burczuś
Fanka BB :)
Ogólnie oszczędzała się, ale nie. Najnowsze zalecenia właśnie mówią, że nie trzeba leżeć. Ale ja byłam niespokojna o nią.Musiała leżec?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ogólnie oszczędzała się, ale nie. Najnowsze zalecenia właśnie mówią, że nie trzeba leżeć. Ale ja byłam niespokojna o nią.Musiała leżec?
Musiała leżec?
Myślę że ma głowę na karku, twierdzi że reszta leków będzie wystarczająca bo źle przyswajam ten utrogestan. Mam zalecony oszczędzający tryb życia, większość czasu leżę, ale myślę czy siedzenie i lekkie prace domowe nie zaszkodzą? Bo już padam z nudów.
Proszę, napiszcie co myślicie o moich wynikach:
B12- 471 (w lipcu podobny poziom, od lipca biorę b12 metylowaną)
homocysteina- 8,2 (w lipcu była 9,2 i od tamtego czasu biorę metyle)
kwas foliowy- 23,8 (w lipcu był 24,8 i od tamtego czasu biorę kwas foliowy metylowany)
wit D3- 48 (w marcu była 38 i od tamtej pory biorę dawkę 4000 ibuvit d3,więc słabo wzrosła przez pół roku)
ferrytyna- 9,5 (norma od 11, więc wynik mega słabo, Miesiąc temu była 11,5 i zaczęłam brać Zielona Pola z firmy Forever)
insulina- 4,6
glukoza- 90
Najgorzej chyba z tą ferrytyną, ale żelazo jest 170 wiec lekarz nie widzi problemu, a czytałam, ze od niskiej ferrytyny mogą być słabej jakości komórki jajowe i to by się zgadzało, bo mam na koncie puste jajo i ciąże biochemiczną. Czekam jeszcze na wyniki trombofilii.
Dodam, ze leczę się na niedoczynność tarczycy i hasimoto. Hormony płciowe w normie.
od 3 lat nie mogę jeść nabiału, więc muszę brać Wit D3 w dużych dawkach. To też zaleca endokrynolog. Niestety jak już raz się trafi endomenda to już zostaje. Tym bardziej tak zaawansowana jak moja. Przyznam, że ostatnio podejrzewam że już mam na przeponie. Niestety tu w Krakowie nie znalazłam nikogo dobrego od endometriozy. Jak znasz kogoś, to chętnie popatrzę.@Destino Ty masz nadal ogniska endometriozy? Coś Twój lekarz mówi o D3 i endometriozie? Bierzesz duże dawki czy tylko tak suplementujesz profilaktycznie, żeby nie mieć depresji i osteoporozy?
Nie polecę Ci nikogo, bo podobno nie mam endometriozy, miałam tylko przez chwilę podejrzenie, ale na laparoskopii się nie potwierdziło. Ale wiem, że są sprzeczne opinie ws. D3 przy endometriozie. Tylko jak Ty nie masz zaufanego ginekologa, do tego masz inne wskazania do D3 a endometrioza już i tak jest zaawansowana, to chyba nic Ci sensownegi nie przyniesie zastanawianie się nad tym. Pytałam, bo byłam ciekawa, co wiesz na ten temat i jak stosujesz. A hormonalna terapia antykoncepcyjna to ściema przy wyciszaniu endometriozy? Nie pytam, czy bierzesz, nie chcę wchodzić w kwestie światopoglądowe, zakrzepowe, psychiatryczne itd.od 3 lat nie mogę jeść nabiału, więc muszę brać Wit D3 w dużych dawkach. To też zaleca endokrynolog. Niestety jak już raz się trafi endomenda to już zostaje. Tym bardziej tak zaawansowana jak moja. Przyznam, że ostatnio podejrzewam że już mam na przeponie. Niestety tu w Krakowie nie znalazłam nikogo dobrego od endometriozy. Jak znasz kogoś, to chętnie popatrzę.
Trzymam teraz ostra dietę. To bardzo pomaga
Nie polecę Ci nikogo, bo podobno nie mam endometriozy, miałam tylko przez chwilę podejrzenie, ale na laparoskopii się nie potwierdziło. Ale wiem, że są sprzeczne opinie ws. D3 przy endometriozie. Tylko jak Ty nie masz zaufanego ginekologa, do tego masz inne wskazania do D3 a endometrioza już i tak jest zaawansowana, to chyba nic Ci sensownegi nie przyniesie zastanawianie się nad tym. Pytałam, bo byłam ciekawa, co wiesz na ten temat i jak stosujesz. A hormonalna terapia antykoncepcyjna to ściema przy wyciszaniu endometriozy? Nie pytam, czy bierzesz, nie chcę wchodzić w kwestie światopoglądowe, zakrzepowe, psychiatryczne itd.
Heja a moze dr Knafel by Ci pomogla albo dr Zmaczynski, podobno Rajtar Ciosek tez jest dobraod 3 lat nie mogę jeść nabiału, więc muszę brać Wit D3 w dużych dawkach. To też zaleca endokrynolog. Niestety jak już raz się trafi endomenda to już zostaje. Tym bardziej tak zaawansowana jak moja. Przyznam, że ostatnio podejrzewam że już mam na przeponie. Niestety tu w Krakowie nie znalazłam nikogo dobrego od endometriozy. Jak znasz kogoś, to chętnie popatrzę.
Trzymam teraz ostra dietę. To bardzo pomaga