reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka...przede mną też daleka droga, u mnie erduszko było raz, potem już ciąże biochemiczne. Pocieszam się tym, że pierwszy raz jestem na takim zestawie leków jak teraz więc MUSI być dobrze i moja FASOLINKA MUSI BYC SILNAAAAA!!!!!!!

reklama
Piastulinka jak teraz pojedziesz do dubra to będziesz miała naszykowaną listę badań na miejscu .Będziesz mogła je od razu zrobić od reki.Część badań zleci ci w innych placówkach.np kariotyp i białka. Itd.Tak że możesz wziąść pieniądze to jak dostaniesz listę to zrobisz większość ., resztę w miesiączkę .

Kariotyp, bialko c i s, mthfr, diagnistyke zespołu antyfosfolipidowego już mam. Chodzi mi głównie i komórki nk bo myślałam że się je robi właśnie w 23 dniu cyklu

Doris,
Pięknie sie Ciebie czyta:tak:;-)

Strawberka
Ja też jestem teraz na mleczku pszczelim;-) Tak jak juz wcześniej pisałam, po ostatniej suplementacji @ nie dostałam;) nie wiem na ile to zasługa tego cuda, ale liczę na powtórkę:tak::-D

Nafoczka
Fasolina rośnie w siłę:rofl2:super:-)

Plastulinka a te badania robiłaś bo on ci zlecił? mnie całą diagnostykę antyfosfo., tarczycę ,itd kazał i tak powtórzyć u niego .Może u ciebie będzie inaczej

Susana nie robiłam u niego ale liczę na to ze zaakceptuje te wyniki. A Ty jak dawno zaczęłaś diagnostykę U niego? Nadal się u niego liczysz?

Fondie, badanie immunofenotyp+limfocyty T robilam w Provicie, koszt 800zl za oba. Mozna zrobic sam immunofenotyp i w nim jest juz informacja o nk, podobno lepiej zrobic 2 badania razem, bo te limfocyty T to jest badanie ktore okresla zdolnosc do utrzymania ciazy. Fondie a u Ciebie napewno ta immunologia winna? Moze idz z dotychczasowymi wynikami do Tomanka, bo on i tak w sprawie wynikow z immunologi wysle Cie do dr. Janosz, bo ona sie w tym specjalizuje. Tak chyba masz racje my te immunologiczne to juz chyba skazane na te leki jestesmy.
a jaki jeszcze może być powod miałam 4 razy robiona bakteriologie, ana, przeciwciała antykardiolipiodwe, dziś dzwonili z genomu , że wysyłaja wyniki badań kariotypów bo nie wymagają konsultacji ponieważ są dobre i moje i mojego m,. Wszysykie inne badania mam na liscie ale brak kasy na nie ... skoro dostane encrton 20mg, fraxi odpowiadające 100mg clexanu, utrogestran, luteine i domiesniowy progesteron, letrox zwiększony i dalej bromergon, to chyba zostaje tylko badanie na nk.. albo dołączenie kwasu metylowego foliowego i b12 tak?
prosze dajcie linka do tego i colostrum dajcie linka co?
p.s jak narazie w żadnym badaniu nic nie wyszło
Fondie, ja pierwszą dwójkę urodziłam bardzo wcześnie, teraz wiem, że za wcześnie, ciąża w liceum :no: to nie jest to choć oczywiście nie żałuję, że mam tak duże dzieci.
Moja najmłodsza córcia powinna mieć rodzeństwo z niedużą różnicą wieku dlatego postaraliśmy się już na początku 2014 roku, niestety nie udało się a byłoby równo 3 lata różnicy. I od ta,mtego czasu trwa walka, nieudane ciąże, problemy, leki. Nie wiadomo skąd to się wzięło, lekarz mówi, że tak się zdarza. I teraz wreszcie się udało, mam nadzieję że tak ozostanie do końca :-)

Co do badania na NK, ja nie robiłałm bo gin stwierdził, że i tak biorę encorton więc nic wiecej mi już nie pomoże.

Arda...ta różnica to pomiędzy Twoim rodzeństwem, Ty masz dzieci? Nie masz żadnej sygnaturki więc nie widać
Mnie moj gn też powiedział, że nie nie musze robić nk bo dostane encorton ale cholera juz mialam raz ciaze na zestwie i poronienie w 9 tyg;/ juz nie wiem co robic

Ok dziękuję za info :) myślałam, że wiem wszystko na temat poronień, na tym forum upewniam się, że jednak wiem za mało i moje kolejne ciąże bez diagnostyki to było szaleństwo ;) dlatego siedzę raczej cicho, przetwarzam i zadaję pytania hehe :D
podstawa i tak zelazny zestaw wedlug mnie chyba, żeby probować bez sterydu...

Strawbelka ja mam te same myśli co ty odnośnie pracy !!! Teraz ciagle tez chodzę na wolne bo byłam w szpitalu i teraz znow za tydzin ide do szpitala , ciagle coś i nie wiem co zrobic mam jak lekarz powie że moge sie juz znow strać o kolejna ciąże a z moimi problemami to raczej pracowac nie powinnam a boje się że jak zostawie prace a znoów sie nie uda i poronię to zostane bez pracy i bede musiała szukać nowej i tak ciagle te myśli krążą .

Doris jak myślisz , jak zareagują twoje straszę dzieci na wieść o maleństwie
ja po ostatnnim poronieniu poszłam na wychowawcze i tak do 2018 mam nadzieje, że w ciąże zajde i pojde na macierzyskie:(

Doris,
Pięknie sie Ciebie czyta:tak:;-)

Strawberka
Ja też jestem teraz na mleczku pszczelim;-) Tak jak juz wcześniej pisałam, po ostatniej suplementacji @ nie dostałam;) nie wiem na ile to zasługa tego cuda, ale liczę na powtórkę:tak::-D

Nafoczka
Fasolina rośnie w siłę:rofl2:super:-)
o co chodzi z tym mleczkiem?

Fondie, wez wyniki i idz do Tomanka,zobaczysz co Ci powie, napewno Cie skieruje na badania nk i do dr. Janosz. Jesli problemem okaza sie komorki nk to moze wystarcza wlewy, w provicie maja podobno bardzo duzo udanych ciaz na nim. Musisz wiedziec ze koszt jednego wlewu to 400 zl i robi sie je co 4 tyg. Jesli chodzi o immunologie to ja nie robilam chyba nic poza immunofenotypem i limfocytami T. I tak wszystko lecza chyba tymi wlewami albo encortonem wiec jak dla mnie szkoda kasy na pozostale badania, bo i tak teraz wydaje tyle na te wszystkie suplementy, wlewy i wizyty itp. Nie wiem takie moje zdanie, ale jak sie myle dziewczyny i sa jeszcze jakies badania ktore trzeba zrobic i ktore leczy sie innymi lekami to bardzo was prosze uswiadomcie mnie.

reklama
Do góry