Porzeczka1234
Fanka BB :)
Witajpowiedzcie mi proszę, jakie badania immunologiczne wykonać na początek?? poronienia na bardzo wczesnym etapie (pusty pęcherzyk oraz biochemiczne) ana2 dodatnie 1:320. Pierwsza ciąża bez problemu 5 lat temu.
Myślę na pewno o komórkach nk, co jeszcze?? te badania są drogie, nie chciałabym wydać pieniędzy na badania które nic nie wnoszą. Doradźcie proszę.
Często jest tak , że jedna ciąża bez problemu później się coś w organizmie przestawia
Na pewno zrób zespół antyfospolidowy, trombofile wrodzona, panel tarczycowy , wspomniane NK . Ana masz . Podaję link do test dna tam masz pakiety po poronieniu są też NK w pakiecie zawsze ciut taniej.
Warto jeszcze zrobić wolne białko s
No i partnera przebadać. Ja osobiście zrobiłabym histeroskopie z pobraniem endometrium żeby sprawdzic czy w środku tam wszystko ok możesz na NFZ większość z nas zrobiła. I wymazy z pochwy na mykoplazma,ureoplazme, chmamidia koszt 300 zł. No i jeszcze krzywa cukrowa i insulinowa . Myślę że to już wiele może wyjaśnić
Poronienia nawykowe - najszerszy pakiet badań na rynku
Sprawdź, co obejmuje kompleksowy pakiet dedykowany dla par, które borykają się z poronieniami nawykowymi Znajdziesz najważniejsze badania po poronieniach
www.testdna.pl