Różnie każdy na to reaguje, zdania są podzielone ale ja bym spróbowała inne metody jak biorezonans, medycyna chinska. Sama po sobie wiem i po kilku przypadkach bliskich że pomaga.Dziewczyny ja teraz trochę poza tematem... mam koleżankę ma 2 dzieci z taką alergią że masakra starszy 6 lat astma... mają alergie pokarmową( pszenica, ziemniaki jajka seler pora marchew pomidory ogórki cytrusy gluten) i wziewną... jest coraz gorzej. Jeżdzi po różnych lekarzach specjalistach i nic nie jest lepiej. To czym ona je karmi to poprostu płakać się chce... może macie jakiś pomysł co robić? Już jej sugerowałam immunologa ale to tylko mój pomysł. Może macie jakieś pomysly albo przypadki w rodzinie...
reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Słyszałam, że homeopatia może pomóc... Ale każdy ma własne podejście do tego tematuDziewczyny ja teraz trochę poza tematem... mam koleżankę ma 2 dzieci z taką alergią że masakra starszy 6 lat astma... mają alergie pokarmową( pszenica, ziemniaki jajka seler pora marchew pomidory ogórki cytrusy gluten) i wziewną... jest coraz gorzej. Jeżdzi po różnych lekarzach specjalistach i nic nie jest lepiej. To czym ona je karmi to poprostu płakać się chce... może macie jakiś pomysł co robić? Już jej sugerowałam immunologa ale to tylko mój pomysł. Może macie jakieś pomysly albo przypadki w rodzinie...
7Martynka88
Hej dziewczyny,
Byłam dziś na krzywej i przy okazji w medicover podpytałam lekarza o moje lekkie ciągniecie i twardnienie w dole brzucha czasami... to nie był mój lekarz prowadzący bo ciąże prowadzę prywatnie, ale nie o to chodzi.... lekarz mnie zbadał o stwierdził rozwarcie 1cm... i skierowanie do szpitala.. stres straszny, zagroził porodem przedwczesnym. Wylądowałam na izbie, po badaniu lekarz stwierdził, że szyjka długa, ponad 4cm (taka sama jak 3tyg temu na połówkowych) wewnętrzne ujście zamknięte a zewnętrzne na opuszek palca... i obserwacja ewentualna u lekarza prowadzącego. Pojechałam do prowadzącego i chłop mówi, że wszystko jest bardzo dobrze, w rzeczywistości szyjka jeszcze dłuższa a tym zewnętrznym się nie martwimy bo tak jest i już. Liczy się, że ujście wewnętrzne szyjki jest zamknięte. Żadnych leków nie dostałam.
Myślicie, że nie mam się czym martwić? Totalnie nie ogarniam tematu.
Byłam dziś na krzywej i przy okazji w medicover podpytałam lekarza o moje lekkie ciągniecie i twardnienie w dole brzucha czasami... to nie był mój lekarz prowadzący bo ciąże prowadzę prywatnie, ale nie o to chodzi.... lekarz mnie zbadał o stwierdził rozwarcie 1cm... i skierowanie do szpitala.. stres straszny, zagroził porodem przedwczesnym. Wylądowałam na izbie, po badaniu lekarz stwierdził, że szyjka długa, ponad 4cm (taka sama jak 3tyg temu na połówkowych) wewnętrzne ujście zamknięte a zewnętrzne na opuszek palca... i obserwacja ewentualna u lekarza prowadzącego. Pojechałam do prowadzącego i chłop mówi, że wszystko jest bardzo dobrze, w rzeczywistości szyjka jeszcze dłuższa a tym zewnętrznym się nie martwimy bo tak jest i już. Liczy się, że ujście wewnętrzne szyjki jest zamknięte. Żadnych leków nie dostałam.
Ostatnia edycja:
Oczekujaca123
Co lekarz to opinia... U mnie większość lekarzy nie widziała problemu , że robi sie rozwarcie wewnętrzne ... zaraz zrobił się lejek i też patrzyli jak na idiotke na mnie i moja lekarka, która widziała problem.jak tylko dzięki niej trafiłam do profesora założył mi szew. Ale miałam rozwarcie wewnętrzne i lejek i szyjka w porównaniu do poprzednich pomiarów się skracala dość szybko. Pamiętam, że lekarze, ktorzy uważali, że rozwarcie wew nie jest problemem, mówili tylko , że ważne że nie ma rozdarcia zewnętrznego, bo ryzyko infekcji itp a u Ciebie znów mówią inaczej.. wiec juz sama nie wiem...Hej dziewczyny,
Byłam dziś na krzywej i przy okazji w medicover podpytałam lekarza o moje lekkie ciągniecie i twardnienie w dole brzucha czasami... to nie był mój lekarz prowadzący bo ciąże prowadzę prywatnie, ale nie o to chodzi.... lekarz mnie zbadał o stwierdził rozwarcie 1cm... i skierowanie do szpitala.. stres straszny, zagroził mimośrodem przedwczesnym. Wylądowałam na izbie, po badaniu lekarz stwierdził, że szyjka długa, ponad 4cm (taka sama jak 3tyg temu na połówkowych) wewnętrzne ujście zamknięte a zewnętrzne na opuszek palca... i obserwacja ewentualna u lekarza prowadzącego. Pojechałam do prowadzącego i chłop mówi, że wszystko jest bardzo dobrze, w rzeczywistości szyjka jeszcze dłuższa a tym zewnętrznym się nie martwimy bo tak jest i już. Liczy się, że ujście wewnętrzne szyjki jest zamknięte. Żadnych leków nie dostałam.
Który masz tc? Ufasz swojemu gin?
Ja bym chyba konsultowala się z kimś innym..lepiej jak ktoś widzi problem i działa niż mówi, że to nic...Ale to moje zdanie, po moich przejściach.
Trzymam kciuki;*
Ostatnia edycja:
marshia
Hej dziewczyny,
Byłam dziś na krzywej i przy okazji w medicover podpytałam lekarza o moje lekkie ciągniecie i twardnienie w dole brzucha czasami... to nie był mój lekarz prowadzący bo ciąże prowadzę prywatnie, ale nie o to chodzi.... lekarz mnie zbadał o stwierdził rozwarcie 1cm... i skierowanie do szpitala.. stres straszny, zagroził mimośrodem przedwczesnym. Wylądowałam na izbie, po badaniu lekarz stwierdził, że szyjka długa, ponad 4cm (taka sama jak 3tyg temu na połówkowych) wewnętrzne ujście zamknięte a zewnętrzne na opuszek palca... i obserwacja ewentualna u lekarza prowadzącego. Pojechałam do prowadzącego i chłop mówi, że wszystko jest bardzo dobrze, w rzeczywistości szyjka jeszcze dłuższa a tym zewnętrznym się nie martwimy bo tak jest i już. Liczy się, że ujście wewnętrzne szyjki jest zamknięte. Żadnych leków nie dostałam.
Kochana a gdzie byłaś na IP? Jeśli na Borowskiej, to który lekarz Cię badał? Masz na wypisie nazwisko.
Z szyjką się nie wypowiem, moja była stosunkowo krotka, bo raz nawet 2,2 miała w 26 tc, ale wszystjo było do końca zamknięte. Nawet na 2 h przed odejściem wód odesłała mnie lekarka do domu, ze wsystko jest ok .
7Martynka88
marshia
@7Martynka88 spokojnie zaufałabym Eliasowi (dobrze pamietam, ze on Cię prowadzi?), bo on jest świetnym specjalistą i Woytoniowi. Dobrze, ze to nie był jakiś lekarz dopiero w trakcie specjalizacji jak te niektóre młodziki tam.
7Martynka88
@7Martynka88 spokojnie zaufałabym Eliasowi (dobrze pamietam, ze on Cię prowadzi?), bo on jest świetnym specjalistą i Woytoniowi. Dobrze, ze to nie był jakiś lekarz dopiero w trakcie specjalizacji jak te niektóre młodziki tam.
Taaak Elias mnie prowadzi, właśnie tak też myślę, w czwartek mam u niego wizytę więc skontroluje co i jak!
Dzięki [emoji173]️
marzycielka81
reklama
Ja też się bałam zanim przyszedł wynik. Wyszło niskie ryzyko.@Destino nie wiem czy wstawię zdjęcie. Dziś mam doła. Dostałam wyniki prenatalnychZobacz załącznik 948784Zobacz załącznik 948785
Pamiętaj że to tylko statystyka. Koleżance wyszło 1:100 zdecydowała się na amniopunkcje, która nie wykazała wad. Urodzila zdrowa ponad 4kg kluske.
Podziel się: