reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@SOSENKA90
Ja bralam Lamette od 3c do 7 dc.

@Marthi
Musisz przemyśleć czy chcesz próbować z tym Accofilem. Mam wrażenie, że gdyby wprowadzić u Twojego męża ten steryd to może i by udało się z tym bez jakiejś większej ingerencji Ja także dostałam to od dr Paśnika ale zrezygnowałam. Jakoś mnie osobiście ten lek przeraża :(

@Porzeczka1234 - Dziękuję! Trzymaj go zatem proszę dla mnie, w razie "w". ;*

@olaa90 - Dzięki za info! Zanotowałam:)

@sucha30 - @marshia albo @bertha powinny wiedzieć, a może też @burczuś ?

@Nadzieja2018 - Też o tym myślałam... sama nie wiem, będę myśleć. Zobaczę, co Przybycień poleci.

Dziewczyny,
Byliśmy dziś u Genetyka - wniosek jeden: dużo rozmowy, tłumaczenia, gadania, obszerny wywiad, ale znów - nic konkretnego... Genetyk powiedziała, że te 2 wady się "nie łączą" w żaden sposób, są przypadkowe i po prostu... mieliśmy pecha. Powiedziała, że gdybyśmy przyszli po tej 1 wadzie, powiedziałaby nam że nie ma się czym przejmować pod kątem genetyki (bo życiowo to ona wie, że to dla nas tragedia) no i że z triploidią jest podobnie. Obie wady ponoć występują mega często.
Wywiad po stronie mojej rodziny w zakresie płci męskiej jest nieco obciążony, ale genetycznie układa się to tak (rozrysowała nam to Pani doktor), że ja nie jestem niby tym obciążona... Tak więc - jedyne, co Genetyk poleciła zrobić to powiedziała, że zadzwoni do dr Genetyk, która robiła nam kariotypy i poprosi ją by jeszcze raz się im przyjrzała (chodzi głównie o chromosom X) z uwagi na nasz obciążony wywiad położniczy, ale podejrzewa, że to wyniku nie zmieni i nie powinno być żadnej aberacji... In vitro nam odradziła, bo mówi, że są to dwie przypadkowe, niezależne wady i mieliśmy po prostu ogromnego pecha. Problem zrzuciła na ewentualne złe połączenia chromosomów na etapie połączenia się komórki jajowej i plemnika, ale na to powiedziała, ze niewielki mamy wpływ. Bo nawet gdyby zrobić invitro z pgs to zarodki mogą być zbadane, ale jeśli jesteśmy nosicielami jakiejś mega rzadkiej abberacji chromosomalnej (a niby każdy z ludzi ma po 100 różnych nosicielstw i delikatnych abberacji, z uwagi na nasze długie korzenie) to badanie tego nie wykaże a genetyk sam w sumie nie będzie wiedział czego ma szukać... Także, jesteśmy z nią w kontakcie odnośnie tego czy uda się im przebadać jeszcze raz kariotypy i tyle po genetyce...

Ostatnia edycja:
Marthi i co dalej z takimi wiesciami od genetyka ?
bedziecie probowac niebawem kolejny raz ?

my odebralismy badania malza , badanie chromatyny wyszlo 13% wynik niby w normie (do15%), ale gdzie na forum Novum wypowiadal sie embriolog ze najlepiej jakby wynik bbyl ponizej 10%
olac to i wierzyc ze wynik w normie czy drazyc temat ?

Ostatnia edycja:
zrobilam sobie badania kwasu foliowego i wyszlo mi duzo za duzo :( mam 29 a powinnam miec do 20 :O :O a bralam tylko mio-inozytol z kwasem foliowym (400-800mg dziennie w zaleznosci czy bralam 2 czy 1 saszetke . przerwa w suplementacji wszystkiego od 22 sierpnia (ostatnie poronienie) mam teraz go nie brac czy przerzucic sie na metylowane jak myslicie ? diete mam bogata w warzywa bo mam IO moze to jest przyczyna ze az taki wysoki wynik ?
i wit B12 to tak bez szalu chyba mam 281 a norma (189-883) dosyplementowac sie ? metylowanymi czy co?

powiem tylko ze powiom homocysteiny byl ok 7,2 jak dobrze pamietam i immunolog nie kazala robic mthfr bo mowi ze raczej wszystko ok bo mam 3 dzieci i homocysteine ok

Ostatnia edycja:
Ja miałam kwas foliowy 13 czyli w normie, a mam mthfr i homocysteine wysoka.. więc wydaje mi się że warto zbadać albo przynajmniej z góry brać metylowane
zrobilam sobie badania kwasu foliowego i wyszlo mi duzo za duzo :( mam 29 a powinnam miec do 20 :O :O a bralam tylko mio-inozytol z kwasem foliowym (400-800mg dziennie w zaleznosci czy bralam 2 czy 1 saszetke . przerwa w suplementacji wszystkiego od 22 sierpnia (ostatnie poronienie) mam teraz go nie brac czy przerzucic sie na metylowane jak myslicie ? diete mam bogata w warzywa bo mam IO moze to jest przyczyna ze az taki wysoki wynik ?
i wit B12 to tak bez szalu chyba mam 281 a norma (189-883) dosyplementowac sie ? metylowanymi czy co?

powiem tylko ze powiom homocysteiny byl ok 7,2 jak dobrze pamietam i immunolog nie kazala robic mthfr bo mowi ze raczej wszystko ok bo mam 3 dzieci i homocysteine ok

Ja bym zbadała mthfr bo ja tez homocysteinę miałam w normie tzn 7 a okazało się , że mam heterozygoty A1298C i 667T takze wiesz. Ha bym odstawiła zwykły kwas i brała metylowane b12,b6 i kwas taka moja rada.

@ovli22 kartą też kiedy wizyta?

@Marthi powiem Ci , że ja też to usłyszałam jeśli chodzi o in vitro bo mi po 2 staracie też proponowano tzn nakierowano mnie , że to jedyna szansa tylko wiesz moja dr powiedziała uczciwie , że ona tylko w ten sposób potrafi mi pomóc albo Łódź . Wybrałam Malinę ja myślę , że mimo strachu accofilu czasem steryd to mało accofil zawsze szansa . Kiedy macie tego androloga jestem ciekawa co powie?

@Oczekujaca123 jak dzieciaczki?

reklama
Ja bym zbadała mthfr bo ja tez homocysteinę miałam w normie tzn 7 a okazało się , że mam heterozygoty A1298C i 667T takze wiesz. Ha bym odstawiła zwykły kwas i brała metylowane b12,b6 i kwas taka moja rada.

@ovli22 kartą też kiedy wizyta?

@Marthi powiem Ci , że ja też to usłyszałam jeśli chodzi o in vitro bo mi po 2 staracie też proponowano tzn nakierowano mnie , że to jedyna szansa tylko wiesz moja dr powiedziała uczciwie , że ona tylko w ten sposób potrafi mi pomóc albo Łódź . Wybrałam Malinę ja myślę , że mimo strachu accofilu czasem steryd to mało accofil zawsze szansa . Kiedy macie tego androloga jestem ciekawa co powie?

@Oczekujaca123 jak dzieciaczki?

Wizytę mam w poniedziałek ! Nie wiem co o tym myśleć , mam trochę wątpliwości raczej bardziej niewiary w to !
Czasami nie mogę w to uwierzyć , że za cos co jest naturalne i powinno przychodzić naturalnie my musimy dać kupie kasy ,kupę stresu , poświęcać swoje zdrowie psychiczne jaki i fizyczne ! Żałuje ze od razu nie pojechałam do maliny jak wróciłam z London czyli 2 lata temu .Juz może miałabym to z głowy . Jeśli się nie uda to kończę definitywnie . Koniec nie wydam ani grosza chyba ze naturalnie się uda to na żelazny zestaw . Koniec ze stresem ! I ruszam w świat ha ha spełniać marzenia podróżnicze .
To już będzie moja ostatnia akcja jak nie to nie i nie będę szukać jakichś przyczyn niestworzonych ! Nikt i tak Mi nie pomoże !
Czy malina robić wszystkie badania Tz morfologię , kariotyp itd ?

Ostatnia edycja:
Do góry