reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ja właśnie myśle tez o doc. Paśniku jeśli można wiedzieć ile miałaś szczepień bo mi zaproponował dwa szczepienia przed staraniem się długo czeka się na termin szczepień ?
I jeśli to możliwe to czy wyślesz wykaz badań jakie musimy zrobić przed szczepieniem mam wizytę we wtorek ale się już niecierpliwie

Dziewczyny piszę tutaj, bo widzę w wyszukiwarce, że wiele z Was także borykało się z krwiakami. To moja 4 ciąża, jeden syn 6 letni. Poprzednie ciaze raczej biochemiczne. W tej zmagam się z mega krwiakiem, obecnie ok 8 cm/1,5 cm. Krwotok trzy tygodnie temu, dziś mam 15t2d. Co mogę zasugerować lekarzowi, jakie badania zrobić teraz by tej ciąży nie stracić? Od początku brałam acard, ale przy krwiaku odstawił lekarz. Problemem jest też to, że w czwartek dostałam dużego plamienia/krwawienia ciemna krwią. Myślałam, że krwiak się opróżnia, ale lekarz po badaniu znalazł polip na szyjce i mówi, że to stąd.. nie wiem, może ma racje.

W czwartek idę na wizyte, o co zapytać, o jakie badania czy leki..

Dzieki, @babydust też leże już w sumie trzy tygodnie, biorę 6 x duphaston i od czwartku 3 x luteinę dodatkowo. Tylko że krwiak się nie oproznia na zewnątrz, chyba że lekarz przyjął to za krwawienie z polipa.

Dzieki, @babydust też leże już w sumie trzy tygodnie, biorę 6 x duphaston i od czwartku 3 x luteinę dodatkowo. Tylko że krwiak się nie oproznia na zewnątrz, chyba że lekarz przyjął to za krwawienie z polipa.
Nie byłabym taka pewna , że to z polipa mnie sie krwiak ewakuował właśnie taką krwią brudna przeszłam przez krwotok również wiec może to krwiak właśnie się ewakuluje. Poproś lekarza o cyklonamine to na receptę ba uszczelnienie żył jesli Ci nie da to bez recepty jest jeszcze cyclo3forte pije duzo wody z cytryna witamina C uszczelnia naczynia krwionośne. Czy badałaś zespół antyfosfolidowy przy tylu stratach? Trombofilię wrodzoną ? To moim zdaniem podstawy ja przy pierwszych 2 ciążach zawsze krwiaki trzecia na acardzie i heparynie bez krwiaka. Jeszcze powinnaś zbadać attp , d-dimery, inr .

ja lezalam 7 tyg praktycznie wstawalam tylko do lazienki
i nie mialam krwaiwenia mi sie wchlonal .. po prostu po tym czasie zniknal

Nie byłabym taka pewna , że to z polipa mnie sie krwiak ewakuował właśnie taką krwią brudna przeszłam przez krwotok również wiec może to krwiak właśnie się ewakuluje. Poproś lekarza o cyklonamine to na receptę ba uszczelnienie żył jesli Ci nie da to bez recepty jest jeszcze cyclo3forte pije duzo wody z cytryna witamina C uszczelnia naczynia krwionośne. Czy badałaś zespół antyfosfolidowy przy tylu stratach? Trombofilię wrodzoną ? To moim zdaniem podstawy ja przy pierwszych 2 ciążach zawsze krwiaki trzecia na acardzie i heparynie bez krwiaka. Jeszcze powinnaś zbadać attp , d-dimery, inr .

Ja też mam nadzieję, że to z krwiaka a nie polipa i lekarz się pomylił.. jeśli to możliwe.

Nikt mi nie dal skierowania na te badania, o których piszesz. Sama zrobiłam ddimery i fibrynogen ale tam wyszło ok

reklama
Ja też mam nadzieję, że to z krwiaka a nie polipa i lekarz się pomylił.. jeśli to możliwe.

Nikt mi nie dal skierowania na te badania, o których piszesz. Sama zrobiłam ddimery i fibrynogen ale tam wyszło ok
Bo niestety lekarze nie dają skierowań wszystko trzeba robić na własną rękę bo inaczej traci się dzieci takie czasy. Te dwa badania to mało ale to twoja decyzja czy zrobisz te o ktorych piszę lub czy lekarz Ci jakoś pomoże i da na coś skierowanie

Do góry