reklama
bertha
Fanka BB :)
Witajcie nocna pora mam pytanie co do kwasu. Jak bierzecie 15mg, to jeszcze do tego macie jakies dodatkowe formy metylowane i jeszcze w jakiś suplementach tez? Boje sie czy nie za dużo tego biorę. Bo mam 15mg + femibion + wit b12 w której tez jest jakos 0,4 czy 0,8 kwasu. A ktoś jeszcze pisał o actifolin, ze fajna tam dawka metylowej postaci jest i nie wiem czy nie zmniejszyć tego podstawowego kwasu, żeby wziąć actifolin..
enya81
Enya, to kiedy rozpoczynasz na nowo starania? :-)
Hmmmm, za 3 lata?? Najpierw musi mnie być na to stać Póki co przeprowadzamy się niedługo na nowe mieszkanie, mój mąż nie ma stałej pracy a ja z córką realizujemy się w tańcu i jeździmy na zawody
Betha ja też tak brałam. Nadmiar kwasu jest wydalany z organizmu więc rraczej nie przedobrzysz
Fondie z tego co wiem kariotypy bada się w celu znalezienie różnych aberracji chromosomowych czy translokacji. Wiele ludzi z takimi żyje i nawet nie wie. Mogą przekazać takie aberracje zrównoważone potomstwu ale wcale nie muszą bo dziecko dziedziczy kariotyp po połowie od matki i od ojca. Gorzej natomiast jak nałożą się na siebie różne translokacje od obojga rodziców.
Z literatury:
Translokacje mogą być zrównoważone i niezrównoważone:
- W translokacjach zrównoważonych zasadniczo nie zmienia się ilość materiału genetycznego, ale następuje zmiana jego rozmieszczenia w genomie. Liczba chromosomów może być prawidłowa lub zmieniona. Aberracja ta może nie przejawiać się fenotypowo. Często problem pojawia się dopiero, gdy posiadacz zaczyna myśleć o potomstwie, gdyż u dziecka może wtedy pojawić się translokacja niezrównoważona.
- W translokacji niezrównoważonej zmianie ulega ogólny skład genowy. Ilość materiału jest większa, a liczba chromosomów jest prawidłowa. W tym przypadku zawsze dochodzi do ujawnienia fenotypowego choroby.
Ostatnia edycja:
Fondie, to nie ja Ci pisałam o kolezance i zaaxsie
Co do "negatywnych ocen" to myśle, ze dziewczyny nie wiedzą, że sa negatywne oceny za literówki i "niezbyt mądre". Ja też mam -2 od Susany ale sądze, ze to niewiedza a nie fakt
Co do "negatywnych ocen" to myśle, ze dziewczyny nie wiedzą, że sa negatywne oceny za literówki i "niezbyt mądre". Ja też mam -2 od Susany ale sądze, ze to niewiedza a nie fakt
G
gość 94049
Gość
Hmmmm, za 3 lata?? Najpierw musi mnie być na to stać Póki co przeprowadzamy się niedługo na nowe mieszkanie, mój mąż nie ma stałej pracy a ja z córką realizujemy się w tańcu i jeździmy na zawody
Enya fajnie, że macie podjętą decyzję ☺ Życzę Wam szczęśliwej realizacji celu.
My też chcialibysmy trójkę, ale ja już się boję. Ciesze się, że po tym czasie walki mam się kim cieszyć ☺
Ściskam Was ciepło☺
P.S. Apolinko gratulacje!
Czasami czytać bb, ale rzadko. Nie jestem w stanie przebić się przez ogrom postów. Myślałam ostatnio o Espranzie? Wszystko u niej ok?
czarna_mala
Dzień dobry
Enya to sporo tego kwasu brałaś
A ja myślałam ostatnio o Plastulince
Enya to sporo tego kwasu brałaś
A ja myślałam ostatnio o Plastulince
kruszka ty urodzilas blizniaki? moge ci zadac pare pytan?Enya fajnie, że macie podjętą decyzję ☺ Życzę Wam szczęśliwej realizacji celu.
My też chcialibysmy trójkę, ale ja już się boję. Ciesze się, że po tym czasie walki mam się kim cieszyć ☺
Ściskam Was ciepło☺
P.S. Apolinko gratulacje!
Czasami czytać bb, ale rzadko. Nie jestem w stanie przebić się przez ogrom postów. Myślałam ostatnio o Espranzie? Wszystko u niej ok?
G
gość 94049
Gość
kruszka ty urodzilas blizniaki? moge ci zadac pare pytan?
Niestety Fondie, nie urodziłam. Mój starszy syn jest z bliźniąt, ale jeden zarodek obumarl. Kolejna ciąża tez była blizniacza, ale w ogóle się nie udało. Były tutaj bliźnięta, chyba Zula urodziła. Enya na pewno pamięta jej dokładny nick ☺
reklama
przykro mi napisalam ci prywatna wiadomosc wiec olej ja po prostu i tak masz dwojke superNiestety Fondie, nie urodziłam. Mój starszy syn jest z bliźniąt, ale jeden zarodek obumarl. Kolejna ciąża tez była blizniacza, ale w ogóle się nie udało. Były tutaj bliźnięta, chyba Zula urodziła. Enya na pewno pamięta jej dokładny nick ☺
Podziel się: