reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Artykuł MamyGinekolog o Accardzie w ciazy,
1509355403-4b554d68a4a49ac4-aaaaaa.jpeg
miedzy innymi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Marthi przeczytalam wczoraj caly artykul,napisalam nawet komentarz i na blogu i na insta ale niestety mamaginekolog nie odpowiedziala:/
No tylko tak dziwnie teraz zmienic i brac na noc ,Ty bys mogla ale ja to nie wiem,juz tak dlugo biore go rano.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 - pytanie czy w ogóle to faktycznie robi różnicę jak rano Accard, a wieczorem heparyna.
Wygodniej pewnie jest brać hepe wieczorem...ale ile w tym prawdy? Wam nigdy lekarze nie sugerowali kiedy Accard, a kiedy Heparynę?

EDIT:
@zosiak musiałabym dokładnie spojrzeć w wyniki, a teraz nie dam rady bo jestem w pracy, ale podajrze jakoś w maju/czerwcu robiłam pierwszy raz te badania i się wzięłam porządnie za siebie. Najpierw hematolog kazała mi brać Prevenit, ale jak o tym poczytałam i skonsultowałam się tutaj na forum to się okazało, że dziewczyny biorą metyle. Hematolog jak o tym usłyszała wzięła mnie za wariatkę i powiedziała, że tylko prewenit i żadnych metyli ani kwasu foliowego (bo miałam ponad normę). Wtedy miałam więcej jak 10.0 homocysteiny. Powiedzmy, ze od polowy czerwca zmienilam diete - na taka mocno ograniczającą gluten (bo mam swiadomosc ze w 100% nie wyrzekłam się go), ograniczam laktozę i biorę codziennie metylowane B6, B9 i B12. ;) Do tego staram się jeść buraki (najczęściej kupuje takie juz obrane i ugotowane w biedronce), jem co pare dni orzechy brazylijskie i w sumie tyle :)

@Porzeczka1234 mi to się zdarza od czasu do czasu , nigdy tak nie mialam ;/ zaczęło się jakieś 2 miesiące temu ...chyba mam już podrażniony żołądek przez leki i tak reaguje teraz :<
@Funia90 domyślam się :D
@zosiak ja zbiłam metylami w miesiąc spadła :)
@Marthi tutaj o acard chodzi z tym kwasem ?
Mi mówił ze acard raczej rano wieczorem heparyne i tak biorę ;/

@Marthi A laktoze czemu ograniczylas ? jak z kolezanka wywnioskowalysmy to wysoka homocysteina moze sie brac ze zlego stylu zycia i braku ruchu ja ostanio siedzacy tryb zycia mam. powiedz mi jeszcze na jakim etapie staran jestes a moze juz w ciazy? Tylko noektore dziewczyny kojarze bo troche Was podczytywalam wczesniej ale mam jakas skleroze.

@roxie123 - tak, chodzi tam o accard, aspirynę itp. związki.

@zosiak - zaleciła mi tak ginekolog ;) i zmieniła jednocześnie też euthyrox na letrox (czyli ten sam lek, tylko bez laktozy)
Ja też mam siedzący tryb życia, mało się ruszam...

reklama
Do góry