reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Krwiakow nie ma, szyjka ponoc ok. W posiewie mi gowienko wyszlo kiedys ale juz biore antybiotyk, w sumie to wczoraj skonczylam.
Acardu nie biore, heparyne 0,6 ale aptt przy dolnej granicy wiec to raczej nie od tego. Hmmm...

Dżoasia kochana spokojnie moje dzieciaki raz sa w normie raz 3 dni mniejsza raz 3 dnj starsze a innym razrm maja 5 dni roznicy miedzy soba..badane sa przez roznych lekarzy i jakakolwiek roznica nie wyjdzie to na tym etapie jest ok no chyba ze nagle wyszloby ze 2 tyg roznicy to mozna zaczac sie zastanawiać czy wszystko gra. Nie martw sie.
Co do.plamien to moja gin kazala odstawic acard w 8tc jak plamilam, wlaczylam w 12 i znow.po tyg plamienie. Na dobre wrocilam do acardu w 16tc i poki co do tej pory czysto. Zawsze mi powtarzala ze nigdy nie mam pozwolic sobie an odstawienie heparyny. Manewrujemy tylko odstawieniem acardu, ale skoro go nie bierzesz to nie wiem skad plamienie. A co gin na to ?

reklama
To może podrażniona jesteś na dole albo po antybiotyku wyjałowiona i brak tych dobrych bakterii. Może priobiotyk. Od heparyny raczej się nie krwawi od acardu owszem
Lykam invag teraz, a w wymazie jakies tam lactobacillusy byly, wiec naprawde nie mam pomyslu...
Dżoasia kochana spokojnie moje dzieciaki raz sa w normie raz 3 dni mniejsza raz 3 dnj starsze a innym razrm maja 5 dni roznicy miedzy soba..badane sa przez roznych lekarzy i jakakolwiek roznica nie wyjdzie to na tym etapie jest ok no chyba ze nagle wyszloby ze 2 tyg roznicy to mozna zaczac sie zastanawiać czy wszystko gra. Nie martw sie.
Co do.plamien to moja gin kazala odstawic acard w 8tc jak plamilam, wlaczylam w 12 i znow.po tyg plamienie. Na dobre wrocilam do acardu w 16tc i poki co do tej pory czysto. Zawsze mi powtarzala ze nigdy nie mam pozwolic sobie an odstawienie heparyny. Manewrujemy tylko odstawieniem acardu, ale skoro go nie bierzesz to nie wiem skad plamienie. A co gin na to ?
Gin sam zachodzi w glowe. Heparyny nie odstawie chocbym ja po kryjomu miala brac ;)
@dżoasia a ktory tydzien? Moze slaby progesteron?
Proga mialam w zeszlym tygodniu na poziomie 39.9 przed lekami. Do tego biore dupka 3x2 i prolutex.
Kij wie, ale dopoki dzieci zyja to i moja nadzieja nie gasnie :)

@dżoasia mozesz miec wrazliwa szyjke i stad krew. Warto jeszcze crp zrobic i po prostu kontrolowac. Do 14tc powinno przejsc, jak lozysko calkiem przejmie prace. Mnie czas tak szybko mija, ze nie nadazam

@dżoasia mozesz miec wrazliwa szyjke i stad krew. Warto jeszcze crp zrobic i po prostu kontrolowac. Do 14tc powinno przejsc, jak lozysko calkiem przejmie prace. Mnie czas tak szybko mija, ze nie nadazam
Dzieki za podpowiedz. Jesli wyjdzie podwyzszone to o czym to moze swiadczyc? O infekcji? Hmmm
Powtorze tez jeszcze wymaz w przyszlym tyg i bede widziec.

@bertha 5,5h ???!!!! Chyba nie chce wiedziec ile ta wizyta kosztowala ;P

@Oczekujaca123 oby jutro bylo jeszcze lepiej :*

A ja po wizycie. Dzieciorki rosna jak nasie drozdzach, az nie wiem czy nie za szybko. Ostatnio 2 tyg temu jeden byl idealnie z om, a drugi 2dni mlodszy. Dzisiaj z om 9+5 a dzieci na 10+6 i 10+1. Moga byc az takie roznice?
No i plamie od kiku dni, nie wiadomo skad :/

Ja jakoś w 11 tygodniu miałam tak, że poszłam na wizytę po 2tyg a w tym czasie moja kluseczka urosła o 3tyg :) jak była 6 dni do tyłu tak nagle dzień do przodu :) aż musiałam sobie prenatalne przesunąć bo byłyby za późno ;)
także wszystko jest w porządku :)

Czesc dziewczyny dzis mialam usg u profesora - szyjka 2.62 + duze lejkowate rozwarcie. Pokazal mi gdzie będzie szew. On nie jest zbyt optymistyczny tzn bardziej realistyczny wiec nie zapewnia mnie ze bd dobrze ale mowi ze byly gorsze przypadki.. takze jestem wpisana na poniedziałek bo dzis ponoc zadzwonią z laboratorium co sie wyhodowalo i profesor zyje nadzieja, ze to nie bedzie mega grozna bakteria wtedy weekend leczymy i w poniedzialek szyjemy... dziewczyny ja wiem ze jest to moze i glupie ale ja chcialabym tu zostac do konca... a przynajmniej do 30tc kiedy zrobi się w miarę bezpiecznie... zreszta on mowil, ze i tak większość czasu spedze w szpitalu wiec moze i dla mnie lepiej gdybym juz tu została. Zobaczę jakie bedzie jego zdanie...

reklama
Czesc dziewczyny dzis mialam usg u profesora - szyjka 2.62 + duze lejkowate rozwarcie. Pokazal mi gdzie będzie szew. On nie jest zbyt optymistyczny tzn bardziej realistyczny wiec nie zapewnia mnie ze bd dobrze ale mowi ze byly gorsze przypadki.. takze jestem wpisana na poniedziałek bo dzis ponoc zadzwonią z laboratorium co sie wyhodowalo i profesor zyje nadzieja, ze to nie bedzie mega grozna bakteria wtedy weekend leczymy i w poniedzialek szyjemy... dziewczyny ja wiem ze jest to moze i glupie ale ja chcialabym tu zostac do konca... a przynajmniej do 30tc kiedy zrobi się w miarę bezpiecznie... zreszta on mowil, ze i tak większość czasu spedze w szpitalu wiec moze i dla mnie lepiej gdybym juz tu została. Zobaczę jakie bedzie jego zdanie...
Kochana trzymam kciuki aby bakteria nie była jakaś groźna cholerą. I to nie jest głupie co piszesz leż do końca jak jest taka możliwość ciąża nie trwa wiecznie odbijesz sobie na spacerach z dziećmi

Do góry