reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@zosiak - na takim, że... kontroluję wyniki, kontroluję siebie i powoli, powoli myślę o kolejnej próbie. Chciałam się maksymalnie wychillować po ostatniej stracie, doprowadzić "do ładu", dlatego już 10 miesięcy nie próbowałam od ostatniego poronienia... Mocno je przeżyłam. Jestem tu, wspieram kogo mogę, czasem zaczerpnę pomocy Dziewczyn, ale z niczym się nie śpieszę.

@roxie123 - ja właśnie też nie wiem :( wszystkie tutaj bierzecie na odwrót - Accard rano, a heparynę wieczorem... nie wiem co jest właściwe.

@Marthi to widze ze Ty masz bardzo podobne podejscie do m4nie ja tez odstaeilam starania i minelo 7 miesiecy od straty. Rzucilam calkowicie kawe cole noe pije w ogole jesli chodzi o bezglutenowa diete to jakos ciezko byloby to wdrozyc jem chleb slonecznikowy z siemiem lbianym ponadto pije kawe zbozowa kako a jak patrzylam to prawie wszystko tam jest zakazane:O

Co do heparyny zapytam sie u mnie jako ze jestem przyszla pielegniarka i jak lezalam w szpitalu to heparyne podawano mi rano. Na praktykach tez podawalismy rano ale czy to ma jakies znaczenie.

Dziewczyny pytałam 3 lekarzy nie ma to znaczenia kiedy heparyna kiedy acard. Czy wszystko rano czy wieczorem czy osobno acard się odstawia w 34 lub 36 +6 tygodniu ciąży zależy od lekarza i przebiegu ciąży najświeższa rekomendacja polskiego towarzystwa ginekologii jest że w 36 tygodniu. Ja biore fraxi na noc i tak rekomenduje moja gin. Bo człowiek jest nieruchomy jakie 6-9 godzin

@Czajak ,a powiesz jakie masz nieprawidłowości w badaniach? Nie masz nic w stopce. Miałaś jakieś reakcje po accofilu? Jutro zaczynam,troszkę się boję. Ciekawa jestem czy metypred i encorton się czymś różnią. Wiecie? Ja dostałam metypred,a jak mówiłam mu,że może sterydy dołożyć,wspominałam o encortonie,ale zdecydował inaczej.
@Beciiia-87, co dalej zamierzacie? Zostajesz u doktora czy szukasz gdzie indziej? Myślę,że te Twoje lęki nie wynikają z pogody,tylko z tych obaw,które Ci towarzyszą każdego dnia,czy kiedyś się uda,czy zostaniesz Mamą. Ja też tak mam,dość często,ale ja jestem podatna na takie schizy. Wierzę jednak,że wszystkie zostaniemy Mamusiami,najlepszymi na świecie oczywiście :D
@pixi.nova , @edloteh ,co u Was?

@llis91, co do metypredu, również go brałam i mi dr P powiedział, że daje go zamiast encortonu bo metypred jest częściej stosowany w ginekologii i ma mniej skutków ubocznych odczuwalnych niż encorton i może coś w tym jest bo choć encortonu nigdy nie brałam, to po metypredzie nie zauważyłam najmniejszych skutków ubocznych jak wzrost apetytu, tycie czy puchnięcie, jak dla mnie był okej.
Co do accofilu, dla mnie najgorsze były pierwsze 2 zastrzyki bo wiązało się to z bólem mięśni, pleców, kości i przyspieszonym biciem serca, ale o dziwo każdy kolejny zastrzyk był już praktycznie nieodczuwalny w skutkach. Ja stosowałam system że brałam zastrzyk około 15-16 bo wtedy zaczynał działać wieczorem i najgorsze skutki uboczne udawało mi się przesypiać. Powodzenia ! :)

@zosiak - fajnie jakbyś ustawiła sobie "stopkę" tzw. "sygnaturkę" tutaj na forum, bo ciężko już tu spamiętać każdego historię :) Ja kawę pije, rzadko bo rzadko ale pije czasem pepsi. Nie ogarniczam się aż tak. Herbate czarną też pije bo bardzo lubię. O diecie bezglutenowej też kiedyś myślałam, że jak?! że to ciężkie i w ogóle: co będę zabierać na śniadanie do pracy jak nie kanapki/bułki?!
Życie szybko zweryfikowało, pieczywa mi o dziwo nie brakuje, pizze można zrobić/kupić bezglutenową, makaron też, zatem...wiele się nie zmieniło ;) Skoro ja - miłośniczka pizzy i włoskiego jedzenia (makaronów) dała radę, to i Ty dasz. Uwierz ;) Ale mówię: ja nie patrzę, np. super na etykiety szynek czy frankfurterów jak mam ochotę - a tam także bywa gluten, zatem u mnie nie jest to 100%, ale staram się mocno ograniczyć :) Ciasta też piękę gluten free.

Zapytaj proszę o tę heparynę, kiedy lepiej! będę wdzięczna za informację! ;*

@Porzeczka1234 - o dzięki, za informację. ;)

Dziewczyny pytałam 3 lekarzy nie ma to znaczenia kiedy heparyna kiedy acard. Czy wszystko rano czy wieczorem czy osobno acard się odstawia w 34 lub 36 +6 tygodniu ciąży zależy od lekarza i przebiegu ciąży najświeższa rekomendacja polskiego towarzystwa ginekologii jest że w 36 tygodniu. Ja biore fraxi na noc i tak rekomenduje moja gin. Bo człowiek jest nieruchomy jakie 6-9 godzin
Ja również usłyszałam takie zapewnienie. I że nawet nie trzeba brać osobno heparyny i acardu, bo mimo wszystko działają na innych polach. Ja biorę oba preparaty wieczorem [emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny tyle piszecie , że czasami trudno to wszytko ogarnąć.
@Porzeczka1234 Kochana zdrówka i spokoju dla was w tych ostatnich dniach przed rozwiązaniem.
@Czajak Kochana ściskam widzisz ja też cały czas walczę . Wieczorkiem się odezwę na priv.
@Funia Ściskam i życzę miej stresu więcej spokoju.
@Marshia Zdrowia dla mamy .
@Matulkaa Cieszę się z udanej wizyty.
@Bobasek1990 Jak u ciebie .?
@Bea25ta@Destino Wam życzę samych spokojnych dni udanych wizyty i dobrych wieści aż do rozwiązania.
@Maciejka78 Tobie również szczęśliwego dotrwania do końca.
@Roxie123 Powodzenia w tym cyklu.
@Bertha @Czarna_mala Nieustannie trzymam kciuki .
@Kas90 Zdrówka i samych szczęśliwych dni spędzonych z malutką i ukochanym.
@Burczuś @Marzycielka81 @Dżoł Kochane kibicuję cały czas oby pojawiły się dwie kreseczki w najmniej spodziewanym momencie.
@arluśka Super , że się odezwałaś i podzieliłaś swoją historią . Ku pokrzepieniu serc .
@Marthi Dziękuję za miłe słowo.
@Iveo Kciuki za MRL.

reklama
@roxie123 - ja też myślałam, że między jednym a drugim (accard - heparyna) musi być 12h odstępu, a ginka mi powiedziała, że to i to działa zupełnie inaczej i nie musi być takiego "rozstrzału". Byłam zdziwiona i w sumie nadal jestem zdezorientowana. Tak jak @matulkaa napisała.

Do góry