reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ale rozpętałam dyskusję ;-) Jeśli ja będę decydować to będzie cc, jakoś boję się, że małej coś się stanie przy sn, że się zaklinuję, poddusi czy coś takiego. Tak długo o nią walczyłam że nie chcę ryzykować.
Pierwszą cesarkę miałam bo mój synuś leżał w poprzek, zaklinowany był boi miałam przegrodę. Poród zaczął mi się samoistnie, jak dojechałam do szpitala to miałam już rozwarcie na 4 palce tak więc już był "naszykowany" a nie "zaskoczony".

reklama
Ja powiem wam tak. Ja chcialam bardzo sn ale sie.mala odwrocika i cc bylo a chcialam sn bo chcialam za.3miechy znow byc w ciazy.
Planujcie sobie ile checie zycie i tak zrobi swoje;)
Strawbelka sluchaj gina ja bym sluchala maliny jakby mi kazal odstawic bym odstawila.

Ja brałam encorton i Klarą jak na razie wszystko ok.Została zakwalifikowana jako wcześniak i w związku z tym byliśmy z nią już dwa razy u okulisty i wszystko ok z oczkami i ze względu na moje hashi byśmy też u endokrynologa dziecięcego i też wszystko dobrze.
Strawbelka niby mogą u chłopców mogą wystąpić tego typu wady,ale z tego co czytałam to przy dużych dawkach.I jeszcze ja brałam 15 mg do 20 tygodnia ma to właśnie związek z immunologią
Magda, ja tez bym chcuala brac jak najdluzej ten encorton. Ale jak mi tak lekarz non stop gada to ja juz sama nie wiem co mam zrobic. Mam zmniejszac od 12tc. Jeszcze mi kazal zmniejszac o 5. Napewno nie bede go sluchac i zmniejsze o 2,5.
Strasznie mnie cisnie lekarz od poczatku z encortonem i na kazdej wizycie chce mi odstawiac. Jak mowie ze sie boje, to nie naciska tylko podkresla mi co moze byc u chlopcow.
Magda a na co Ty dokladnie bralas encorton?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja powiem wam tak. Ja chcialam bardzo sn ale sie.mala odwrocika i cc bylo a chcialam sn bo chcialam za.3miechy znow byc w ciazy.
Planujcie sobie ile checie zycie i tak zrobi swoje;)
Strawbelka sluchaj gina ja bym sluchala maliny jakby mi kazal odstawic bym odstawila.
Fondie jakbym sluchala swojego gina to juz bym dawno stracila ta ciaze. On mi chcial odstawic encorton chyba juz w 6tc.
Wole zdac sie na wiedze i doswiadczenie dziewczyn z tego watku!!!

Strawbelka ja brałam na własną rękę bo Milewicz jest przeciwnikiem sterydu.A brałam na podstawie historii z tego forum oraz tego co przeczytałam.A brałam go do 20 tygodnia w pełnej dawce bo wtedy mniej więcej jest drugi przełom immunologiczny.A powód to to,że u mnie szwankuje immunologia,mam hashi i łysienie plackowate a po za tym mam dodatnie ANA.

Mi w szpitalu po badaniach wkluczyli zespół, byłam na reumatologii,ale wyniki ANA3 i antykoagulant odbieralam dopiero po 4 tygodniach po wyjściu ze szpitala...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry