reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@malutkikaczorek skoro lekarz nie panikował , to nie sądzę żeby to miało związek z jakąś poważną chorobą , może się to tylko tak groźnie nazywa :) cieszę się ,że macie córeczkę ... my nadal walczymy własnie mija rok od pierwszej straty ;/ mój M ma badania książkowe a u mnie wszystko nawala a w zasadzie nie wiadomo co... jakie przeciwciała Ci wyszły ?
@marshia ja Ci się wcale nie dziwię , bo musisz też dbac o włąsne zdrowie ...pójdziesz do doktorka , powiesz mu jaka sprawa ... jakie masz obawy , dowali Ci dawki żelaznego i za chwilę będziesz nam tu wklejać zdjecia bobofrutka :*
Ja się boję ogólnie takich ingerencji w organizm bo ja już raz się wygrzebałam od śmierci i troche na siebie chucham dmucham w sensie nie robię nic czego się boję . Moje serducho tez nie jest za mocne i mogłoby pewnych rzeczy nie ogarnąć wiecznie niskie ciśnienie puls ponad 100 kołatania itd wczesniej problem z zastawką . Raki u mnie w rodzinie były , także nie chce ryzykowac nie wiadomo jak . Jesli nie będzie mi pisane mieć dziecka to trzeba będzie jakoś żyć , ale wierze ,że jest jeszcze coś ponad medycynę a raczej ktoś , kto pozwoli mi mieć dzieci .
Zapomniałam Wam napisać odnośnie kuzynki która straciła te 4 ciąże a ma 2 dzieci ... wykryto teraz u niej toczeń ;/

reklama
@magda1208 Malina szacuje, ze masz 85% powodzenia w 1 ciąży, w która zajdziesz i 100% w drugiej? Dobrze zrozumiałam?? To cudowne rokowania.
A Ty czym się konkretnie leczysz?

Wsadziłam kij w mrowisko z tym pytaniem o Pasnika widzę. Ja ma pewno do niego pojadę. W moim wieku, przy SM, muszę zwracać uwagę na ograniczenia. Dla mnie jest już za późno na szczepienia, które trwają ileś muesiecy (czekanie na wizytę, badania, szczepienia, zielone światła itp). Nuedtety w wieku lat 40 każdy miesiąc jest ważny :(. Boję się tez wszystkich firm obciążających organizm - szczepień, accofilu, nawet wlewow z immunoglobuliny.... ja nawrt na katar muszę uważać, żeby mnie nie dopadł, bo Mize wyzwolić rzut choroby (nikt nie przewidzi jak mocny), a co dopiero taka integracja w organizm. Ja nawet peelingu kawitacyjnego i mezoterapii igłowej nue mogę robić, wiec u mnie już w przedbiegach odpadają inwazyjne metody.
Tak naprawdę pozostaje mi wiara w żelazny zestaw, ze może w końcu zaskoczy i ewentualnie Paśnik - zobaczę czy jest w stanie coś mi zaproponować :/
@Maciejka78 wiesz...... kciukasy!!!!!!
@pixi.nova tez za wizytę :)
@malutkikaczorek u kogo byłaś w Invimedzie?
Do invimedu jeździłam do Wrocławia do dr Trzeciaka

@Porzeczka1234 na dziwn dzisiejszy waze ok 61 kg ,bede sparwdzac caly czas

@Marthi ja tez mam w stopce opus ale widac go tylko na kompie,ps Twojego nie widze na aplikacji[emoji4]
Nie schizuj juz z tym lozeczkem[emoji4]sparwa sie wyjasnila bo to moje zdjecie[emoji5]nie dociekajmy

@Destino dziekuje[emoji4]ja chce zrobic wszystko zeby bylo dobrze ,teraz nie wiem czy jak bede miala kolo 1000 po to pewnie bedzie za miesiac czy tez brac wieksza dawke,mnie zyly nie bola ,nie mam tez w rodzinie chorob zakrzepowych.
Lekarz pewnie powie ,ze nie trzeba.
Nie boj sie glukozy,to nie jest takie zle[emoji4]
Najgorsze to siedzenie.
Wlasnie rozmawialam z polozna i wyniki z gluzkozy mam podobno super takze sie ciesze[emoji4]

@bertha gratuluje pecherzykow oby wyklulo sie z nich dzidzi[emoji5]
A powiedz mi odnosnie tej heparyny ,ze cala ciaze dawka 0,4 a bedzie kazal Ci sprawdzac krzepliwosc,te d-dimery i inne?
Mi ciagle lekarz mowi ,ze nie waze duzo i wiekszej dawki nie potrzebuje.
U Ciebie jaki argument?

@llis91 ja dostawalam okres podczas brania dupka.
Powodzenia na wizycie[emoji5]

@Maciejka78 Tobie rowniez zycze powodzenia[emoji5]

@roxie123 kochana wierz mocno w to ,ze sie uda[emoji5]

@kas90 a Ty sprawdzasz te d-dimery itp?

@marshia wiesz kochana czasem w wieku 30 lat mozna miec juz wyniszczony organizm a w wieku 40 lat wszystko moze hulac super,choc wiem ,ze stopuje Cie Sm tak jak piszesz:/
Bede mocno za Ciebie trzymac kciuki.
Caluje[emoji8]

Dziewczyny kapalam sie ,golilam i taka czysciutka juz sie ubieram a tu tel od gina ,ze wizyte trzeba przelozyc na poniedzialek hehe.
Dopytalam tylko o wyniki glukozy i po 2 h cukier ok 80 wiec super.

Mam do Was pytanie odnosnie aptt
Norma jest u mnie od 25,9-36,6
Ja teraz mam 25,95 czyli na ostatniej granicy,3 tyg temu 27,33
Co to oznacza?wiecie?
Czy to dobrze byc przy tej dolnej granicy czy raczej nie?
Mialam dzis pytac lekarza ale wizyta w poniedzialek dopiero.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@malutkikaczorek skoro lekarz nie panikował , to nie sądzę żeby to miało związek z jakąś poważną chorobą , może się to tylko tak groźnie nazywa :) cieszę się ,że macie córeczkę ... my nadal walczymy własnie mija rok od pierwszej straty ;/ mój M ma badania książkowe a u mnie wszystko nawala a w zasadzie nie wiadomo co... jakie przeciwciała Ci wyszły ?
@marshia ja Ci się wcale nie dziwię , bo musisz też dbac o włąsne zdrowie ...pójdziesz do doktorka , powiesz mu jaka sprawa ... jakie masz obawy , dowali Ci dawki żelaznego i za chwilę będziesz nam tu wklejać zdjecia bobofrutka :*
Ja się boję ogólnie takich ingerencji w organizm bo ja już raz się wygrzebałam od śmierci i troche na siebie chucham dmucham w sensie nie robię nic czego się boję . Moje serducho tez nie jest za mocne i mogłoby pewnych rzeczy nie ogarnąć wiecznie niskie ciśnienie puls ponad 100 kołatania itd wczesniej problem z zastawką . Raki u mnie w rodzinie były , także nie chce ryzykowac nie wiadomo jak . Jesli nie będzie mi pisane mieć dziecka to trzeba będzie jakoś żyć , ale wierze ,że jest jeszcze coś ponad medycynę a raczej ktoś , kto pozwoli mi mieć dzieci .
Zapomniałam Wam napisać odnośnie kuzynki która straciła te 4 ciąże a ma 2 dzieci ... wykryto teraz u niej toczeń ;/
Przeciwciala TAG 337.2
przeciwciala TPOA 144.4
W też ie MIK też niektóre parametry poza normą ale nie wiem co to oznacza

Czytam wujka google ,chyba to jednak nie jest za dobrze ,ze to spada.
Chyba wstrzykne sobie dzis 1,5 dawki heparyny,obnizony aptt moze swiadczyc o nadkrzepliwosci.
Niby jestem w normie ale jednak na szarym koncu.

@marshia kochana no strasznie trzymam za Ciebie kciuki. Wsadziłaś mały kijek haha ja nigdy nie podważałam metod leczenia Paśnika nigdy u niego nie byłam jak @Destino pisze zresztą sama Cię do niego namawiałam bo wiem ,że SM to nie przelewki a malina tylko szczepi. Tak czy inaczej modlę się za Ciebie za mały cud, cud macierzyństwa.

@Funia90 przy attp takim wyniku oznacza , że krew za bardzo krzepnie ( po naszemu robi się gesta) on Ci ten attp karze badać może zadzwoń do niego i zapytaj. Dziewczyny mam rację bo nie chcę funi straszy co jeszcze badałaś z krzepliwości. Z drugiej strony malina mówi , że jak w normie to normie nie wiem co ci doradzić może kontakt z lekarzem będzie dobrym rozwiązaniem

@roxie123 dobrze, że to wykryli szkoda że tak późno tyle aniołków

@Porzeczka1234 walsnie napisalam wyzej ,ze doczytalam o co chodzi.
Kurcze nie mam mozliwosci kontaku z nim.
Zrobie dzis poltora zastrzyku bo na moj rozum ,chyba mam za mala dawke.
Bo teraz to chyba bez sensu jakbym zrobila pol zastrzyku bo wtedy wieczorem nie moglabym poltora .
Osiwieje.

@Funia90 mnie też się tak wydaje , że za szybko ta krew krzepnie nie wiem co Ci doradzić ja zawsze robię attp i d-dimery i na tej podstawie malina ocenia czy za dużo czy za mało. Musisz sama podjąć decyzję a czemu nie masz kontaktu z lekarzem?ja mam 6 zastrzyków fraxiparyny 0,6 jeśli chcesz mogę Ci dać żebyś 2 raxy się nie kuła jadę dziś na ktg do Swietochłowic ok 14:20 tam będę jak coś to pisz

reklama
@Porzeczka1234 do poniedzialku pokluje sie podwojnie ,dam rade[emoji4]na szczescie mam zastrzyki.
Dziekuje [emoji8]
W normie niby jest wiec do wieczora mam nadzieje nic sie nie stanie ,no bo teraz tak jak mowie bez sensu wstrzyknac troche.
Ja chodze na nfz i on nie daje mi swojego numeru,jak sie cos dzieje to trzeba przyjsc do przychodni a dzis mu cos wypadlo i go nie ma.

Do góry