reklama
Luna123456
Zaangażowana w BB
Kaśka nie za szybko robiłaś kiedy miałaś owu?Dziewczyny robilam dzis progeteron (21 dc) cykle mam 34 dniowe, wynik 8, myslicie, ze jest ok?
Luna123456
Zaangażowana w BB
Mogłaś mieć późno owu chociaż wynik i tak świadczy że jest ok .Badanie robi się tak tydzień po owulacji.Jakos teraz mozliwe, ze mam, moje cykle jeszcze nie uregulowane zbytnio, ale mam 32-35, ginka mi kazala zrovic w 21 dc
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Napisałam wiadomośćDziewczyny czy którejś został jakiś zapas clexane bądź Neoparin? Mieszkam za granicą i zapasu mi nie wystarczy do przyjazdu a mama będzie lecieć do mnie niedługo.. dziękuję z góry!
roki_1991
Fanka BB :)
3x2 chyba że masz forte to 3x1Hej
z jodid 200 to prawda. Sama szukałam wszędzie i nigdzie nie ma, ponoć od lipca. Pani w aptece powiedziała mi, że kobiety w ciąży zamiast jodid 200 biorą teraz kelp i poleciła Walmark.
@roki_1991
Ile dziennie brałaś tabletek magneB6?
Myślę że to od luteinyDziewczyny martwie się bo na wkladce mialam maleńko wydzieliny w kolorze beżowym- taka kawa z mlekiem. Bylam na IP z małym ok, łożysko i szyjka tez ale nie wiem skad taki dziwny kolor śluzu. To 21tc miała któraś coś takiego ??
Biore luteine 2x2tab dopochwowo...
Spokojnie Idź do swojego lekarza niech on sprawdzi, bo każdy lekarz może mierzyć inaczej, także bardzo proszę bez stresuJestem na 99% przekonana że wkładając Luteine podraznilas naczynka Ja miałam.tak z nadzerki. Już dawno kazali mi odstawić Luteine dopochwowo bp u mnie co chwila coś się działo z ta nadzerka. maluch rośnie wiec wszystko ok.
Ja wczoraj byłam na IP z bólami brzucha. Takie kłucie, mocne stawianie się i 1.5 tyg temu na badaniu u mojego lekarza szyjka miała 4 cm A wczoraj na IP lekarka wymierzyla na 3 cm spanikowalam jak to usłyszałam. Mam iść na kontrolę do mojego lekarza szybciej niż mam wizytę isie oszczedzac. Co nie jest trudne bo ciągle sie oszczedzam...więc się mocno zdziwiłam taki obrotem sprawy.
Jest ok. Progesteron powyżej 6 podobno świadczy o owulacji. Z cyklu z którego mam synka miałam progesteron 9 jak się nie myle.Dziewczyny robilam dzis progeteron (21 dc) cykle mam 34 dniowe, wynik 8, myslicie, ze jest ok?
@dagmarie25 i @Żana10 dawać znać jak po wizytach
Ja dziś tylko szczepienie, bez wizyty więc niczym nowym się nie podzielę.
Pamiętacie dziewczyny w którym tc miałyście drugie szczepienie? Ja dziś mam 8+3 i zastanawiam się czy to tak standardowo czy wcześnie/późno
Ja dziś tylko szczepienie, bez wizyty więc niczym nowym się nie podzielę.
Pamiętacie dziewczyny w którym tc miałyście drugie szczepienie? Ja dziś mam 8+3 i zastanawiam się czy to tak standardowo czy wcześnie/późno
reklama
@Destino - a ja mam inne doswiadczenia z nospa. W ciazy z corka mialam zagrozenie przedwczesnym porodem i od 23t.c. regularnie lezalam w szpitalu. Bralam fenoterol czy jakos tak plus magnez i konskie dawki nospy. Nospe hralam od polowy ciazy do konca 3x po 2tabl. A jak mocno sie stawialo yo zwykle na forte zamienialam. Duzo lezalam. Wychodzilam raz na kilka dni do sklepu kolo bloku i to juz byl wyczyn. Wszystko mialam przygot od 7mca bo mowili "badzcie gotowi moze byc wczesniak". Urodzilam w 39tc przez planowe cc. Cala ciaze mialam stawianie macicy. Skurcze itd. Przy porodzie nie mialam nic rozwarcia. Szyjka dluga zamknieta.Przy infekcji szyjką często się skraca. Dlatego infekcje są niebezpieczne bo mogą prowadzić np do przedwczesnego porodu.
A z nospa dziewczyny to bym uważała. Działa rozkurczowo, ale działa też na szyjkę... Lubi ja zmiękczać i otwierać. Tak więc do brania tylko sporądycznie. Mnie przy porodzie Helenki pytali o nospe i mówili, że nie powinno się brać. Tylko im fajnie powiedzieć.
Jedyne powiklanie po nospie to problem z napieciem miesniowym u Nadii. Chodzilismy na rehabilitacje od 3-6 miesiaca zycia. I zaczela rozwijac sie prawidlowo. Nie mowie ze nospa jest dobra bo nie jest ale jak miala troche pretensje ze lekarz mnie nie uprzrdzil ze nospa daje takie powiklania to mi lekarz powiedzial "a wolalaby pani wczesniaka? Zapewniam ze nie. Czasami trzeba wybrac i nie ma dobrego wyboru. Wybralem dla Was mniejsze zlo. Rehabilitacja potrwa kilka miesiecy i bedzie ok. Rehabilitacja wczesniaka przebiega o wiele dluzej i z roznym skutkiem". I tak mysle ze chyba mial troche racji. Dlatego ja bym tak nie wzbraniala sie przed nospa
Podziel się: