reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mnie w klinice wypisuja clexane na znizke bez problemow (a nie mam podataw), a ginka na miejacu nie moze, powiedziala, ze juz jej takie recepty wracaly i byly problemy. A kliniki wypisuja wszystkim bez podstaw, ale podobno sa poustawiani z izba aptekarska. Takze jak wszedzie - jedni kombinuja mniej, inni bardziej.

reklama
Ja clexane też kiedyś ze 2 a może 4 razy dostałam na zniżkę a pozniej ginka powiedziała że hej odrzucili i więcej nie może. ..

A ASP albo Mutacja MTHFR nie uprawnia nas do Clexanu refundowanego?
Niestety do zniżki uprawnia tylko niskie białko C i S, zespół antyfosfolipidowy i chyba antykoagulant tocznia. Można kombinować z tymi historiami zakrzepowymi ewentualnie bo wtedy to działanie lecznicze a nie profilaktyczne. Malina dawał mi fraxi na 100% ale moja lokalna ginka na zniżkę. No ryzykowała.....

Ostatnia edycja:
Niestety do zniżki uprawnia tylko niskie białko C i S oraz zespół antyfosfolipidowy. Można kombinować z tymi historiami zakrzepowymi ewentualnie bo wtedy to działanie lecznicze a nie profilaktyczne. Malina dawał mi fraxi na 100% ale moja lokalna ginka na zniżkę. No ryzykowała.....
No to ja mam APS ;) czyli zniżka mi się należy :)

Witam się przy porannej kawie. Właśnie sprawdzałam cennik badań i dzięki wyjazdowi do Łodzi na badania mutacji ,które tam miałam nieodpłatnie zaoszczędziłam prawie 600zł. To męka podróży się opłaciła ;). Badanie TSH w Rzeszowie 10zł a witD 40. Bez zniżek ;).
Doris chyba się nie wiele różnimy z tym bieganiem na IP :) Doktorka nic nie powiedziała na temat histeroskopii na tydzień przed okresem więc poleciałam na szpital się dowiedzieć jak się to ma do mojego stanu zapalnego i tego okresu. Wniosek? W poniedziałek rzucam się na głęboką wodę i idę na histeroskopię zobaczymy co się wydarzy.

PS. byłam u stomatolog i mówiła że jestem zgrzytająca zębami i muszę to kontrolować bo zęby strasznie się zużywają ;). Śmiałam się do M że do zajścia i porodu to ja będę jak noworodek bezzębny ;)

reklama
Witam się przy porannej kawie. Właśnie sprawdzałam cennik badań i dzięki wyjazdowi do Łodzi na badania mutacji ,które tam miałam nieodpłatnie zaoszczędziłam prawie 600zł. To męka podróży się opłaciła ;). Badanie TSH w Rzeszowie 10zł a witD 40. Bez zniżek ;).
Doris chyba się nie wiele różnimy z tym bieganiem na IP :) Doktorka nic nie powiedziała na temat histeroskopii na tydzień przed okresem więc poleciałam na szpital się dowiedzieć jak się to ma do mojego stanu zapalnego i tego okresu. Wniosek? W poniedziałek rzucam się na głęboką wodę i idę na histeroskopię zobaczymy co się wydarzy.

PS. byłam u stomatolog i mówiła że jestem zgrzytająca zębami i muszę to kontrolować bo zęby strasznie się zużywają ;). Śmiałam się do M że do zajścia i porodu to ja będę jak noworodek bezzębny ;)
Zrob sobie szyne relaksacyjna i zakladaj ja na noc, inaczej poscierasz zeby.

Do góry