reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovli22 heparyna jest na rozrzedzenie krwi, nie ma nic wspólnego z immunologią. Niestety immunologia to level wyżej :(
Jeśli beta w poprzednim tygodniu była na poziomie ok 250, to 500 powinna mieć za 2-max 3 dni. Prawidłowo beta rośnie o min. 66% co 48 godzin. Ale im więcej tym lepiej.

To ja mam zespół fosfolipidowy zły i mam brać ja to heparynę !? Dobrze ?

A na Nk steryd - dobrze !?

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

reklama
a ten kir to jakis skrot ? nie moge nigdzie w necie znalezc czy w gdansku to robia ;-(
pewnie jakas inna nazwa jest

test LCT jest na nietolerancje laktozy?

@ovli22 heparyna raczej na problemy z krzepnięciem , rozrzedza krew no i niweluje niby te mikro krwiaczki , albo profilaktycznie dają po poronieniach czy na zespół to nie pomoge , ale chyba nie do końca to jest na to ...dziewczyny powiedzą znają się na wszystkim

Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Tak :)

na zespol heparyna i acard.
na nk moze byc steryd, moze byc intralipid.

@kas90 popieram 2 probki 2 badania

@magda1208 ja płakałam tak mnie bolało też mam tylko jeden drożny, w sumie dobrze że zrobiłaś to badanie teraz będzie dobrze.

@dżoł kochana strasznie mi przykro. Encorton 15 na pewno nie zaszkodził. Kochana jak chcesz jechać do Łodzi to tam zrobisz wszystkie badania, czy wy robiliście kariotypy?

reklama
@dżoł kochana, po kolejnym poronieniu, lekarz powinien dać ci skierowanie do genetyka, bo może to głębszy problem... chociaż mam nadzieję, że nie

bylismy u genetyka , kariotypy prawidlowe
co jeszcze moze genetyk zlecic?
w jakim czasie powinnam zrobic :
allo mlr, cytokiny, kiry, ana, test lct od poronienia?
mąż cos musi badac? moze plemniki ma wszystkie uszkodzone ? robil tylko podstawowe badanie nasienia.

Do góry