reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ta mutacja wskazuje na podwyższone ryzyko podwyższonej honocusteiny i zakrzepicy. Ale jeśli homocusteina mimo tego jest w normie to sama mutacja nie wpływa na ciążę - to tak jak mutacja w genach odpowiedzialnych za raka - można mieć taką mutacje a nigdy na raka nie zachorować...
Co do diety śródziemnomorskiej - dla mnie to jest jakiś frazes - bo dieta śródziemnomorska to też mnóstwo białego makaronu i w ogóle węglowodanów prostych. Chodzi mi o to, że wiele osób rzuca hasło dieta śródziemnomorska nie tłumacząc o co im chodzi - o oliwe z oliwek i duże ilości warzyw? Czy o rogalika z kawą na sniadanie? :p

reklama
Termin "zielonego światła" i wykonania badań zależy od badania. Bo na przykład przeciwciala pod kątem zespołu antyfosfolipidowego właśnie trzeba zrobić w przeciągu 6 tygodni od poronienia bo potem przrciwciala mogą się ukryć.... Ale na przykład homocysteina zaraz po porinieniu może być sporo podwyższona, ja miałam ok. 17, a po półtora miesiąca już 8....
Jerzak może wam pomóc, ale ponoć ona sama przyznaje ze jak wykorzysta wszystkie swoje "narzedzia" to wiele więcej już nie pomoże.... Mnie wkurzalo u niej to, że czasem te wydane na wizytę u niej 300 złotych było kasą wydaną całkiem bez sensu bo nic nowego nie powiedziała....

Jedynie przejrzałam dietę śródziemnomorska- węgle sa na samym dole piramidy i o to chyba chodzi.
Co do opłaty- zgadzam sie!! Przyszłam z wynikami i okazało sie ze jedno badanie złe zrobiłam... Wizyta trwała 3 min.

Karpidlak - na dole czyli ze należy ich jeść najwięcej? No właśnie jak to pogodzić z dieta o niskim indeksie glikemicznym?

Tola, ja robiłam badania 2 m-ce temu w Prokocimiu. Najlepiej zadzwonić i dopytać. Jedynie mogę podpowiedzieć, że trzeba byc rano do rejestracji. Tam możesz sobie zająć miejsce a twój m. moze pójść na dół zająć miejsce do laboratorium bo tam jest większa kolejka. Do badań nie trzeba byc na czczo ale dobrze jest być "napitym" bo krwi troche trzeba i wtedy lepiej leci. Na wyniki czeka sie 2 tyg. Mi lekarz tlumaczył, że jak wychodzą niskie MLR to podaje się steryd, jak bardzo niskie to szczepienia, mi zaś steryd odrzucił bo MLR miałam 78%. Za badania wszystkie placiłam ale czasem bardziej szkoda czasu niż kasy...

Portia, melduje się ;) u mnie cisza. Czekamy na sobotnią wizyte a póki co koncentrujemy siły do robieniu tarasu, takiego wiesz, zeby herbatke wypic jak już będe leniwa w ciąży :-D Może poszukaj takiego zajęcia coby odciągnąć myśli od starań. Wiem mądruje się a sama z kalkulatorem licze hehe jak skończymy taras i się uda to ci powiem czy skutkuje ;)
Co do białka, ja miałam robione dwa razy oba. Raz w ciąży (obumarłej) potem 4 m-ce po. Myśle, że mimo wszystko ma ono znaczenie bo stanowczo miałam powtórzyć, choć też mi sie nie uśmiechało bo pierwsze było w normie.
Co do latek... pomyśl, ze ja jestem młodsza i co? też mnie problemy nie ominęły więc głowa do góry, jak to mówią lekarze "taka nasza uroda"! Ja Ci życzę zdrówka, 100% zdrówka a reszta wtedy sama zadziała ;*

Witam nowe dziewczyny. Bedzie wam tu jak w domu ;) Można zapytać, wylać smutki ale też pozytywnie pozazdrościc i nakręcic na happy end ;-)

Badania immunologiczne wyszły mi ok, cały panel tarczycowy także. Myślę jeszcze o homocysteinie i komórkach NK zanim pójdę na kolejna wizytę. Mam mieszane uczucia co do Jerzak, ale wielu dziewczynom pomogła...

Karpidlak, Plastulinka witajcie!
Pytajcie i mowcie co Wam na sercu lezy. To bardzo przyjazne forum i do tego szczesliwe:)

Nafoczka haha dzieki za rady:) staram sie tak do tego podchodzic ale wystarczy jakas wzmianka o dzieciach i juz wszystko wraca. No nic trzeba to jakos przelknac i nie boksowac sie z zyciem;)
Zrobie te bialka w takim razie i przy okazji poziom hymocysteiny. Jeszcze wymazy i glukoza- taki jest plan na przyszly tydzien. A teraz relax na ogrodku i maly grill.

Sciskam wszystkie mocno:)

reklama
Dziewczyny! Dzieki za tak miłe przyjęcie:)
Nafoczka- mam pytanie wprost czy któraś z Twoich strat była juz na tym zestawie leków, który masz wypisany w stopce?

Do góry