reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witajcie:-) Ja już po wizycie. Na szczęście wszystko jest ok:-) Dzidziuś mierzy 3,47 cm. Potwierdził się termin 25 marzec. Nadal mam brać clexane 0,4 i duphaston. Pózniej mam mieć zmieniony clexane 0,2 . Jeszcze tak 3 opakowania 0.4 mam brać. No i mam skierowanie na badania morfologia itd. 14 września mam mieć prenatalne badania, a 18 września mam wizytę następną.
Co do metforminy i sterydów w ciąży to moja dr. jest bardzo przeciwna. Uważa, że mogą zaszkodzić dziecku. Póki co trochę kamień spadł mi z serca, mam nadzieję że nadal wszystko będzie ok. Pozdrawiam

reklama
Ania super!
A ja byłam na wizycie u giną w Lux medzie po skierowania na badania żeby zrobić w ramach pakietu i o dziwo po raz pierwszy lekarka mnie zbadala. Co prawda tylko szyjke i macanko macicy ale powiedziała ze rozmiar macicy ok i szyjka super... Więc jako że ja się bałam ze mam za mały brzuch to jak rozmiar macicy jest ok to znaczy że maluszek powinien się rozwijać, prawda? Wiecie, za duzo czasu minęło od ostatniego usg i mam stresa i każdego pocieszenia się chwytam :)

Aniu gratulacje:) Ale Ci fajnie, już tak blisko końca pierwszego trymestru.
Sykatynka na pewno wszystko jest dobrze, już nie dużo czasu do usg Ci zostało, choć teraz pewno będzie najwolniej leciało. Moja przyjaciółka jest w 17tygodniu i jeszcze nie widać, że jest w ciąży, tylko wieczorem lekki brzuszek się pokazuje, a jak Ty jeszcze tak diety pilnujesz to i brzuszek mały:)

Ania super wiesci.
A ja juz ma ssssstresa przed wizyta:( Zero objawow, nic a nic. Czekam na jakikolwiek znak, ze ta ciaza jest inna od poprzednich a tu nic na to nie wskazuje...ehhhh

Portia trzymam kciuki:-)
No dziewczynki rzeczywiście jeszcze 2 tygodnie i koniec 1 trymestru za mną. Z jednej strony mnie to cieszy, z drugiej czuje ciągle strach czy wszystko dobrze. Czy prenatalne wyjdą dobrze, a już mega niepokój czuje przed wizytą. Też tłumacze sobie, że jakby co to przecież nic nie zrobie, głową muru nie przebije ale wiecie jak to jest. Ciesze się najbardziej z tego, że tak długo zaszłam w tej ciąży, 10 tydzień i jest dobrze i to mi daje nadzieję. Bo w poprzednich kończyły się one w rozwoju na 6/7 tygodniu ciąży, a zabiegi miałam w 9 tygodniu także tu jest inaczej, super dobrze.:-)

reklama
Do góry