reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawbelko,
Ja Ci życzę bliźniaków:)&&&&&&&&&&&&&&& Z trojaczkami to już za duże ryzyko po naszych przejściach;) Przynajmniej tak mi mój gin wciska:p

reklama
Strawbelka - mi dla odmiany tsh po encortonie zaczęło rosnąć, wiec chyba kazdy organizm reaguje inaczej i trzeba po prostu sprawdzać. Tsh miałam ustabilizowane od 2 lat i to ze urosło to ma pewno wina Encortonu. Ja w kluczowych momentach badałam tsh raz ma dwa tygodnie. Natomiast w pierwszym trymestrze ciazy tsh bardzo mi spadło (ponizej normy) ale to sie podobno zdarza zwłaszcza jesli sie mocno wymiotuje. W 2 trymestrze wróciło do normy. Wiec nie ma reguły i lepiej badać regularnie.

A gdzie nasza Susana???

Doris
Nie ,aż tak nie panikowałaś:p;)

Też tak mi się wydaje:) z tym zaśniadem, więc jestem spokojna. Ale jednak nie do końca tak jest,z tą betą i tym jej przyrostem - to jest zależne od rodzaju tej triplo..... Czytałam w publikacjach naukowych. Ale luz bluz nie chcę się nakręcać więc poczekam na spokojnie:)

Oj panikowałam, tylko nie o wszystkim Wam pisałam, bo mi wstyd było. Np kiedyś przed świętami pojechałam do galerii handlowej z moja Mała, no i po 3h stwierdziłam, że MUSZĘ pojechać na IP żeby sprawdzić czy wszystko ok, pojechałam z Małą, musiała siedzieć na korytarzu z pielęgniarkami a ja wciskałam kit, ze mnie brzuch boli, zeby mi usg zrobili ;-)

Fondie a ten encorton to szybko obniza tsh? Bo ja mam teraz chyba kolo 0,7 a euthyroxu biorę dawkę 25. To jak teraz ten encorton biorę to moze euthyrox zmniejszyć o polowe?

ja miałam 3,65 podczas robienia pierwszej bety a ostatnio ok 2, biore euthyrox 25

Co do czekania po zabiegu do kolejnych starań, hmmmmm..... ja tak jak napisałam, zaczęłam starać się od razu

Ostatnia edycja:
Nie skończyłam pisać...więc ja nie czekałam wcale, przeczytałam mnóstwo publikacji i mnóstwo historii dziewczyn, które nie dostały nawet pierwszej @ po zabiegu i zaszły w ciąże i urodziły bez powikłań.
Czytałam, że lekarze zalecają tę przerwę raczej dla wyleczenia psychiki i duszy kobiety niż z zaleceń typowo medycznych, bo jeśli cykl wraca tzn. że wszystko jest gotowe.
Co do tego endometrium po zabiegu...hmmmmmm, też czytałam różne publikacje, np.
".............Łyżeczkowanie kanału ścian szyjki macicy i jamy macicy to zabieg polegający na rozszerzeniu szyjki macicy, wprowadzeniu łyżki do jamy i usunięciu zawartości macicy, który trwa przeciętnie od 5 do 10 minut. Zabieg wymaga znieczulenia ogólnego, a regeneracja endometrium po łyżeczkowaniu może trwać do 5 dni."

Ja absolutnie nikogo nie namawiam, piszę Wam po prostu jak było u mnie, dla mnie czekanie byłoby wielkim koszmarem, a ja i tak byłam w rozsypce. Oczywiście nie udało mi się zajść od razu, bo najpierw zrobiła mi się torbiel i musiałam cały kolejny (więc już drugi cykl) być na tabletkach anty aby zniknęła więc wszystko się przedłużało, i potem kolejny cykl i zaszłam w sierpniu (zabieg miałam w połowie maja). Oczywiście była to ciąża biochemiczna (pierwsza) ale na pewno nie miała ona związku z tym że starania zaczęłam od razu.

Susana odezwij się!!!!!!!

Moj lekarz tez odrazu kaze sue starac, bo jak my mamy takie problemy to nie ma na co czekac. Tylko zawsze po miesiaczce idzie sie na kontrole zeby zobaczyc czy dobrze sie zagoilo.

Jestem
Wyczekałam się .
Przepuściłam ciężarna z mężem
Potem panią na zdjęcie sxwów.
W jajowodach czysto .podobno.
Beta spada .mam czekać na okres .
Kontrolne bety mam robić .
Endo .około 13 mm czyli ciążowe .
Ginka mówi że widać malutki pęcherzyk 4 mm( pseudopęcherzyk)
Leki odstawić .W razie czego dzwonić .

Intralipid kontynuować .
Histeroskopia i laparoskopia w moim przypadku odpada jeżeli mam dzieci i zachodzę w ciążę .

Właśnie zrobiłam sobie whysky z colą ..Nie piłam już z 3 miechy to się ochlam i tyle .:crazy:

No Susana, zrelaksuj się. I nie myśl, nie analizuj już, bo to nic nie da.
Czekaj spokojnie na @ (ja tak jak pisałam przy becie 3700 z groszami i spadku do 2300 z groszami czekałam jakoś 10 dni). A potem dalej do działań.
W końcu się uda!!!!

Teraz to dobrze ze biochemiczna juz bo te zabiegi sa straszne dla mnie :( ja tez od razu piwo czy cos wyciagalam i soe relaksowalam nic innego nie da sie zrobic i juz.
Ja nie moge sie przeciagac wogole ani rak do gory za szybko dawac bo mo tak ciagnie macice ze masakra to raz a dwa wczoraj nornlanie bolal lewy bok:(

reklama
Dziewczyny zrobilam dzis test ale tylko po to zeby zobaczyc jaka ciemna krecha po pregnylu jest. Nastepny mialam zrobic za 2-3 dni i zobaczylabym czy krecha blednie czy ciemnieje. Ale dzis krecha taka mocna ze nie ma sensu nawet robic tych testow bo i tak nic z tego nie bede wiedziala.
Dziewczyny a ktorego dc trzeba dupka odstawic, bo ja mam cykle 28 dni.
I czy @ dostane normalnie w terminie jak bede miala we krwi ten pregnyl czy mi sie spozni?
Jak sie bierze dupka to @ przychodzi pozniej?

Do góry