reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Witajcie dziewczyny,
ale postów do czytania:p
Magda jeśli chodzi o łysienie plackowate możesz mi napisać jak się u Ciebie to zaczynało?
bo ja od jakiegoś czasu mam problem z wypadającymi włosami:szok:szczególnie po bokach byłam u dermatologa ale eh powiedziała że to efekt stresu i stresem możemy sobie wszytsko wytłumaczyć:errr:

Ja to mam od podstawówki.Początkowo to był jeden placek z tyłu głowy,który zarastał.Po jakimś czasie znowu się pojawiał i znikał.A później było ich co raz więcej.Ja od ponad 10 lat nie mam włosów w ogóle. To to jest choroba z autoagresji (organizm atakuje własne mieszki włosowe) i psychosomatyczna, więc jak najbardziej stres ma tutaj wpływ.U Ciebie to raczej nie łysienie plackowate,chyba,że masz wyłysienie w kształcie właśnie placków.Może łysienie androgenowe. Badałaś hormony?Łatwo przetłuszczają Ci się włosy?
Gabiś mnie Milewicz taką dawkę dał ze względu na wagę.

Tak jak Marta pisze są dwa trudne czasy, pierwszy do 12 tyg. a drugi ok.16 tyg. Ja odstawiłam encorton w 18 tyg. całkowicie ale schodziłam z dawki bardzo stopniowo od 13 tyg. a bałam się jak cholera.

Właśnie czytałam o łysieniu androgenowym, czy badałam hormony?- tzn które ? włosy dawniej mi się nie przetłuszczały od około 2 lat przetłuszczają mi się tak dosyć i mnie to zaczęło zastanawiać bo od wtedy zaczęłam mieć problemy ze swędzeniem- jednak wtedy dermatolog powiedziała że to łojotokowe zapalenie skóry leczyłam przeszło a teraz od zimy mało co mam włosów :(
a więc jakie hormony zrobić bo tu u mnie w mieścinie to z dobrym lekarzem to ni huhu nie pogada rzeczowo

policystyczne jajniki mam ale nie typowy zespół policystycznych jajników, ( tak lekarz to określił)czytałam że to jest jakoś powiązane. ok testosteron zrobić i coś jeszcze bo czytałam że niedobory ferrytyny, żelaza i jeszcze coś może powodować łysienie andr.

Ja nie bardzo orientuję się jakie badania jeszcze należy zrobić.O łysieniu plackowatym mogłabym powiedzieć Ci więcej a o androgenowym aż tyle nie wiem.Z tego co tutaj napisałaś to ja bym obstawiała andogenowe.Masz zespól a łysienie to bardzo często występuje z nim w parze. Dziwne jest to że zarówno z moim problemem jak i Twoim kierują nas do dermatologa.A oni nie wiedzą jak leczyć.A nie masz w okolicy dobrego endokrynologa? To sprawy hormonalne więc moim zdaniem on się powinien tym zająć.Skąd jesteś?

kiedyś Nafoczka pisała że chodziła do dr żyły Grazyna czytałam że to dobry endo, kuzynka tez do niej chodziła choć bardzo specyficzna kobieta, myślałam żeby się do niej wybrać, mieszkam koło tarnowa ale dermatolog mi mówi że to wynik stresu i żebym się spróbowała wyciszyć:Dmyslałam że u niej nie wytrzymam. a ostatecznie jaki lekarz Cię poprowadził i zdiagnozował?
U mnie to wygląda tak że włosy mi rosną nowe bo zażywam sporo suplementów typu vitapil ale 2 miesiace jest ok później wypadaja na potęgę

reklama
Paula skoro doktorek zauważył policystyczne jajniki to robilas insulinę? U mnie też widział i niestety (nie do konca) PCO połączyło się z IO.
Paula idź do Żyły jak dasz rady, ja jestem z niej bardzo zadowolona bo na pewno mnie nie "olala". P. Cię pod tym kątem tak nie zdiagnozuje

Do góry