reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Anuś 2204 ja po pierwszym poronieniu zrobilam badania na APS, p-c p/lozyskowe, p-c ANA 1 i ANA 2, mutacje w kierunku trombofilii, tarczyca
Druga ciąża byla juz na lekach- clexan, acard, encorton, duphaston
Dla swojego świętego spokoju myślę ze warto zrobić te podstawowe badania :)

reklama
sama robiłaś?czy że skierowaniem? ile zapłaciłaś?
@Anuś 2204 ja po pierwszym poronieniu zrobilam badania na APS, p-c p/lozyskowe, p-c ANA 1 i ANA 2, mutacje w kierunku trombofilii, tarczyca
Druga ciąża byla juz na lekach- clexan, acard, encorton, duphaston
Dla swojego świętego spokoju myślę ze warto zrobić te podstawowe badania :)

dagmari25 a sama robiłaś?ile płaciłaś?

Witaj. Wiem że pytanie co prawda nie do mnie, ale sądząc po tym jak wygląda nasza służba zdrowia, to prywatnie. Wszystkie tu robią prywatnie, rzadko kiedy się trafia lekarz który da skierowanie. Mało tego. Lekarzy którzy zlecają badania jakiekolwiek po pierwszej stracie to na palcach jednej ręki możnaby policzyć. Wszyscy mówią że to przypadek i starać się dalej

mój właśnie tak powiedział...[emoji853]...@ już mi się kończy i planuje zacząć się już starać...bije się żeby sytuacja się powtórzyła.tymbardziej że mój mąż też bardzo przeżył ta strate
Witaj. Wiem że pytanie co prawda nie do mnie, ale sądząc po tym jak wygląda nasza służba zdrowia, to prywatnie. Wszystkie tu robią prywatnie, rzadko kiedy się trafia lekarz który da skierowanie. Mało tego. Lekarzy którzy zlecają badania jakiekolwiek po pierwszej stracie to na palcach jednej ręki możnaby policzyć. Wszyscy mówią że to przypadek i starać się dalej

Dziewczyny
Mam wizytę u dr Przybycienia na 21.10 Tarnów i niestety nie zdążę mieć wtedy wszystkich wyników czy ma ktoś później wizytę i chciałby się zamienić

mój właśnie tak powiedział...[emoji853]...@ już mi się kończy i planuje zacząć się już starać...bije się żeby sytuacja się powtórzyła.tymbardziej że mój mąż też bardzo przeżył ta strate

No... Tak właśnie myślałam.
Jeśli chcesz to możesz zrobić te kilka badań które napisała Dagmara. Zawsze to jakiś obraz sytuacji

Dziewczyny wrócę do mojego poronienia bo nie daje mi to spokoju...poszłam w 8 tyg do gin i okazało się że sreducho nie bije że od 2 tyg się nie rozwinął...lekarz mi pokazał ze nie ma przeplywow krwi...czym to mogło być spowodowane?czy według Was powinnam zrobić jakieś badania lub brać leki? Może to i głupie pytanie ale to była moja 1 ciąża a lekarz kazał przyjść jak będę znów w ciazy[emoji31]
Nie daj się zbyć. Jak nie zrobiłaś badań genetycznych po poronieniu to nie dowiesz się czy to była wada ;) masło maślane. Ale ja za pierwszym poronieniem nie zrobiłam. i zapisałam. Za drugim razem już wyszło że była wada genetyczna. Teraz walczę z całych sił:* dziękuję Ci za miłe słowa. Czekam z niecierpliwością na kolejne USG ;)
Zrób sobie badania. Chociażby zespół anthfosfolipidowy o ile jesteś jeszcze do 6 t po poronieniu. Przepraszam ale nie pamietam:( tarczyca prolatyne progesteron

reklama
Dziewczyny czy jak wyszedł mi mrl 21% to nie za mało?
Nikt Ci nie potwierdzi czy to mało czy nie lekarze mówią , że powinno być 40% ale sa tu dziewczyny ktore miały i 3% mrl i donosiły ciążę na samych lekach. Czy Ty kiedyś probowałaś na lekarz heparyna -steryd lub heparyna-steryd-accofil , heparyna -steryd-intralipid jest klika możliwości jeslu w/w zawodzą to chyba zostają szczepienia bądź immunoglobiny to tyle co nauka wymyśliła na dzień dzisiejszy dla roniących.

Dziewczyny wrócę do mojego poronienia bo nie daje mi to spokoju...poszłam w 8 tyg do gin i okazało się że sreducho nie bije że od 2 tyg się nie rozwinął...lekarz mi pokazał ze nie ma przeplywow krwi...czym to mogło być spowodowane?czy według Was powinnam zrobić jakieś badania lub brać leki? Może to i głupie pytanie ale to była moja 1 ciąża a lekarz kazał przyjść jak będę znów w ciazy[emoji31]
Na to pytanie trudno powiedzieć u każdej z nas serce po prostu przestaje bić. Powodów moze byc setki wada genetyczna, trombofilia, komórki nk agresywny układ immumologoczny twój oczywiście , zespół antyfosfolidowy lub po stronie męskiej wady plemników w dna, przeciwciala przeciw plemnikowe w spermie, bakterie i to chyba tyle na tym konczy się moja wiedza. Czy badania powinnaś robić musisz sama zdecydować

Do góry