reklama
Byłam osłabiona głowa mnie tez bolała ale nie było źle myślałam ze będę się gorzej czuć@Pami123 nic Cię po nim nie bolało. ???
Część dziewczyny poroniłam 3x w drugim trymestrze ostatnio wykonałam szereg badań wyszły mi przeciwciała łożyskowe. Niewiele informacji na ten temat mogę znaleźć. Jak to leczyć? Czy któraś z was urodziła zdrowe dziecko z tą chorobą immunologiczna? Jakie leki braliście? Bardzo was proszę o odpowiedź
Zagladnij na nasz wątek o leczeniu. Może tu coś Cię naprowadzi
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
magda_lena85
Fanka BB :)
Dziewczyny czy przed szczepieniami trzeba coś specjalnie robić albo czegoś nie robić? Jutro mam wizytę u Malinowskiego i powiedział ze jak coś wyjdzie, to od razu będziemy mogli się szczepić jeśli będzie taka nasza wola i wskazanie. Na razie nie wiem bo wyniki są u niego, ale tez nie wiem czy przed szczepieniem są jakieś zalecenia. Możecie napisać - dziewczyny które miały.
Część dziewczyny poroniłam 3x w drugim trymestrze ostatnio wykonałam szereg badań wyszły mi przeciwciała łożyskowe. Niewiele informacji na ten temat mogę znaleźć. Jak to leczyć? Czy któraś z was urodziła zdrowe dziecko z tą chorobą immunologiczna? Jakie leki braliście? Bardzo was proszę o odpowiedź
Poczytaj link, ktory podeslala @nafoczka [emoji8]. Dla przypomnienia
Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Witam serdecznie. Chciałabym wam przybliżyć temat badań i przebiegu naszych ciąż po poronieniu. Niejednokrotnie była to ..4 ..5 ..6 ciąża ale jednak udana. Wątek ten jest watkiem zamknietym w celu zebrania wszelkich wiadomosci "dlaczego" tym razem nam sie udalo. Na pozostalych wątkach o...
www.babyboom.pl
magda1208
Dziewczyny czy przed szczepieniami trzeba coś specjalnie robić albo czegoś nie robić? Jutro mam wizytę u Malinowskiego i powiedział ze jak coś wyjdzie, to od razu będziemy mogli się szczepić jeśli będzie taka nasza wola i wskazanie. Na razie nie wiem bo wyniki są u niego, ale tez nie wiem czy przed szczepieniem są jakieś zalecenia. Możecie napisać - dziewczyny które miały.
Należy być zdrowym.
misis188
Hej! Zaglądam do Was z innego forum czyli z ciężarówek. Staramy się o rodzeństwo dla synka - ciąża z in vitro, 5 procedura, 7 transfer. W sumie w ciąży bylam 3 razy, 2 zakończyły sie w 7tc.mam niedrozne jajowody - jeden drożny ale z bardzo duzymi oporami. Jestem po drugim transferze jesli chodzi o walke o rodzeństwo i po pierwszym jakims cudem zaszlam w ciążę która oczywiście stracilam. Oprócz niedroznych jajowodów musialam przejść serię szczepien, leczę się u docenta Pasnika. No i jedziemy tym samym schematem co przy synku i jest dupa. Pierwszy transfer po ciąży jeszxze coś niewiele zaskoczyło, beta szybko zaczęła spadac ale byla na takim poziomie ze tego nawet jako ciąży nie traktujemy bo 7dpt blastki bylo 26. Teraz beta wogole nie drgnela. Mialam tez robione wlewy z intralipidu wszystko za porozumieniem z docentem. Oprócz tych dwóch rzexzy wszystko gra a przynajmniej gralo. Dzus zrobilam panel tarczycowy, jutro bede robuc krzywa cukrową i insulinowa. Zastanawiam sie nad zastosowaniem accofilu. Co jest ku temu wskazaniem? Oczywiście wszystko bede z docentem konsultować. Dziewczyna która lezala ze mna na sali po transferze miala podawane jakieś wlewy czy zastrzyki domaciczne które mialy za zadanie ogłupić macice. Zapomniałam zapytac co to takiego... Przy transferze u mnie standardowo atosiban, embrio glue. Zapomniałam tym razem o AH. Co jeszcze mozns by u mnir sprawdzić jest immunologia jest wyprostowana?? Pod względem ginekologicznym tez nie ma nic złego - 2 miesiące temu mialam druga histeroskopie. Ew co stosujecie jeszcze przy transferach??
reklama
Powinnaś mieć steryd nie mniej niż 10. Heparynę, by nie robiły się mikroskrzepy. Do tego acard. Accofilu podaje się przy niedoborach Kirow. Trzeba mieć zrobiony haplotyp kir by wiedzieć jak wygląda i czy potrzebujesz acofil czy nie. Jak dla mnie skup się na krzepliwości krwi, bo widać, że ciąża się przyjmuje i obumiera. To może być wina genetyki lub immunologii (steryd na to zadziała) lub problemów z krzepliwością, czytaj za gęsta krew ( tu pomoże heparyna). Skoro jeździsz do Paśnika i się szczepilas, to może wstąp do Malinowskiego. On wszystko obejmie, każda sferę. Da ci leki na wszystko. Może warto spróbować?Hej! Zaglądam do Was z innego forum czyli z ciężarówek. Staramy się o rodzeństwo dla synka - ciąża z in vitro, 5 procedura, 7 transfer. W sumie w ciąży bylam 3 razy, 2 zakończyły sie w 7tc.mam niedrozne jajowody - jeden drożny ale z bardzo duzymi oporami. Jestem po drugim transferze jesli chodzi o walke o rodzeństwo i po pierwszym jakims cudem zaszlam w ciążę która oczywiście stracilam. Oprócz niedroznych jajowodów musialam przejść serię szczepien, leczę się u docenta Pasnika. No i jedziemy tym samym schematem co przy synku i jest dupa. Pierwszy transfer po ciąży jeszxze coś niewiele zaskoczyło, beta szybko zaczęła spadac ale byla na takim poziomie ze tego nawet jako ciąży nie traktujemy bo 7dpt blastki bylo 26. Teraz beta wogole nie drgnela. Mialam tez robione wlewy z intralipidu wszystko za porozumieniem z docentem. Oprócz tych dwóch rzexzy wszystko gra a przynajmniej gralo. Dzus zrobilam panel tarczycowy, jutro bede robuc krzywa cukrową i insulinowa. Zastanawiam sie nad zastosowaniem accofilu. Co jest ku temu wskazaniem? Oczywiście wszystko bede z docentem konsultować. Dziewczyna która lezala ze mna na sali po transferze miala podawane jakieś wlewy czy zastrzyki domaciczne które mialy za zadanie ogłupić macice. Zapomniałam zapytac co to takiego... Przy transferze u mnie standardowo atosiban, embrio glue. Zapomniałam tym razem o AH. Co jeszcze mozns by u mnir sprawdzić jest immunologia jest wyprostowana?? Pod względem ginekologicznym tez nie ma nic złego - 2 miesiące temu mialam druga histeroskopie. Ew co stosujecie jeszcze przy transferach??
Podziel się: