reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

witajcie !!! witam nowe koleżanki... ja już po wizycie :tak: w sumie spokojnie było... prof. W powiedział że przy moich wynikach szczepienia limfocytami męża odpadają (nie powinno się mnie szczepić)... dostałam receptę na fraxi 0,4 oraz dupka 2x1 ---> ale to dopiero od pozytywnego testu !!! w czasie starań folik, acard...
i kazał działać... dał do zrozumienia, że z M translokacją to loteria troszkę, ale na to niestety nic się nie poradzi ... ehhh

reklama
Karola! Weź się w garść dziewczyno! Przepraszam, ale muszę postawić Cię do pionu! Twój mąż ma rację! To 2 poronienia... mówię Ci odpuść psychicznie... zajmij się np. ćwiczeniami, spacerami...czymkolwiek... bo zwariujesz!

Inaczej nie zajdziesz w ciążę... posłuchaj bardziej doświadczonej koleżanki z forum... Uwierz mi że ten stres nic nie pomoże.. Poczytaj GREYA! To powinno Ci pomóc... jeśli jeszcze tego nie czytałaś... kup sobie w prezencie mikołajkowym...Czyta się świetnie i ma się ochotę poszaleć... Ty odpoczniesz psychicznie, mąż będzie zachwycony! Taki mechaniczny sex... z niego dzieci się nie rodzą... Niestety... w ciążę bardzo trudno zajść... A jak wrzucisz na luz...

Pewnie myślisz sobie... łatwo powiedzieć wrzuć na luz... Popatrz na Barbinkę... poszalej kobieto! Mam nadzieję, że chociaż zajrzysz na tego Greya:)))):happy:

Ciesz się kochana, że tak szybko trafiłaś na dobrego fachowca... mnie nie pomógł, ale kto to wie... W moim przypadku lekarze rozkładają ręce... A mój prof. powiedział żebym pomyślała o adopcji... Ta świadomość mnie dobija... w duchu mam nadzieje, że u mnie wyjdzie Celiaklia...

Pozdrawiam, i nie gniewaj się na mnie, że tak ostro napisałam... Sama byłam po 2 poronieniu więc wiem jak to jest...

Ostatnia edycja:
Truskaweczko takich słów było mi potrzeba:) Oczywiści wszystkie wiemy że trzeba wyluzować troszkę odpuścić ale sama wiesz jak to w praktyce jest... A wiosny lecą... Ja mam 30 lat a mąż 35 więc pierwsz młodość już za nami... A co do tej adopcji to może to nie jest taki zły pomysł... NIe chodzi mi o to, że nie będziesz miała swoich dzieci bo (chociaż "znam" Cię tylko z forum) to jesteć z tych PRAWDZIWYCH DOBRYCH LUDZI, którzy nawet w swoim nieszcześciu potrafią podnosić na duchu innych, a takim ludziom szczęście jest poo prostu pisane!!! MOże siła wyższa właśnie chce żebyś uszczęśliwiła dodatkowo wcześniej jakąś istotkę...:)

Ja też już o tym myślałam... Ze wzgledu na wiek i krótki staż małżeński (1,5 roku) będziemy mogli starać się tylko o starsza dziecko.. Marzę o takiej 2-3 letniej dziewczynce:) Zobaczymy...

A co do książki to jutro kupuję:) Zrobię wszystko żeby ta iskierka chociaż na chwikę powróciła;) Ostatnio przeczytałam całą serię Camili Lackberg ale kryminały i zwłoki są raczej mało romntyczne:)

Alusiu! Mama wzięła moje wyniki i poleciała do szpitala.. Pani reumatolog przejrzała wyniki i kazała jak najszybciej stawić się na wizycie. Powiem szczerze, że już diabetolog sugerował mi wizytę u Pani O. reumatolog. Dzwoniłam jeszcze przed zajściem w ciążę... ale najbliższy termin prywatnie to 18 lutego... szok... Mam nadzieję,że w ciągu najbliższych 2 tygodni spotkam się z Panią dr i coś ustalimy. Napiszę Wam oczywiście... co i jak!

Karola! Kup sobie w Empiku cały zestaw czyli 3 tomy! W 3paku taniej... :-)
Oczywiście wiem co czujesz, sama przez to przechodziłam... Ale jest jak jest... W stresie nie zachodzi się w ciążę! Zrób coś dla siebie... maseczkę, idź na masaż i zaczytaj się w sexistowskiej książce... Ja popijałam białe winko do niej... Nie mogłam się oderwać.. Sny erotyczne murowane i gorący namiętny sex też...
Zaskocz męża! :-)

Humor mi się poprawił na samo wspomnienie trylogii:) Te które czytały wiedzą o czym mówię!
A te, które nie czytały zachęcam do lektury... hi hi

Dziś odwiedziła mnie moja koleżanka ze swoją dwumiesięczną córeczką, mój trzylatek był oszołomiony:D Oboje z mężem patrzyliśmy na tą małą i okazało się, że mamy te same myśli: "Czy my chcemy się w to jeszcze pchać?":) Człowiek robi się taki wygodny i pewnie za rok-dwa byłoby mi się trudno zdecydować na dziecko. Psychicznie czuję się uwolniona od tych myśli, zaczęłam planować życie bez rozważania "a może będę w ciąży" i dzięki temu jakoś lżej mi na duchu.

Truskaweczko może reumatolog pomoże popatrzy z innej strony.Mi po po 4 poronieniu powiedzieli żebym zajeła sie adopcją, bo nie będe mieć dzieci i widzisz jak to jest u mnie.POwiedz mi szczerze czy tym razem też tak cierpisz jak na początku, bo ja mogę o sobie powiedzieć że kazda kolejna ciąża była bardzo mechaniczna i sama wytracałam to uczucie zeby nie cierpieć aż tak bardzo_Oczywiście że sie cieszyłąm ale strach który mi towarzyszy jest okropny.
Karola Truskawka ma racje łątwo nam sie mówi ale jesteś tylko po starcie 2 wiec masz jeszcze zdrowsza psychikę niż my.Grey jest jaknajbardziej na miejscu.TA droga walki o dziecko co masz w tej chwili doprowadzi cię tylko do mega depresji a nie do ciązy.Bo czasem jest tzw niepłodność idiopatyczna. tzn tak bardzo chce a nie mogę.A z sexu masz mieć przyjemność w każdej chwili a nie w tej ważnej.Zrób coś dla siebie dla was bo zwariujesz
Alusia Powodzenia
Balbina i teraz samo przyjdzie...

Truskawko a jakie badania zaniepokoiły reumatologa? U nas na oddziale 2 razy w tygodniu pracuje pani reumatolog. Jest bardzo kompetentna i na pewno pomoże jak ją poproszę... Muszę tylko wiedzeć o co pytać... Będzie we wtorek także jak chcesz to napisz o co chodzi..

reklama
a Truskawko jeszcze jedno cosik mnie teraz zastanowiło... w Twojej sygnaturze jest P.ciała przeciwjądrowe ANA, Przeciwciała przeciw beta2glikoproteinie IgG, test limfocytotoksyczny(LTC), Przeciwciała przeciw protrombinie(PPT), Cukrzyca typ1
jakie miałaś wartości tych badań ???

Do góry