reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

No Enya wpadam w kompleksy :zawstydzona/y: normalnie kaloryfer na brzuszku:-)
laska super i widoki świetne;-)
Kurcze te babki w gynmedzie nie maja w ogole wyczucia :szok:, to dzisiaj też katusze przechodzisz ? . A powiedz jak sa te pulowane , to od razu jedziesz na 14 ? , i pewnie juz cała kolejka tych czekajacych od rana ?
To teraz masz te 3 w odstępach tygodniowych ?

ja tez uwieblniam zwierzaki, szczególnie pieski, teraz ubolewam bo rodzinnego psiaka widuje raz w tygodniu jak jeżdze do rodziców.
W wynajętym mieszkaniu niestety mamy zakaz :-(, ale w przyszlym roku juz ruszamy z przebudową domu, więc i pisina bedzie mile widziana :-D

Zula a Ty gdzie ruszasz na urlop we wrzesiniu ? , musisz zregenerowac siły
do crio, musi sie udac tym razem !!:-) , a powiedz jak tam dzisiaj po wizycie u tej kolezanki-lekarki ?
Barbinka a Ty co tak tylko z jednym zdaniem wskoczyłas ;-)?

reklama
Witajcie dziewczyny!
Enyo!
Gratuluję cudnej figury! Widzę, że ZUMBA dała efekt!
U mnie urlop dobiega końca, już jutro wyjeżdżamy... Żal wyjeżdżać...
Po moim pierwszym szczepieniu czuję się znakomicie, nic mnie nie boli... w sumie nawet mnie ręce nie bolały... aż sama jestem zaskoczona. Na drugi dzień chodziłam już po górach i to tych wysokich szczytach... hmmm myślicie, że to źle????

Jeśli chodzi o moje wyniki:

Homozygota 20210GG genu protrombiny
Homozygota 1691 GG czynnika V Leiden
Przeciwciała przeciw beta2 glikoproteinie IgG 28,4
Autoprzeciwciała - Test Limfocytotoksyczny (LCT) 0,06
Aktywność Komórek NK 12,2%
Przeciwciała przeciwko protrombinie (PPT)
PPT-IgG 16,1
PPT-IgM 53,2
Mutacja genu A1298C dla homocysteiny Pozytywna - heterozugota

Ocena subpopulacji limfocytów:
Ocena cytoklini TH1/TH2 - wszystkie za niskie prócz Interleukina 4, TNF/IL-4, TNF/IL-10

Czas protrombinowy: 12,5

Test IMK

Limfocyty CD56% 16,0%

Przeciwciała przeciwjądrowe(ANA) dodatni 1:160(+)plamisty

Tylewyników wyszło mi źle! Ogólnie Malinowski zalecił dużo zielonych warzyw, witaminę B komplex, Folik 2x1
Ja biorę PRegnaplus i folikplus B komplex.
Oczywiście sporo sałatek i dużo zielonego. Powiedział, że będę przyjmować w ciąży dużo CLEXANE dawki startowe 60-80
Czyli duzo, duzo wiecej niz bralam w poprzednich ciazach...

Męzowi tez cos wyszlo we krwi. Przeciwciała przeciwplemnikowe ASA ! Szok!Malina powiedział, że da mu jakieś sterydy i będzie dobrze.

Ogólnie wizytę odbieramy jako bardzo pozytywną. Poznałam kilka par,... Jedna dziewczyna jeżdzi po lekarzach od 8 lat... nigdy nie była w ciąży... Poznałam tez taką, która dzięki szczepieniom ma córkę, teraz starają się o 2 dziecko... Wierzę, że i nam się uda....

Były pary które szczepią się już 7 raz... i nic...

Dziewczyny będzie dobrze!
Wierzę że i nam się uda.. Powiem Wam, że dziewczyny zazdrościły tych moich 5 poronień... wiedzą że mamy większe szanse na powodzenie...

Pozdrawiam Was serdecznie! Ciekawa jestem co Wy na moje wyniki!

Mama 5 Aniołków

cześć dziewczyny:-)
Enyo ale z ciebie laska ula la.......:-) mąż musi być zachwycony:happy: widoki też cudne

Truskawko widzę, że faktycznie masz problem z krzepliwością ale w sumie fajnie, że coś wyszło wiadomo jak to leczyć i jestem pewna, że będzie ok chociaż duże dawki tego clexanu:szok:

ja dalej czekam na wyniki tych CD....:wściekła/y:

z testu HLA dalej nic nie rozumiem i będę musiała poczekać do wizyty 16.09.:baffled:

niedługo po @ zaczynam brać medrol mam nadzieje ze dobrze go zniosę :tak:

Truskawka witaj!
Super że pozytywne podejście, ja tez póki co mam wielka wiare w naszą walkę. No widzę że wyniki wszystkie mamy dosc podobne :sorry2:
ale czemu jako źle dopisałas też te mutacje - Homozygota 20210GG genu protrombiny Homozygota 1691 GG czynnika V Leiden ? ,
bo że pacjent jest homozygota jest tylko informacyjne, w nawiasie powinno być dopisane, czy wynik ujemny pod względam mutacji ?
Mój maż tez ma ASA we krwi, tą najłagodniejsza formę.
tym Malina kazał sie nie przejmować, tez dostanie jakieś tabletki..
No nic wiadomo juz jaki jest "wróg" teraz trzeba walczyc :-)

Tak z innej beczki jak znajdziesz wolną chwile, to moze byś mi polecila jakies fajne trasy ;-)
w sumie zakopanym bylismy już kilka razy i wiekszosc mamy złażonych.. ale może opiszesz gdzie łaziliście w tym roku ?
My jak dobrze pójdzie startujemy 16 września :)
oglądałam też Wszą miodulę, ale to chyba niezłe luksusy ?
My zawsze zatrzymujemy sie w willi Bella w Zakopanym, świetne warunki, tez polecam :)
Gogac a nic nie da rady wczesniej do Kurpisza ?, Anias zwalniała termin na jutro.. pewnei juz ktos go zwinał :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Misiejku już się poprawiam :-p dziś lecę do mojej rodzinnej po ten kwas foliowy, ciekawe czy mi przepisze :-( A jaki wy dom przebudowujecie???? :-) Czekam na Twój wynik testu z niecierpliwością :-)
Truskaweczko widzę, że trochę tego wyszło. Ja się zastanawiam nad Twoimi ANA. Podobno nie wolno się szczepić przy tych przeciwciałach :-( ale nie wiem jak w praktyce, czytałam tylko o tym. Widać też, że masz mutację MTHFR tą lżejszą czyli heterozygotyczną - czyli kwasik foliowy tak jak my wszystkie w dawce większej :tak: Te cytokiny Th1/Th2 to wszystkim źle wychodzą patrzę. Ja tez mam podwyższony czas protrombinowy i mam na to przepisaną fraxiparynę 0,4 (odpowiednik clexane 60). Ty go ciśnij w razie czego o fraxi bo tańsza i kosztuje 80 zł za 10 zastrzyków a clexane 200 zł :szok:. I tak samo limfocyty CD56% mam podwyższone. Więc poniekąd jedziemy na tym samym wózku ;-) no i Mąż dostanie pewnie Medrol (to to samo co Encorton) na te swoje ASA (ja mam je we krwi i mam Encorton). Na razie ciesz się, że wiesz z czym walczyć. Na to wszystko są lekarstwa. No i kochana masz test MLR w dzień mojej rocznicy ślubu :-D 18 września!!! :-) Ty poczytaj o tych ANA. Bo ja nie chcę wprowadzać w błąd ale coś mi się tak o oczy obiło coś kiedyś...
Gogac własnie anias. zwalniała termin u Kurpisza. Może odezwij się do niej.
Lecę laski ;-)

misiajek barbinka nie moge się umówić na wcześniejszą wizytę bo muszę czekać na resztę wyników :baffled:
poza tym aż strach mnie ogarnia jak mam do niego iśc bo pewnie jak zobaczy moje AMH to powie, ze mam przedwczesne wygasanie czynności jajników i pewnie zaleci in vitro :wściekła/y: poza tym po @ jeszcze raz powtórzę AMH chociaż na cud nie liczę:no:

dziewczyny ja pomału mam naprawdę dość jestem tym wszystkim tak zmęczona czuje się niepełnowartościową kobietą tym bardziej, że wszyscy dookoła zachodzą bez problemu:baffled:

jeśli Kurpisz zaleci mi wlewy to odpadam 1 wlew 7 tys:wściekła/y:(to nie na naszą kieszeń)

więc albo szczepienia albo koniec (WIERZĘ że wam wszystkim się uda :-)ale ja pomału opadam z sił) przykre ale prawdziwe są jakieś granice ludzkiej wytrzymałości widzę jak to wszystko mnie wyniszczyło:wściekła/y:

przepraszam, za tak smutnego posta tylko wy nie poddawajcie sie mojemu nastrojowi ale ostatnio coraz mniej wiary w to wszystko tym bardziej, że Kurpisz nic nie mówił na wizycie wy mówiłyście,że Malina was pocieszał mówił, że są duże szanse a mnie po prostu ten wynik AMH kompletnie załamał nie dosyć, że mam problem z donoszeniem to teraz bedzie i problem z zajściem:no:

reklama
Truskawko ja też gdzieś czytałam chyba na jakimś forum (bocian?), ze przy ANA nie zaleca się szczepień
ale chyba encorton na to dostaniesz:-)

Do góry