reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej fatal u mnie,bylam na usg ciaza juz obumarla potwierdzone,dostalam krwiotoku w czasie usg,ale jeszcze nie oczyscilo sie,raczej obejdzie sie moze nawet bez tabletek,czekam,chodze do pracybo zawalilam juz 3 dni w tam tym tyg biore tabletki na uspokojenie dzieki nim.zobojetnialam.
Najgorsze ze maz uwaza ze juz nie pomoze nic ze te szczepionki nicnie daja ani wlewy ze to przypadek jak sie komus uda,on jest ortopeda,w Novum tez pisze mi lekarz ze jest sceptyczny ze to nabijanie kasysorry to nie moje zdanie tylko pisze jak mnie doluja na okolo,w Novum oczywiscie proponuja in vitro z selekcja plemnika lub komorki jajowej od dawczyni,ma maz zbadac DNA fragmentacji nasienia.
Ale skoro zachodze tak latwobw ciaze to co tyle razy zly plemnikmnie leki encorton i heparyna i accard nie pomogly.moze za male dawki chociaz tu w kinderwunsch czylu kliniki nieplodnosci nikt dawek takich jak 15 czy 20 sterydu nie daje,10mg jest max i w novum tez tak mi dali.
Dostaje szalu od tego wszystkiego tyle razy ile mozna,zrobie po poronieniu histeroskopie bo zawsze mam w ciazy bol pachwiny prawej i dretwienie nogi,mialam tez odmiedniczkowe zapalenie nerek jak mialam 19lat ale potem urodzilam corke potem jeszcze raz mialam moze u mnie cos w macicy nie tak ale usg by wykazalo chyba,no nic histetoskopia pokaze.
Nie umiem odpuscic chyba jestem psychiczna jakasmaz mowi ze nie mam dystansu i ze on juz nie chce.Dobija mnie,zamiast wspierac,ludzie walcza latami,nie maja kasy kredyty biora a ja jestem sama w tej walce,dla meza to nabijanie kasy i robienie ludziom zludzen to leczenie szczepionkami lub wlewami.jeszcze jak uslyszal o szczeiponkach od dawcy to juz w ogole herezje dla Niego.Wiec jestem sama ze wszystkim ale trudno nie pierwszy raz,cieszcie sie dziewczyny jak macie mezow ktorzy Was wspieraja,moj podchodzi uda sie albo nie,wierzyl w heparyne i steryd ale u mnie to nie zadzialaloNie umiem powiedziec stop.i cieszyc sie tym co mam,nie takie byly moje marzenia i plany,dol,dol i dol poki co.Lekarz rozklada rece,tu immunologia lezy.

reklama
Kas pewnie pamietam. U nas mozesz ktg oczywisci ale musisz miec skierowanie.
Powodzenia
Nadija nie znam.twojej historii ale popatrz na mnie urodzilam.corke i poronienia. Lacznie 5bylo. Nic nie pomoglo ani. 15encortonu ani 20encortonu ani intralipid tylko szczepionki daly rade. Tez szybko w ciaze zachodzilam:)

Kas pewnie pamietam. U nas mozesz ktg oczywisci ale musisz miec skierowanie.
Powodzenia
Nadija nie znam.twojej historii ale popatrz na mnie urodzilam.corke i poronienia. Lacznie 5bylo. Nic nie pomoglo ani. 15encortonu ani 20encortonu ani intralipid tylko szczepionki daly rade. Tez szybko w ciaze zachodzilam:)

Fondie dziekuje❤nadzieje mi.dajesz chce sprobowac szczepionek lub wlewow i koniec nie potrzebuje krakania ze nic nie da,moze i tak ale trzeba sprobowac wszystkiego,jak bylabym chora nieuleczalnie to i tak bym probowala wszystkiego a nie gadala nic nie pomoze najlepiej do grobu sie polozyc od razu.Wkurwia mnie takie podejscie,jezu jakbym chciala zeby mojemu mezowi kopara opadla takie marzenie moje zeby sie udalo.Zdrowa jestem mam corke juz i walcze a meza to mam juz w d...i jego podejscie.Kobiety sa silniejsze
Marshia a Ty jak? ??????przepraszam ze pisze o sobie tylko.to szok u mnie jeszcze nie minal,jeszcze musze czekac na poronienie samoistneale tak wybralam nie chce zabiegu i szpitala az mnie trzesie na widok.usg i fotela ginekologicznego.

Ostatnia edycja:
Fondi a no jaja jaja :) :) :) nie staralismy sie, klasyczna wpadka, chociaz dala bym.sobie reke uciąć, ze JA sobie nie wpadne :p
Ciesze sie, ze u Was wszystko dobrze :)
Ja dzis wizytuje. Jak ja nie lubie wizyt po.południu. pol dnia w stresie...

Badania pod względem krzepliwosci tzn jakie? Zbadam oczywiście tylko chodzi o to ze lekarz mnie nie po kierował a ja sama nie wiem jak te badania się nazywają. W jakich dniach cyklu się robi czy to bez różnicy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Cześć:) A może masz u siebie w mieście lub gdzieś w pobliżu poradnię patologii wczesnej ciąży? tam również chodzi się z poronieniami. Zlecają właśnie te badania na krzepliwość,antytocznie i inne:/
Dobrze,że robisz te podstawy,tylko że tych podstaw jest o wiele więcej:) Ale spokojnie, wszystko pokolei. Poszukaj w profilu @nafoczka wątek i udanych ciążach po poronieniach-nasze historie. Tam masz pokolei opisane historie dziewczyn, które donosiły ciąże. Masz tam wykaz badań i leków jakie brały. To bardzo pomocna lektura by poukładać sobie w głowie parę rzeczy:)
@bobasek1990 to Ty pisałaś,że wykrakałaś sobie,że zawsze zachodzisz, tylko utrzymać nie możesz? Ja mam dokładnie to samo. Zachodziłam jak tralala.A po szczepieniach przez rok już nie wychodzi. Nie,że szczepienia miały na to wpływ, tylko chodzi mi o to,że wtedy jak był najlepszy czas na zachodzenie, to mój organizm akurat postanowił stanąć okoniem:/ Taka złośliwość losu:/
@marshia nieustannie wspieram:*
@Nadja_n ja nie kumam proponowania in vitro kobietom, które bez problemu zachodzą w ciążę. ja wiem,że wyselekcjonowanie, najlepsze zarodki itd,ale co z tego,jak nasz organizm odrzuca ciążę, jakby odrzucał przeszczep?? Traktuje jako wroga, którego trzeba się pozbyć z organizmu:/

@bobasek1990 - może Cię stres zżera i stąd te nieudane próby? :(

@Destino - już dalej niż bliżej! ;*

@Funia90 - ale świetna fura! ;) bądź spokojna ;* kontroluj krzepliwość i będzie wszystko super :)

@marshia - poważna lektura widzę! podziel się jak coś ciekawego tam wyczytasz :)

@marzycielka81 - dziękujemy za komplement :) hihi, miło było się spotkać i porozmawiać!

@Maciejka78 - mi ginka powiedziala, ze gdybym zaszła to w 6tc na wizyte mam przyjsc juz z wynikami bety i przepliwosci.

@Nadja_n - przykro mi i az lzy sie cisna do oka myslac, co przezywasz... Ja nei wiem czy dalabym rade z takim podejsciem meza...

@fondie Z badań , które zrobiłam u Maliny wyszło chyba wszystko co możliwe ohhhh.
wysokie czynniki odrzutu zarodka Th1/Th2
czynnik martwicy z 1492 spadł do 1052
wskaźnik TNF IL4 -33,9
TNF/IL10 -z 0,7 spadł na 0,6
aktywność NK z 38 spadła tylko do 35,7,
przeciwciała beta - 2 glikoproteina IgM z 24,2 spadły na 23
przeciwciała plemnikowe z 26,72 na 21,93.
Miałam też p.c. łożyskowe.
Trombofilia heterozygota.
Zespół antyfosfolipidowy.
Tak to u mnie wygląda.
@marshia Powodzenia kochana oby bolało jak najmniej.
@bobasek1990 Życzę aby w końcu udało się zajść.Widzisz ja i burczuś też nie możemy zajść po szczepieniach chociaż u mnie to pewnie też jajowody niedrożne robią swoje i Bóg wie co jeszcze.
@Destino Cieszę się z dobrych wieśći.

Ostatnia edycja:
Burczus dokladnie to naciaganie chyba na kase jak invitro komus kto.roni i zachodzi w 1 cyklu albo gora trzecim.
Marthi Dzieki coz mam.zrobic albo rezygnuje albo walcze SAMA

reklama
Dzień doberek. Chociaż średnio dobry. Beta w środę 18 600, w piątek 19 100, a wczoraj w tym labie 25 170. Rośnie..... :( Ale każdy wie, ze rośnie za mało i jest pusto..... czekam na dzisiejszy wynik.
O prolaktynie oczywiście zapomniał :(. Tsh 0,546 (w życiu tak nisko nie miałam - zawsze od 1,3 do 1,7), ft3 2,88, ft4 1,21.
Appt lekko poniżej normy tak samo jak INR - mutacja daje znac. Aptt 23,47, norma od 25. INR 0,888 norma od 0,9. No a w związku z tym erytrocyty lekko powyżej 5,19, norma do 5.
Jakbym wiedziała, ze mam tak czekać bez sensu, to przecież czekałabym w domu i kontrolowała kiedy zacznie spadać. wrrrrrrrrr. Wkurw!
@Nadja_n wspolvzuję :( samopoczucia, braku wsparcia ze strony męża, ale masz światełko w tunelu - @fondie - tego się trzymaj.

Do góry