reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć dziewczyny mam pytanie biorę encortolon w dawce 15mg, 2-1-0, obecnie jestem w 6tyg ciąży. Pamiętacie może kiedy wy zaczęłyście zmniejszać dawki encortolonu lub go odstawiać? Ja do wizyty 20stycznia czyli ok 10tyg mam go brać bez zmian.

reklama
Cześć dziewczyny mam pytanie biorę encortolon w dawce 15mg, 2-1-0, obecnie jestem w 6tyg ciąży. Pamiętacie może kiedy wy zaczęłyście zmniejszać dawki encortolonu lub go odstawiać? Ja do wizyty 20stycznia czyli ok 10tyg mam go brać bez zmian.
Dakita ja brałam encorton do ok 14-15 tygodnia w takiej dawce pozniej 2 tygodnie 10 mg i 2 tygodnie 5 mg. Encortolon to podobne do encortonu przynajmniej sprawdzilam sklad i tak mi sie wydaje

@Dakita30 hej umnie ciezko:( było już lepiej do piątku znowu krwawienie szpital na szczęście Dzidzia jest. W szpitalu vaba tak wredna nie odpowiedziała mi w ogóle na pytania tylko nastraszyla że ten krwiak strasznie zagraża i się tym zdolowalam. Byłam wczoraj u swojego lekarza Mały ładnie rośnie i wygląda na swój wiek ale faktycznie krwiak nadal jest nie zmniejszył się a cały czas leze:( strasznie jestem psychicznie wyczerpa a że znowu zacznę krwawi tym razem już zostanę w szpitalu. Najgorsze ze ten krwiak nic się nie zmniejszył płakać mi się chce czemu się tak dzieje:(,mój lekarz niby mnie trochę uspokoił że krwiak ma ładne ujście i będzie schodzić. Myślałam że już będzie trochę lepiej a znowu jest niepewnosc:(

Brałam steryd 7.5 od początku cyklu od 2-7dnia clo. Od owu acard 75 I od 15dnia cyklu dupka niestety się nie udało. Zaprzestania brać dupka, acard a czy stery mam też przestać brać

@Dakita30 hej umnie ciezko:( było już lepiej do piątku znowu krwawienie szpital na szczęście Dzidzia jest. W szpitalu vaba tak wredna nie odpowiedziała mi w ogóle na pytania tylko nastraszyla że ten krwiak strasznie zagraża i się tym zdolowalam. Byłam wczoraj u swojego lekarza Mały ładnie rośnie i wygląda na swój wiek ale faktycznie krwiak nadal jest nie zmniejszył się a cały czas leze:( strasznie jestem psychicznie wyczerpa a że znowu zacznę krwawi tym razem już zostanę w szpitalu. Najgorsze ze ten krwiak nic się nie zmniejszył płakać mi się chce czemu się tak dzieje:(,mój lekarz niby mnie trochę uspokoił że krwiak ma ładne ujście i będzie schodzić. Myślałam że już będzie trochę lepiej a znowu jest niepewnosc:(
Kochana pocieszające jest to, że tu na forum było kilka dziewczyn, którym przez wiele tygodni towarzyszyły krwawienia i dzieciątka urodziły się zdrowe. Wiem, że to trudny czas, a szpital to czasem konieczność, mimo wszystko byłabyś cały czas pod kontrolą lekarzy. Póki co miejmy nadzieję, że nic się nie będzie nasilać tylko w końcu się uspokoi. Skoro Maluszek do tej pory jest z Tobą i daje radę to znaczy, że jest naprawdę silny 😘

reklama
Do góry