reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

u immunologa juz bylam kilka razy,to ona zalecila mi encorton na czczo....
zadna mutacja nie wyszla, zakrzepica tez nie,hormony ok, nk zbite, jedyne co to ureaplazma, ktora miala byc przyczyna poronien, juz ja wyleczylam a dalej to samo.
ale tak jak wspomnialam, nie mialam jeszcze wielu badan, które Wy mialyscie.

reklama
@dżoł nigdy nie brałam sterydu na czczo ... specjalnie jem śniadanie szybkim tempem żeby być po już na 7 30 podobno masakra na wątrobę
A robiłaś antykoagulant tocznia , v leiden , igg igm , jakies przeciwciała i te inne ?

@dżoł bardzo mi przykro [emoji20] jeżeli tracisz ciąże na wczesnym etapie i zakładając że to nie jest problem podziału komórek, to powinnaś zrobić test CBA.

@dżoł tak jak pisze @anetkruczek ja też zastanowiłabym się, czy może Accofil by pomógł. Przybycień jest bardzo optymistycznie nastawiony jeżeli chodzi o działanie tego leku. Jak on to mówi ma wiele ciąż po Accofilu, nawet u dziewczyn, u których nic innego nie pomagało. I z tego co dziewczyny pisały ostatnio poleca go nie tylko osobom z genotypem AA.

Kochane jestem po bolało aż płakałam najprawdopodobniej miałam niedrożne obydwa jajowody.Nie wiem czy się śmiać czy płakać.Lewy udało się udrożnić prawego nie. Ryczeć mi się chce.Pytanie ile płaciłyście za drożność.?
Magda, dobrze ze juz po i wiesz jaka byla przyczyna!! teraz tylko czyhać na owu z lewej strony! :)

Ja miałam z miesiąc temu na NFZ? Ja mam oba drożne,ale za to prawy jajnik jakby wygasły. Tzn zawsze mam owulację z lewego jajnika. I wogóle w obrazie nie widać prawego. Ponoć jest gdzieś,ale nie wiadomo gdzie...
No drożność boli,ale za to tylko krótką chwilkę prawda? No już po wszystkim kochana!

Jest gdzies lecz nie wiadomo gdzie... la la la la la la la laaaaa.
tak tez mam z lewym jajnikiem :)

u mnie juz po wszystkim, beta 586, tydzien temu 248.
strasznie mi przykro :( :(

encorton i zastrzyki od owu,
najgorsze jest to, ze gin tydzien temu powiedzial ze teraz napewno sie uda bo jestem obstawiona wszystkimi mozliwymi lekami ...
to chyba malo lekow zna ta gin.. tez mysle, ze to w dalszym ciagu immunologia i trzeba to zglebic. jeszcze sa szczepienia, leki immunosupresyjne i accofil.

kochana, jesli moge cos doradzic, to zbadaj, jesli jeszcze nie badałas:
- kariotypy
- test cba
- test LCT
- kiry
- ana

i z tym do Paśnika.

encorton i zastrzyki od owu,
najgorsze jest to, ze gin tydzien temu powiedzial ze teraz napewno sie uda bo jestem obstawiona wszystkimi mozliwymi lekami ...

Ja tez jestem lekami obstawiona ale biorę tez taki scenariusz , że za pierwszym razem się nie uda i jestem tego świadoma .
Nie wiadomo dlaczego u ciebie tak to się skończyło ! Mam nadzieje , że lekarz da jakaś odpowiedz ?!

A czy jest na 100 % pewności ze to już koniec !!

Accofil na co pomaga ?

A szczepienia są dla osób z jakimi problemami ;) ?

To heparyna nie jest na problemy z immunologia ?

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 heparyna jest na rozrzedzenie krwi, nie ma nic wspólnego z immunologią. Niestety immunologia to level wyżej :(
Jeśli beta w poprzednim tygodniu była na poziomie ok 250, to 500 powinna mieć za 2-max 3 dni. Prawidłowo beta rośnie o min. 66% co 48 godzin. Ale im więcej tym lepiej.
@dżoł na jakim etapie kończyły się wcześniejsze ciaze? Podobnie?

reklama
Do góry