Cyntia85
Fanka BB :)
]łątwo nam sie mówi ale jesteś tylko po starcie 2 wiec masz jeszcze zdrowsza psychikę niż my.Grey jest jaknajbardziej na miejscu.TA droga walki o dziecko co masz w tej chwili doprowadzi cię tylko do mega depresji a nie do ciązy.
To nie jest tak.... Każdy ma inną psychikę. Są osoby, które psychicznie może złamać poronienie 1 wczesnej ciąży i nie ma co tego oceniać i stawiać w kategoriach ilościowych. Nie można mówić komuś, że jest "tylko po stracie 2 ciąż". To zawsze jest aż :-(
Ja bardzo źle zniosłam pierwsze poronienie. Bardzo bałam się zajść w kolejną ciążę, bo bałam się, że jeśli ją stracę to wyląduję u psychiatry. Zaszłam po 3 latach od tamtej straty, bo dopiero po ok 2,5 roku poczułam, że dam radę. Straciłam ponownie ciążę znowu ok. 7 tc. Ponad 4 tygodnie mam problemy ze spaniem, jedzeniem, motywacją w szczególności do sprzątania. Nie chcę się łamać, odsuwam depresyjne myśli, ale to jest coś, co jest w środku. Często nie ma się na to żadnego wpływu, żadnego. Depresji, nerwicy się nie wybiera.
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak się czuję kobieta po czterech czy więcej stratach, tym bardziej, gdy nie ma jeszcze żadnego dziecka. Musi być na pewno okropnie :-( Bardzo Wam współczuję. To takie niesprawiedliwe.
Przeszłam 2 poronienia i chyba jedną ciążę biochemiczną (2 pozytywne testy i okres 3 dni po terminie) i lekarz powiedział, że następną ciążę będę brać Acard. Ja porobiłam część badań - są ok. Chcę przebadać jeszcze hormony i nie wiem jakie (mimo iż lekarz powiedział, że według niego nie ma potrzeby), bo coś mi wewnętrznie mówi, że tam coś siedzi (mam zmiany mastopatyczne, mimo prawidłowego, zdrowego odżywiania się jestem na granicy niedowagi, od pary lat mam cerę pełną uciążliwych zaskórników). Zbadam progesteron , prolaktynę, TSH (to badałam już wiele razy i zawsze ok), estradiol i testosteron. I kompletnie nie wiem czy dobrze wybrałam.
Mam problem i nie wiem jak działać - tzn kiedy zacząć starać się ponownie. Łyżeczkowanie miałam 28. 10. Lekarz na kontroli powiedział mi, że mogę starać się po pierwszej miesiączce (dr nauk medycznych). Lekarz kierujący na zabieg, że będę mogła po 1 miesiączce (też dr nauk med.), ale mam pewne obawy.