reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pielęgniarka jest tylko przy podaniu. Myślę, że mało która zdecyduje się siedzieć z tobą 3, 4 h. Ja się sama wypinałam z kroplówek. Miałam dużo, bo u mnie NK 28%. I takie dostałam zalecenie od lokalnego lekarza, który ogarnia immuno. Paśnik, jak Janosz, też twierdził że wystarczy mi na początku cyklu, w owulację i miesiąc później. Przy piątej ciąży to się nie sprawdziło , bo beta odcrazu zaczęła spadać. Więc przy szóstej od samej owu poleciałam po bandzie zgodnie z zaleceniem innego lekarza :)

reklama
Pielęgniarka jest tylko przy podaniu. Myślę, że mało która zdecyduje się siedzieć z tobą 3, 4 h. Ja się sama wypinałam z kroplówek. Miałam dużo, bo u mnie NK 28%. I takie dostałam zalecenie od lokalnego lekarza, który ogarnia immuno. Paśnik, jak Janosz, też twierdził że wystarczy mi na początku cyklu, w owulację i miesiąc później. Przy piątej ciąży to się nie sprawdziło , bo beta odcrazu zaczęła spadać. Więc przy szóstej od samej owu poleciałam po bandzie zgodnie z zaleceniem innego lekarza :)
To faktycznie wysokie miano komórek!!! Ja mam tylko 19% A raczej miałam. Masz przeżycia. Aż mi się nie chce wierzyć. Tyle walki ! No i niby człowiek zaufał lekarzom ale to też tylko ludzie .
A jak to jest z tymi wlewami? One zmniejszają aktywność komórek nk do momentu aż się bierze leki i potem wzrastają do swojego poziomu czy też raz na zawsze można je zmniejszyć?

hej jak myslicie dlaczego mi kazala juz wziac w cyklu poprzedajacym starania :O :O wy wszystkie od owu macie
i sterydy mam brac na miesiac przed staraniami

Na wlewach się nie znam, ale chcę napisać tak apropo wiary i tego co się z nią kłóci. Kiedyś spotkałam się z opinią, że samo in vitro nie jest wbrew zasadom, ale wbrew jest to, że zostają zamrożone te komórki które nie zostały wykorzystane. Czy to prawda czy nie, nie zastanawiałam się jakoś bardziej nad tym. Jest w tym trochę sensu, ale wiadomo że każda musi rozpatrzec sprawę wg własnego sumienia ;)

Na wlewach się nie znam, ale chcę napisać tak apropo wiary i tego co się z nią kłóci. Kiedyś spotkałam się z opinią, że samo in vitro nie jest wbrew zasadom, ale wbrew jest to, że zostają zamrożone te komórki które nie zostały wykorzystane. Czy to prawda czy nie, nie zastanawiałam się jakoś bardziej nad tym. Jest w tym trochę sensu, ale wiadomo że każda musi rozpatrzec sprawę wg własnego sumienia ;)
Dokładnie. Ja jestem osobą wierząca. Modlitwa teraz dużo mu daje. Już nie wyobrażam soebi dnia bez modlitwy. Pewnych rzeczy bym u siebie nie zrobiła. Ale to nie znaczy że potępiam innych. Absolutnie. Każda z nas przeżywa swoje życie jak.chce. ;) ja nikogo nie oceniam. Sama nie wiem jakbym się zachowała jakby nie mogła mieć dzieci. Nikt nie przewidzi. Ale tak jak wcześniej pisałam. Teraz bioetycy katolicy są podzieleni. Jedni uważają osobę od momentu zapłodnienia komórki jajowej i jak jeszcze idzie jajowodem do macicy. A inni że od momentu nie połączenia A zagniezdzenia. I dlateho przy drugim przypadku metoda in vitro nie jest tak kontrowersyjna. Bo łączy się komórkę z plemnikiem pozaustrojowo Ale do zagniezdzenia dochodzi w ciele matki.
Dlatego najwięcej dyskusji jest na temat mrozenia komórek. Bo z punktu widzenia pierwszych bioettkow to już są dzieci. ;) tak czytalam. Ale każda ma swoje sumienie i swoje zdanie ;)

Hej Dziewczyny,
wpadam się wyżalić:( Beta z dzisiaj 0,6... Drugi cykl pod rząd wychodowałam swój pęcherzyk i nic z tego :( Na ostatnim monitoringu wygląda na to, że nawet nie pękł po Ovitrelle :(
Niech ktoś mi da kopa w tylek, bo brak mi wiary... :( :(

reklama
Do góry