reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Część.Chcialabym zrobić badania immunologiczne ale totalnie mnie to przerasta w sensie jakie badania i w jakim laboratorium patrzyłam w lux ale tam wielu nie ma z tego co widziałam myślałam o test dna ale nie wiem czy tam wszystko będzie..także będę wdzięczna za informację w którym laboratorium to wszystko ogarniają..
Napisz jakie badania masz już zrobione.

reklama
Po poronieniu zrobiłam antykoagulant tocznia, przeciwciała anty ss-a ,-ss-b,przeciwciała mitochondrialne ,przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne Ana,antykardiolipinowe ,p.beta 2glikoproteinie,antygenom lozyska ,komórki LE. Niby nic nie wyszlo tutaj i zastanawiam się nad in vitro i inseminacja tylko nie chce ładować kasy w ciemno żeby próbować dla próbowania..

Widzę że w kwestii przeciwciał destino już ładnie opisała i aspekt wrzuciła linki do postów totois30 na przykładzie której dowiedziałam się co nieco o tych ro52 ;) echo serca jest właśnie ważne bo te przeciwciała przenikają przez łożysko i mogą ale nie muszą coś zrobić.
Ja brałam encorton 5mg bo wyszły mi przeciwciała ana (dsDNA) ale w stosunkowo niskim mianie. Heparyne brałam neoparin 0.4 więc też raczej profilaktyczna dawka zwłaszcza przy mojej wadze ;) ale udało się i efekt właśnie zasypia obok mnie ;)
Trzymam kciuki za Ciebie i oczywiście że możesz zostać :)
Czy mogłabyś powiedzieć na ile przed porodem odstawilas heparyne? Dziękuję

reklama
Heparyny się nie odstawia, acard tak
Myslisz więc, że dawka 0,4 clexane jako profilaktyczna nie stanowi niebezpieczeństwa wystąpienia krwotoku?
Bede rodzić w domu,
Mam konsultacje z hematologiem i prawdopodobnie nakłoni mnie on do odstawienia a przyznam, że się boję to zrobić. Jestem po 2 poronieniach w 10 tyg, mam mutacje genu mthfr, ginekolog kazał do konca ciazy przyjmować heparyne oraz 6 tyg po porodzie. Zaś położna ktora bedzie odbierac mi poród oraz lekarka wspolpracująca z nią są za odstawieniem zastzyków. To chyba ich jakies zabezpieczenie na wypadek gdyby cos sie stało.. w koñcu nie bede pod całym arsenałem lekarzy w tym czasie.. hmmm.. niewiem jak to ugryźć… w końcu kobiety ktore stosuja heparyne do końca i zaczynaja rodzić jadąc do szpitala rodzą i jest ok..

Do góry