reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@SheWolf zazdroszczę <3 I trzymam kciuki!
@Paula919191 jak nie Olszewska to będę szukać dalej, ale myślę, że dr Paszkiewicz nie zmieni zdania. Zastanawiam się czy pokazywać jej ten wypis od Suchanek... Tak w sumie nic poza tym, nie zaleca sterydów nie ma... A do Suchanek kiedy idziesz i dokąd, bo w Invicta chyba tylko w poniedziałki przyjmuje. To będzie Twoja pierwsza wizyta u niej?

reklama
Dziewczyny z trojmiasta, polecam dr Olszewska jeśli Wam zależy na żelaznym zestawie. Po dwóch poronieniach nie ma problemu żeby prowadziła ciąże na tym zestawie.
Dr Suchanek nie polecam, mi mówiła ze da mi encorton w ciąży, potem zmieniła zdanie a jak straciłam ciaZe to się pytała czemu nie brałam.... eshhhh
Tylko do niej sie dostac :( :( min 2 meisiace czekania na 1 wizyte :( a w czerwcu ma dodatkowo urlop wiec juz zupelnie trudno
Suchanek mi nic nie przepisala :( na szczescie ten Piatkiewicz mi dal Heparyne ale nie dal encortonu na NK bo stwierdzil ze u mnie wazniejsze jest zeby hiiperinsulinemie zwalczyc metformina a sterydy beda dzialac przeciwstawnie do metforiminy :(
Generalnie podobalo mi sie jego podejscie :) dopoki nie ma Pani macicy wycietej to jest szansa :) tak powiedzial :) bylam u niego 45 min :O :O

@SheWolf zazdroszczę <3 I trzymam kciuki!
@Paula919191 jak nie Olszewska to będę szukać dalej, ale myślę, że dr Paszkiewicz nie zmieni zdania. Zastanawiam się czy pokazywać jej ten wypis od Suchanek... Tak w sumie nic poza tym, nie zaleca sterydów nie ma... A do Suchanek kiedy idziesz i dokąd, bo w Invicta chyba tylko w poniedziałki przyjmuje. To będzie Twoja pierwsza wizyta u niej?
Wiesz ja czytałam o Paszkiewicz i ma mega dużo dobrych opinii z tym że zastanawiam się jak sobie radzi z trudnymi przypadkami. I też bym się na twoim miejscu zastanawiała chyba balabym się pokazać żeby nie poszła za ciosem i nie zrezygnowała z podania Ci sterydu . Ja mam wizytę u Suchanek jutro ale w luxmdzie. To będzie moja pierwsza wizyta u niej wiec jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądała :)

@justkaki to sprobuj przez jakis czas brac w granicach 7-8 i po ok 2 tygodniach sprawdz samo tsh. Powinno byc lepiej. Mozliwe, ze przy tej dawce to wystarczy. Mozesz miec w ciazy nadczynnosc tarczycy, nie wplywa negatywnie na dziecko, bo mysle, ze tym sie martwisz. Wazne, by tsh utrzymac nie wieksze niz 1-2. Oczywiscie jak skoczy wyzej to tez nic sie nie stanie. Szybko zbijesz i bedzie ok.

@Karolinaaaa obecnie prawie 28 tc na żelaznym zestawie plus accofil na początku ciąży i szczepienia limfocytami.
U dr olszewskiej zwalniają się terminu z dnia na dzień, tylko trzeba często dzwonić
Spotkałam się z leczeniem metformina plus steryd....
O dr Piatkowskim / piątkiewicz te słyszałam dobre opinie, chyba obecnie jedna koleżanka z forum z trojmiasta do niego chodzi, niestety nie udziela się na forum, jest w ciąży teraz tak jak ja

@justkaki to sprobuj przez jakis czas brac w granicach 7-8 i po ok 2 tygodniach sprawdz samo tsh. Powinno byc lepiej. Mozliwe, ze przy tej dawce to wystarczy. Mozesz miec w ciazy nadczynnosc tarczycy, nie wplywa negatywnie na dziecko, bo mysle, ze tym sie martwisz. Wazne, by tsh utrzymac nie wieksze niz 1-2. Oczywiscie jak skoczy wyzej to tez nic sie nie stanie. Szybko zbijesz i bedzie ok.
@Destino
No właśnie jeszcze przed ciaza miałam zalecenie trzymać się tej 1. Tylko że tak nisko zaczęło schodzić że wystraszylam się żeby w nadczynność to nie poszło. Do endokrynolog muszę dojeżdżać, wiec skoro na miejscu lekarz poz się podjął regulowania to tak się trzymałam tego narazie.
Już pewnie się doszukuje dziury w całym, ale po dwóch stratach ten 27 tc w sumie bez większych komplikacji to aż dziwo dla mnie :)

@justkaki ja regulowalam braniem leku o odpowiedniej godzinie, bo tsh bardzo mi w ciazy skakalo. A jak mialam 0,05 to endokrynolog byl spokojny. Jak mi wzrastalo to powiedzial, ze mam juz duza dawke i powinno wystarczyc. Mialam letrox 100, w porywach 150. A tsh i tak roslo. Wtedy bralam 4-5, jak bylo malo, to bralam 7-8. I powiem ci, ze u mnie wystarczylo zmienic godzine. Sprobuj, nic nie tracisz, a mozesz zyskac. W ciazy dolna granica to 0,05 jak sie nie myle.

reklama
@justkaki ja regulowalam braniem leku o odpowiedniej godzinie, bo tsh bardzo mi w ciazy skakalo. A jak mialam 0,05 to endokrynolog byl spokojny. Jak mi wzrastalo to powiedzial, ze mam juz duza dawke i powinno wystarczyc. Mialam letrox 100, w porywach 150. A tsh i tak roslo. Wtedy bralam 4-5, jak bylo malo, to bralam 7-8. I powiem ci, ze u mnie wystarczylo zmienic godzine. Sprobuj, nic nie tracisz, a mozesz zyskac. W ciazy dolna granica to 0,05 jak sie nie myle.
Dziękuję :*

Do góry