reklama
Magda1208 nie martw się wynikami! Ja miałam podobne a Fondie dobrze pamięta że martwice nowotworu też miałam i to ponad 3 tyś a teraz po trzech seriach szczepień od m i dwóch pullowanych doszczepieniach wszystko jest prawie w normach a martwica dużo poniżej!!
Gabiś, Lilia mnie też boli brzuch, wczoraj to nawet bardzo, już się żegnałam. Dziś jest oki ale biore 2x2 lutki dowcipne i 3x1 dupka i magnez b6 no i nospe.
Martwie się tymi bólami bardzo dziewczyny! A boli Was bardziej rano czy wieczorem! Mnie wieczorem, pocieszam się że może to po całym dniu ze zmęczenia.
Chętnie poszłabym już na l4 ale jeszcze muszę dać radę!!
Strawbelka ja też gromadze lutke i inne leki jakoś pewniej się czuje jak mam zapas
Gabiś, Lilia mnie też boli brzuch, wczoraj to nawet bardzo, już się żegnałam. Dziś jest oki ale biore 2x2 lutki dowcipne i 3x1 dupka i magnez b6 no i nospe.
Martwie się tymi bólami bardzo dziewczyny! A boli Was bardziej rano czy wieczorem! Mnie wieczorem, pocieszam się że może to po całym dniu ze zmęczenia.
Chętnie poszłabym już na l4 ale jeszcze muszę dać radę!!
Strawbelka ja też gromadze lutke i inne leki jakoś pewniej się czuje jak mam zapas
Ostatnia edycja:
Hej kochane jestem po wizycie
Wiec jest ok na chwile obecna , przez chwile sie zmartwilam ze maly za malo przybiera na wadze, ale jak spojrzala gin na wyniki ostatnie stwierdzila ze jednak jest ok! Uffff
Jutro dostane termin zgloszenia sie do szpitala , poloza mnie na pare dni i zdecyduja czy podadza Nam sterydy.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Wiec jest ok na chwile obecna , przez chwile sie zmartwilam ze maly za malo przybiera na wadze, ale jak spojrzala gin na wyniki ostatnie stwierdzila ze jednak jest ok! Uffff
Jutro dostane termin zgloszenia sie do szpitala , poloza mnie na pare dni i zdecyduja czy podadza Nam sterydy.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Załączniki
Nafoczka słyszałam dziś fajną zagadkę a Ty masz "fajną" teściową więc kieruje ją do Ciebie: kiedy patrzy się na teściową z przymrużeniem oka??!!
Odp. Tuż przed naciśniėciem spustu
Ja na moją nieraz tak patrze
Odp. Tuż przed naciśniėciem spustu
Ja na moją nieraz tak patrze
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam wynik kwasu foliowego:
Kwas foliowy - 32,46 ng/ml norma: 4,60 - 18,70
Co ja mam z tym robić?
Foliku nie łykam dopiero kilkanaście dni. Sam organizm się oczyści jak nie będę łyka? Metylowany mam łykac, prawda? I B6 i B12, tym bardziej, żeby się wchłonęło, dobrze myslę?
Na zaleceniach od genetyczki mam tak:[wskazane jest wykonanie kontrolnego oznaczenia stężenia kwasu foliowego i homocysteiny, ale z uwzględnieniem norm przy suplementacji kwasem foliowym], ale nie wiem gdzie mam znaleźć normy dla suplementacji...
Co ja mam z tym robić?
Foliku nie łykam dopiero kilkanaście dni. Sam organizm się oczyści jak nie będę łyka? Metylowany mam łykac, prawda? I B6 i B12, tym bardziej, żeby się wchłonęło, dobrze myslę?
Na zaleceniach od genetyczki mam tak:[wskazane jest wykonanie kontrolnego oznaczenia stężenia kwasu foliowego i homocysteiny, ale z uwzględnieniem norm przy suplementacji kwasem foliowym], ale nie wiem gdzie mam znaleźć normy dla suplementacji...
Ostatnia edycja:
marzycielka81
Fanka BB :)
Kas ma gdzies artukul. Tam byly normy dla homicysteiny 5 do 12.
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Też miałam podwyższony wynik kwasu foliowego. I mam mutację MTHFR A1298C, co wiąże się z zaburzonym wchłanianiem kwasu foliowego, tj. mój organizm go odkłada a on się nie przyswaja.Dziewczyny, mam wynik kwasu foliowego:
Co ja mam z tym robić?
Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Marzycielko, homocysteinę mam nienajgorszą i nienajlepszą- 8,0. Z nią, to wiem co robić. Ale co robić z tym kwasem?
Asiu, a też miałaś taki wysoki jak ja? Wiem właśnie,że mi się nie wchłaniał, tylko odkładał we krwi, a ja dwa lata się trułam...
Asiu, a też miałaś taki wysoki jak ja? Wiem właśnie,że mi się nie wchłaniał, tylko odkładał we krwi, a ja dwa lata się trułam...
Miałam ponad dwukrotnie zwiększony. Nie pamiętam dokładnie ile. A brałam wcześniej sam folik 0,4.Marzycielko, homocysteinę mam nienajgorszą i nienajlepszą- 8,0. Z nią, to wiem co robić. Ale co robić z tym kwasem?
Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
No to mnie Asiu trochę pocieszyłaś, ja właśnie też mam dwukrotnie przekroczony. Ja też ten cholerny folik... Asieńko, a robiłaś coś z tym konkretnego? długo Ci spadał?
P.S.Asie, Asieńki. Niesamowicie uwielbiam to imię, chyba muszę mieć córkę
P.S.Asie, Asieńki. Niesamowicie uwielbiam to imię, chyba muszę mieć córkę
Podziel się: