@Asia2104 tak kochana, synek miał wielorbielowate nerki które prawdopodobnie nie pracowały, tzn pił wody ale nie sikal... No i woda zbierała się w jego malutkim ciałku..... Ja tak jeszcze się zastanawiam czy pl amniopunkcji gdzieś jednak wody nie uciekły mimo że już przy amniopunkcji wód Płodowych było nie wiele i było mega ciężko je pobrać..
reklama
Asia2104
Fanka BB :)
Dużo przeszłas... Współczuję i dziękuję za odpowiedź.@Asia2104 tak kochana, synek miał wielorbielowate nerki które prawdopodobnie nie pracowały, tzn pił wody ale nie sikal... No i woda zbierała się w jego malutkim ciałku..... Ja tak jeszcze się zastanawiam czy pl amniopunkcji gdzieś jednak wody nie uciekły mimo że już przy amniopunkcji wód Płodowych było nie wiele i było mega ciężko je pobrać..
dżoasia
Dieta Dąbrowskiej to niestety nie jest dobry pomysł, mimo, że jest tak popularna. Zdrowe tłuszcze są niezbędne w diecie staraczek, tak samo jak nabiał - przynajmniej jedna porcja pełnotłustego nabiału dziennie. Dodatkowo dieta wyłącznie owocowo - warzywna wyklucza dostarczanie pełnowartościowego białka... Sport super, unikanie stresu - hmmm... nie da się w naszych czasach Jednak leki też mają znaczenie. Tylko nie wszystko dla każdego. Tu trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby dobrze dobrać metodę do danego przypadkuDziewczyny a ja Wam powiem tak - ja jeszcze 2 lata temu wierzylam, ze wystarczy uprawiac sport, unikac stresu i zdrowo jesc by sie udalo. Z tego tez wzgledu przeprowadzilam diete dr Dabrowskiej 6 tyg. wylacznie na warzywach i owocach zero tluszczu. Potem do tego dieta bezglutenowa bezmleczna duzo zielonego. No slowem bylam uwazana juz za "dziwaka dietetycznego" Lekarz proponowal encorton z zestawem acardu+heparyny ale mnie to przerazalo steryd i zdrowe dziecko nie nie zdecydowanie nie tak wtedy myslalam. A zycie czasem uczy pokory ...efekt niestety byl taki, ze kolejna ciaza sie nie udala.
W tej ciazy z racji wieku po czesci zapewne i doswiadczonej straty musialam przyznac przed soba, ze chyba w moim przypadku bez lekow sie nie da bo to juz na sobie wyprobowalam i choc bardzo w nia wierzylam to jednak sie nie udalo.
I po tych doswiadczeniach decyzji brania sterydu (w tej ciazy jestem na zelaznym zestawie) nie zaluje bo jeszcze nigdy tak daleko nie zaszlam z zadna z ciaz jak teraz tj do 12 tc z ❤. Takze Dziewczeta moje nie chce Was tu naklaniac do brania sterydu tylko tak sobie mysle, ze wszystkie te decyzje musza zapasc gdzies gleboko w sercu uwazam, ze trzeba miec przekonanie, ze to co robicie jest dla Was dobre, wierzycie ze moze pomoc wtedy łatwiej przyjac ew. konsekwencje (np. skutki uboczne lekow).
Maciejka78
@dżoasia rob to co Ci serce podpowiada Twoja intuicja kobieca. Tylko wtedy bedziesz sie czula dobrze ze swoimi wlasnymi decyzjami a czy byly sluszne czas pokaze ale beda zgodne z Toba i to jest wazne. Ja sie nauczylam jednego nie mowie juz, ze nigdy czegos tam nie zrobie bo jak widac na moim przykladzie zycie weryfikuje trzeba miec otwarty umysl i postepowac zgodnie z wlasnym ja no to se popisalam
dżoasia
Ja nie mówię, że nigdy sterydów nie wezmę, po prostu gin mi wcześniej ich nie zlecił, dzisiaj immunolog wręcz zabronił, jeśli bym miała podchodzić do szczepień (a wiem, że po żelaznym od niego są zdrowe dzieciątka, więc to musi mieć związek z konkretnym przypadkiem), czytam w różnych miejscach, że w moim przypadku nie są dobre więc nie chciałabym, zresztą właśnie znam swoje ciało trochę pod tym kątem, wiem, ze będzie źle... :* Tobie życzę szczęśliwego donoszenia i rozwiązania :* Cieszę, się każdą ciążą o której czytam na tym forum (nie tylko na tym wątku) i na razie zbieram wiedzę@dżoasia rob to co Ci serce podpowiada Twoja intuicja kobieca. Tylko wtedy bedziesz sie czula dobrze ze swoimi wlasnymi decyzjami a czy byly sluszne czas pokaze ale beda zgodne z Toba i to jest wazne. Ja sie nauczylam jednego nie mowie juz, ze nigdy czegos tam nie zrobie bo jak widac na moim przykladzie zycie weryfikuje trzeba miec otwarty umysl i postepowac zgodnie z wlasnym ja no to se popisalam
marshia
@anetkruczek my w ogole jesteśmy idealne, a nie, ze tylko pacjentki idealne
Jakby któraś jeszze myślała o IMK, Nk - nie trzeba robić idealnie przed okresem. Paśnik odpisał, ze w takim 23 dc wynik tez bedzie miarodajny.
Jakby któraś jeszze myślała o IMK, Nk - nie trzeba robić idealnie przed okresem. Paśnik odpisał, ze w takim 23 dc wynik tez bedzie miarodajny.
reklama
dżoasia
zosiak... u mnie owu brak nawet po stymulacji, dopiero driling jajników pomógł, ale reagowałam na stymulację tylko - naturalnie też nic. 3 IUI bez powodzenia, stąd decyzja o IVF. Spontany są cały czas, bo nie uważamy w ogóle. Teraz po łyżeczkowaniu chyba 3 raz w życiu urósł pęcherzyk sam z siebie, bez leków ale i ta nadzieja została szybko rozwiana, bo kilka dni po domniemanej owu dostałam @. Mamy też mały problem z nasieniem - mimo ok liczebności i ruchliwości jest obniżona morfologia.@dżoasia rozumiem ze Ty sie starasz in vitro? masz problemy z zajsciem? a moze by tak sprobowac naturalnie ma spontanie ? albo slyszalam tez o inseminacji? ja znowu boje sie ze moze mnie spotlac znowu cp i in vitro to bedzie wtedy jedyna metoda
@pixi.nova nie znam, ale może będę pierwsza którą poznam
na jakimś forum (chyba bellybestfriend) czytałam o jakiejś dziewczynie, która po wlewach donosiła
Podziel się: