reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczynki mam zgryzkę. Pisałam maila do lekarki - ma mi zostawić w recepcji recepte na Encorton, Duphaston i Clexane. Wypisze i będzie do odbioru. Ale w mailu napisała mi, że na razie mam się wstrzymać z Clexane od 10dc, włączymy po pozytywnym teście. Nie wiem co robić, ale powiem szczerze, że nie widzi mi się czekać na pozytywny test, bo u mnie już w tym dniu zazwyczaj coś się źle dzieje więc chce, zeby macica była przygotowana jak najlepiej. Chyba jej nie posłucham i będę brać leki póki je mam. Potem receptę może mi wypisać nawet rodzinny, bo mam zalecenie od hematologa, ale będzie wtedy na 100%.

Doris, super suwaczek :)

reklama
Arda... Chyba większość z nas zaczęła brać clexane po pozytywnym teście. Tak mi się wydaje. U mnie w biochemicznych tez podczas robienia testu było już coś nie tak, no beta była niziutka. Teraz za to piękna!!!!!! I moja FASOLKA ROŚNIE! W piątek kolejna wizyta :-D

Arda ja przed sekundą wykupowałam clexan .Zapłaciłam 114 zł za 10 ampułek na 100 %. Drogo ale cóż .Recepta od pryw ginki.Chodzę też do jednego na fundusz ale on powiedział że.przepisze na ryczałt ale dopiero po pozytywnej becie.Więc trzeba bulić na razie na 100%.Ja mam dzisiaj 14 dc .i właśnie mam zamiar zrobić pierwszy zastrzyk w tym cyklu .Boję się czekać do pozytywnej bety bez clexanu.

dziewczyny a jak wy sobie radzicie z tymi zastrzykami claxane?? same sobie je robicie?? bardzo bolą?? ja mam je zacząć brać od pozytywnego testu ale przeraza mnie codzienne kłucie.. w brzuch je robicie??

Bafinka..tak, w brzuch, raz nie mam sladu, raz się robi krwiak a raz siniak. Najgorzej jak trafiam w takie miejsce gdzie robiłam np kilkanaście dni wcześniej, wtedy trochę boli, bo tak ogólnie to nie boli. Mi się wydaje, że mam już jakieś zrosty. A przede mną jeszzcze tyle tygodni robienia ale mam wprawę. Ja robię już miesiąc

Susana..a Ty już po starankach? Miałas monitoring cyklu bo nie pamiętam

No wiem, że wiele dziewczyn bierze od testu, ale zwyczanie się boje. Poprzednia ginka zalecała jak Dupka, od 3 dnia po owu wiec może potem tak będę robić to zużyję tylko 10 miesięcznie, nie 15. Zła jestem trochę, bo mi miesza mailami w głowie.

susana, ja mam jeszcze 2,5 opakowania więc coś tam zapasu jest. Zobaczymy czy na tej recepcie się znajdzie - przekonam się w przyszły piatek. Jak nie to mam w planie uderzyć do eks gina, może się skusi na ryczałt, bo dobre serduszko miał ;) No a jak nie to trudno, trzeba się będzie szarpnąć.

Banifka, nie martw się na zapas, da sie do teg przyzwyczaić.

jestem:-) moje Maleństwo ma 7,5 mm (czyli tak jak Twoje Doris, 10/11 dni temu) Dostałam mase badań i póki co walczymy!
Mam dylemat, może coś poradzicie. Chodze do gin. prywatnie bo mu ufam ale tez chodze na NFZ, zeby mieć darmowe badania i leki. Jeśli chodziłyście do dwóch lekarzy to karte ciąży gdzie zakładałyście? jak to obejść??

Bafinka witaj, tak same robimy zastrzyki. Ja też myślalam, że nie dam rady ale jak zobaczyłam II to od razu walnęłam zastrzyka ;)) człowiek zrobi wszystko

Arda mi gin tez kazal brac clexan od pozytywu

Susana ja do clexanu mam zastrzyki prolutex 7 amp. za 150 cóż zrobić, a z clexanem też niestety mam problem... :(
jakby któraś z brzuchatek kończyła brać to zostawcie mi plizzzz!!!!

Co do diety bezglutenowej to ja nie mam stwierdzonego hashi ale obaj (moi) lekarze ją sugerowali, nie wiem może moda może statystyki

Doris..Na monitoringu byłam w tamtym miesiącu.W 14 dc pęcherz był 18 mm.Za 3 dni pękł i było ciałko ż.Zawsze jajniki mnie bolały w 14 dc.

W tym cyklu to mam wszystko pomieszane .Jajniki mnie bolały w 12 dniu.Nie zwróciłam na to uwagi.Dziś 14 i nie bolą .Czyżby owu była wcześniej ?Najgorsze jest, że przed 12-stym dniem spaliśmy tylko raz 11- stego dnia.albo 10 nie pamiętam dokładnie. Myślałam że mam jeszcze czas hehe.Wczoraj też spaliśmy ale dzisiaj brzuch nie boli a to 14 dc .Może jeszcze zaboli to dla pewności dzisiaj mojego jeszcze dorwę .Póżno wraca niestety.Boję się że sobie rozregulowałam cykl dufhastonem w tamtym miesiącu .A ginka ostrzegała żeby nie brać bo się naturalny cykl rozreguluje .Tak czy inaczej leki włączam ale kiepsko to widzę w tym mies.Trochę się zgapiłam z ty sexem .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a mozna sie sugerowac tmp pod pacha. Bo ja normalnie mam tmp 35,8-36,2, po owulacji 36,4. W tamtym mies mierzylam dzien w dzien po owu i tak bylo. Zreszta w drugiej polowie cyklu zawsze taka mam. Dzis mam 37,1 a ja nigdy takiej tmp ciala nie mam nawet jak jestem chora to nigdy mi nawet 36,6 nie pokaze. Jak bylam w pierwszej ciazy to mialam 37,1 wlasnie. Dzis znowu czuje sie jakbym byla pewna ze to ciaza, eh....za 2 dni zrobie jeszcze sikanca

reklama
Do góry