem sie gdy nie uwierzymy ze zajdziemy. Przeciwciala czesto powstaja w organizmie z depresja bo organizm czuje ze Wlasciciel juz dluzej nie chce stąpać po tym padole i pomaga mu w tym! Niesamowite, tak samo jak boimy sie ze przekazemy dziecku choroby albo ze w ogole nie zajdziemy to organizm tez to przyklepuje i blokuje prokreacje.nasze nastawienie jest tu kluczowe, czasem o tym zapominam i na pewno kazda z nas tez...warto wierzyc!
@roki_1991 a Ty nie mialas teraz heparyny wlaczonej? Tule Cie:*

@dżoasia nie sugeruj sie tym tak naprawde wezmiesz zwykly ibuprom to tez masz skutki uboczne podpisujesz zgode na zabieg kruczkiem sa rozpisane slutki uboczne nawet abrazja ma skutki uboczne zrosty m.in. ale oczywiscie to jest Twoj wybor i jesli sie tego obawiasz to nie musisz tego brac podejrzewam ze accofil tez ma tam liste co moze wystapic przy heparynie mozesz miec pokrzywke swedzenie.
@dżoasia tu na forum prawie każda leci, leciała lub będzie lecieć na sterydzie. Ja brałam 10 mg przez 2,5 miesiąca. Skutki uboczne...... schudnięcie 2 kg w ciągu pierwszego miesiąca :) :) :) Chciało mi się mniej jeść po prostu. Poza tym skutków zero. Null. Nic.
Nie zawsze trzeba czytać ulotki. Jak wchodzisz na forum "leczenie immunologiczne" nie możesz liczyc, ze to będą zdrowe kiełki i jabłka....
Dzięki za odpowiedzi dziewczynki, co do "kiełków i jabłek" - pracuję właśnie w branży zdrowego żywienia więc akurat tu mam trochę wiedzy na ten temat, dietoterapia ma naprawdę zbawienne działanie, ale nie zawsze wystarcza, więc zdaję sobie sprawę, że inne leki też będą potrzebne. Przeraża mnie koszt wlewów z immunoglobulin oraz to, że ostatnio nie zadziałały jak trzeba, mimo to chyba mój rozumek i serce na chwilę obecną skłaniają się ku powtórzeniu tego leczenia oczywiście trochę bym to zmodyfikowała. Przy stymulacji do IVF też kobiety mają multum problemów z samopoczuciem, wagą itp, mnie to akurat ominęło, wręcz czułam się wtedy jak na jakichś dopalaczach, też zaliczyłam szczęśliwy spadek wagi w tym czasie :D Ale te sterydy raczej nie są dla mnie, poza tym żaden lekarz o nich nawet mi nie wspomniał, więc chyba przy zaawansowanym PCOS jednak są przeciwwskazania. Muszę się przespać z tematem, ochłonąć po wizycie u immunologa, w poniedziałek wiz u gina i wtedy zdecyduję co dalej :)
Jeśli któryś lekarz mi powie, że sterydy są niezbędne to będę łykać, ale na razie wszędzie czytam, że przy pco są niewskazane. Mam twardy orzech do zgryzienia, ale i tyłek twardy, więc nie poddam się tak łatwo :)

reklama
Do góry