reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
U nas dobrze, chociaż szyja krótsza niż ostatnio. Może to wina tego, że wizyta całkiem wieczorem a dzień aktywniejszy albo macica nie nadąża z rozciąganiem. Trzeba się znowu przestawić na tryb łóżkowy. Dziewuchy były mierzone 2 tg temu więc wczoraj nie. Nie chciało mi się już wczoraj pisać bo późno wróciłam :rolleyes2:

U nas dobrze, chociaż szyja krótsza niż ostatnio. Może to wina tego, że wizyta całkiem wieczorem a dzień aktywniejszy albo macica nie nadąża z rozciąganiem. Trzeba się znowu przestawić na tryb łóżkowy. Dziewuchy były mierzone 2 tg temu więc wczoraj nie. Nie chciało mi się już wczoraj pisać bo późno wróciłam :rolleyes2:
A napiszesz jaka długa masz szyjke?

Czasami lepiej polezakowac. Dla tego co czeka na końcu ciazy.

@dżoasia ja Cię rozumiem. U mnie teraz 39 mm a 4 tygodnie temu 47 mm. Także pewnie mam podobne myśli jak Ty. Mój gin mnie uspokaja. Jednak ja też mam sygnał alarmowy w głowie.

@justkaki mam podobnie jak Ty. Cała w nerwach że mi twardnieje.

Dziewczyny a jak sie to twardnienie rozpoznaje? Bo ja np rano mam taki mały i miękki, sadełkowaty brzuch. A czasem na wieczór albo np po obiedzie ledwo się kulam, jest twardy i nadęty, ale to chyba wzdęcia po jedzeniu czy coś? Czy to jest to twardnienie?

@marzycielka81 mi tez twardnieje od 20tc, jutro wskakuje mi już 35+0... szyjka niezmiennie 3,4.. mimo ,ze już tyle tyg mnie straszą to i tak mnie dalej stresuja..
@dżoasia u mnie się robi twardy jak skala i taki dziwny dyskomfort przy tym, puszcza po zmianie pozycji albo po kilku sekundach.. ale czasem mam wątpliwości tez czy to to, czy to wypięty poslad małego albo problem trawienny...

Dziewczyny a jak sie to twardnienie rozpoznaje? Bo ja np rano mam taki mały i miękki, sadełkowaty brzuch. A czasem na wieczór albo np po obiedzie ledwo się kulam, jest twardy i nadęty, ale to chyba wzdęcia po jedzeniu czy coś? Czy to jest to twardnienie?
@marzycielka81 mi brzuch napina się od początku.... Potem po fenoterolu i magnezie w kroplowce przestał A teraz znów kilka razy na dzień się zdarza, ale to ponoć normalne. Spokojnie;* który to już tc?

@dżoasia to co ile masz pomiary? Który to już tc ? Ile ma szyjka ? Dbaj o siebie;***

Co do twarego brzucha to położne tu mówią że można to tylko sprawdzić w pozycji na plecach. W innych pozycjach nie jest to miarodajne..... zazwyczaj to nic groźnego. Często mylone z wypinaniem dziecka, albo z wzdeciami

reklama
Do góry