Tylko teraz co miała na myśli Pani immunolog pisząc 200 ml Intralipidu- czy 200 ml Intralipidu czy to 100 ml Intralipidu plus 100 ml soliJa mialam 100ml intralipidu w 400ml soli łącznie 500ml w zyle przez 3h
reklama
dagmarie25
Fanka BB :)
@Apsik1981 nie mam pojęcia ale na pocieszenie to nie jest cos co Ci zaszkodzi wiec nawet jesli weźmiesz wieksza dawke niz mowil lekarz to nic sie nie stanie
Ja mogę w siebie wlać te 6 butelek od razu jak tylko pomoże tylko jak mam 2 czyli 200 ml to musiałabym 2 razy rozrabiac. A czy tej soli trzeba więcej czy wystarczy ta proporcja 1 do 1 go?@Apsik1981 nie mam pojęcia ale na pocieszenie to nie jest cos co Ci zaszkodzi wiec nawet jesli weźmiesz wieksza dawke niz mowil lekarz to nic sie nie stanie
dagmarie25
Ja bym proponowała zorganizować sobie sól 500ml.... odciagasz 200ml soli i wylewasz a w to miejsce wpuścisz 200ml intralipidu...
A mogę sól kupić sobie sama? Bo teraz miała na receptęJa bym proponowała zorganizować sobie sól 500ml.... odciagasz 200ml soli i wylewasz a w to miejsce wpuścisz 200ml intralipidu...
Charlotte21
Akurat miałam podawane w klinice. Ale napiszę Ci że podawali osobno. Najpierw 100 ml Intralipidu potem 200 ml soli i znowu to samo. Nie widziałam aby podawali mieszankę. Jak chciałam aby mi pielęgniarka w domu zrobiła to wydaje mi się że pisała że to po kolei idzie.Dziewczyny ja ponownie z pytaniem o Intralipid.
Już mam w domu Intralipid 20 % 200 ml i sól fizjologiczna 0,9 % 100ml. I w związku z tym mam pytanie do dziewczyn, które podawały to sobie w domu nie w klinice. Jak to teraz wymieszać? Do woreczka z solą fizjologiczna muszę dodać Intralipid Ale jego jest 200 ml A soli 100 ml.
Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.
Porzeczka1234
Odpisałam na privMogę prosić o Jakieś namiary na Malinowskiego?
Anuś 2204
Zaangażowana w BB
hej.kochana kibicuje Ci od dobrych 3 mięs. bo tyle tu jestem....oby wszystko dalej szło po twojej myśli.oby fasoleczka rozwijała się dalej jak trzeba...gratuluję z całego serducha
Cudowna Mała Istotka [emoji173] serce bije jak dzwon !!! Dziewczyny jaką ulga.! Siedzę i płacze ze szczęścia w aucie....8 tc. Idealnie na USG. Karta ciąży założona. Zdjęcie mu pokrzepieniu serc !!!
reklama
Anuś 2204
Zaangażowana w BB
Dziewczyny wrócę do mojego poronienia bo nie daje mi to spokoju...poszłam w 8 tyg do gin i okazało się że sreducho nie bije że od 2 tyg się nie rozwinął...lekarz mi pokazał ze nie ma przeplywow krwi...czym to mogło być spowodowane?czy według Was powinnam zrobić jakieś badania lub brać leki? Może to i głupie pytanie ale to była moja 1 ciąża a lekarz kazał przyjść jak będę znów w ciazy[emoji31]
Podziel się: