reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Charlotte21 gratuluje ❤️
A ja jestem załamana odebrałam dizsiaj wyniki badań allo mlr i 18.5% a jeszcze 3 miesiące temu był 39.8% co mógło się stać ? Co teraz ? Mam kolejna wizytę 21.10 u prof Sachy tylko nie wiem co myśleć o szczepieniach czy się zgodzić na nie
A nie robiłaś wyniku pierwszego gdy byłaś w ciąży? I czy w tym samym laboratorium? Po co ten mrl powtarzałaś? Co do szczepień nie poradzę ja sie szczepiłam i na razie żyję haha a na poważnie czy masz alternatywę jak nie szczepienia to co?

Dziewczynki, czy pomożecie mi zinterpretować wyniki badań immuno? Dla mnie to czarna magia, A wizytę mam dopiero 26 października.
Witaj
Pokaż co masz jeśli będę coś mogła pomóc to napiszę

@Charlotte21 Kochana piękne maleństwo

reklama
A nie robiłaś wyniku pierwszego gdy byłaś w ciąży? I czy w tym samym laboratorium? Po co ten mrl powtarzałaś? Co do szczepień nie poradzę ja sie szczepiłam i na razie żyję haha a na poważnie czy masz alternatywę jak nie szczepienia to co?

Witaj
Pokaż co masz jeśli będę coś mogła pomóc to napiszę

@Charlotte21 Kochana piękne maleństwo
Dziękuję :) allo mlr będę dopiero robić.

Załączniki

• 20191010_175314.jpg
    20191010_175314.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 97
  • 20191010_174727.jpg
    20191010_174727.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 97
  • 20191010_152607.jpg
    20191010_152607.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 98
  • 20191010_152632.jpg
    20191010_152632.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 90
Dziękuję :) allo mlr będę dopiero robić.
Tak na pierwszy rzut oka masz ana dodatnie w mianie dsf któraś tu z dziewczyn miała tylko nie pamiętam kto ale na pewno się odezwie chyba @maa821 . Jesli dobrze pamiętam trzeba monitorować pracę serca dzidziusia do 20 któregoś tygodnia. Na pewno masz za wysokie komórki nk i ich aktywność organizm może odrzucać ciąże jako ciało obce d-dimery są ok ale nie do końca wiem po co Ci je lekarz teraz zlecił bo one rosną fizjologicznie w ciąży jeśli są powyzej 3 tyś należy wdrożyć środki ostrożności czyli wyższa dawkę heparyny bądź rozwiazanie ciąży. O cytokinach nic nie napiszę no nie ma norm i nie bardzo rozumiem ten wynik. Kto Ci zlecił badania w jakim celu? Ronisz? Myślisz o szczepieniach? Bo nie wiem czy przy tym ana powinnaś sle to pewnie lekarz się wypowie. Myślę , że steryd i intralipid czy accofil wskazany ze wzgledu choćby na komórki nk. Jesli byś chciała wiedzieć coś weiecej pisz

Powtarzałam ponieważ profesor Sacha zalecił bo gdy się robi allo mlr nie wolno się starać tylko trzeba się zabezpieczać a ja tego nie wiedziałam
W tym samym laboratorium robiłam
A Tobie udało się zajac w ciąże po szczepieniach ? Gdzie je robiłaś jeśli można wiedzieć

@Porzeczka1234 Nie chcę mówić z całym przekonaniem, ale z tymi DFS70 i serduszkiem to chyba pokręciłaś. Na tym wątku na pewno było pisane o ryzyku dla serca dziecka przy p/ciałach Ro-52 u matki. A @frustratio ich nie ma. Zaś DFS70 nie są typowe dla żadnej choroby, nie pozwalają jednoznacznie powiedzieć, dlaczego ANA jest dodatnie. Ale może przeoczyłam czyjś cenny post na ten temat. @frustratio A jakie liczbowo miano jest tego Twojego ANA?

Pewnie dlatego , że ciąże biochemiczne mikroporonienia itd nawet nie wiemy ,że ciąża a mrl rośnie . Rozumiem , że robiłaś mrl 2 razy w Krakowie? Tak ja sie szczepiłam urodziłam córkę 3 listopada konczy 2 lata w styczniu tego roku znów sie szczepiłam bo chcieliśmy jeszcze jedno dziecko i jestem w 27 tygodniu ciąży obecnie. Ja się szczepiłam w Łodzi leczyłam u prof Malinowskiego w 2015 roku jak trafiłam na forum dużo dziewczyn się u niego leczyło a ja już straciłam nadzieję na macierzyństwo traktowałam go jako ostatnią deskę ratunku. Czemu on bo bada wszeż i wzdłuż a mnie na tym zależało bo ja tracę późne ciąże (12,26 Tydzień)

@Marthi hop hop

@edloteh kochana co u Ciebie?

@dżoasia jak dziewczyny? Jak się czujesz?

@Porzeczka1234 Nie chcę mówić z całym przekonaniem, ale z tymi DFS70 i serduszkiem to chyba pokręciłaś. Na tym wątku na pewno było pisane o ryzyku dla serca dziecka przy p/ciałach Ro-52 u matki. A @frustratio ich nie ma. Zaś DFS70 nie są typowe dla żadnej choroby, nie pozwalają jednoznacznie powiedzieć, dlaczego ANA jest dodatnie. Ale może przeoczyłam czyjś cenny post na ten temat. @frustratio A jakie liczbowo miano jest tego Twojego ANA?
Kochana może masz rację może coś pokreciłam ale wiem , ze ana dsf gdzieś u kogoś było

Pewnie dlatego , że ciąże biochemiczne mikroporonienia itd nawet nie wiemy ,że ciąża a mrl rośnie . Rozumiem , że robiłaś mrl 2 razy w Krakowie? Tak ja sie szczepiłam urodziłam córkę 3 listopada konczy 2 lata w styczniu tego roku znów sie szczepiłam bo chcieliśmy jeszcze jedno dziecko i jestem w 27 tygodniu ciąży obecnie. Ja się szczepiłam w Łodzi leczyłam u prof Malinowskiego w 2015 roku jak trafiłam na forum dużo dziewczyn się u niego leczyło a ja już straciłam nadzieję na macierzyństwo traktowałam go jako ostatnią deskę ratunku. Czemu on bo bada wszeż i wzdłuż a mnie na tym zależało bo ja tracę późne ciąże (12,26 Tydzień)

@Marthi hop hop

@edloteh kochana co u Ciebie?

@dżoasia jak dziewczyny? Jak się czujesz?
Bardzo Ci dziękuje dajesz nadzieje ❤️
Jeśli można wiedzieć szczepionki od męża czy dawcy pomogły ?

Bardzo Ci dziękuje dajesz nadzieje ❤️
Jeśli można wiedzieć szczepionki od męża czy dawcy pomogły ?
Ja miałam duzo szczepień za pierwszym razem 3 od męża reakcja organizmu nic 3 mąż i dawca reakcja organizmu nic i w końcu dawca i mrl 47% ciąża po miesiacu mimo ,że wcześniej nie zachodziłam. Teraz w styczniu miałam tylko od dawcy szczepienia i mrl po 3 42% . Ale zaznaczam , że tyle szczepień ma bardzo mało osób 80% kobiet to mrl po pierwszych szczepieniach od męża wystarczą. Wiem , że to trudna decyzja ale pamiętaj , że w naszym przypadku nie ma bezpiecznego leku i accofil, steryd itd to nic dobrego dla organizmu mimo wszystko dzięki tym leką szczepienią rodzimy dzieci. Ufam, że zdążymy je wychować i odejść szczęśliwym

reklama
Do góry