reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 od piątku nie biorę tylko wiesz ostatnio już było ładnie tylko brudzenie a później było wręcz czysto i na nowo już brak mi sil:( cały czas stres czy znowu będzie to samo też boję się że tego acard nie biorę, ta podświadomość heh.. W którym tyg Ci zniknął ten krwiak? Później było już lepiej?

reklama
Ja mialam helikobakter. Ale z krwi mi nie wyszedl tylko mialam gastroskopie i tam pobrali. Leczy sie 2 czy trzema antybiotykami naraz. Do tego trzeba brac duza daeje dobrych probiotykow typu sanprobi. Wyleczylam i od 2013 roku mam spokój a wczesniej mialam masakre z żołądkiem
Hej dziewczyny, udzielalam się na tym forum już dawno temu, ostatnio już nie bo pogodzilam się z faktem że nie jest mi dane mieć drugie dziecko.
Teraz przed Świętami przez powtarzające się bóle żołądka zrobiłam badanie z krwi na bakterie helicobacter pyroi noi wyszlo. Dodatnie 6.
Nikt wcześniej mi tego nie zlecil, chociaż koleżanki z tego forum mnie informują że lekarze zlecają też to badanie.
Mam pytanie czy któraś z Was miala ten helicobacter?

Ja mialam helikobakter. Ale z krwi mi nie wyszedl tylko mialam gastroskopie i tam pobrali. Leczy sie 2 czy trzema antybiotykami naraz. Do tego trzeba brac duza daeje dobrych probiotykow typu sanprobi. Wyleczylam i od 2013 roku mam spokój a wczesniej mialam masakre z żołądkiem
Dziękuję za odpowiedź. Mnie wyszedł z krwi😬leczenie mam juz rozpisane. 2 anybiotyki i dwa leki.
Ale raczej helikobakter chyba nie jest przyczyną poronien?
Jak było u Ciebie?
Dużo osób ma ta bakterie.
Ja zbadalam bo podejrzewałam ja u siebie przez bóle żołądka.

@Porzeczka1234 od piątku nie biorę tylko wiesz ostatnio już było ładnie tylko brudzenie a później było wręcz czysto i na nowo już brak mi sil:( cały czas stres czy znowu będzie to samo też boję się że tego acard nie biorę, ta podświadomość heh.. W którym tyg Ci zniknął ten krwiak? Później było już lepiej?

Spokojnie. Jeśli masz heparyne to acard nie jest potrzeby. Ja też odstawiłam szybko A mój ssak mały ma już 8 miesięcy ;)

Dziękuję za odpowiedź. Mnie wyszedł z krwi[emoji51]leczenie mam juz rozpisane. 2 anybiotyki i dwa leki.
Jak było u Ciebie?
Nie chce cię martwić ale helikobakter ma coś z tym wspólnego. Dokładnie nie wiem co, ale mój lekarz to sprawdzał i chyba Paśnik tez

reklama
Dziękuję za odpowiedź. Mnie wyszedł z krwi😬leczenie mam juz rozpisane. 2 anybiotyki i dwa leki.
Jak było u Ciebie?
Destino ma rację swojego czasu Paśnik sprawdzał helikobakter ale nie wiem czy go leczył i jak i dlaczego upatrywał w nim przyczynę poronień.

@Wikunia7 przecież od 34 tygodnia ciąży odstawia sie acard żeby mógł sie zamknąć przewód tętniczy Botalla.Tak czy siak kiedyś leki trzeba odstawić.Ja jednak jestem przekonana , że przyczyna powstawania u Ciebie krwiaków to acard.
Dziewczyny jak macie okres to lecą wam też takie skrzepy- jest to normalne?
U mnie były całe życie lekarze mówią , że to normalne
@Porzeczka1234 a jak u Ciebie było z ruchami? Też słabiej czułaś przez to ruchy? W ktorym tc czułaś ? :)
Późno gdzieś ok 20 tydzień. Ale teraz tez czuję je "słabiej "na pewno inaczej niz przy Zosi gdzie łożysko było na tylnej ścianie . Sa kopniaki ale delikatnie raczej przeciaganie czuj i ręce małej w pachwinach teraz

Do góry